Download
porumbelul n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Porumbelul PowerPoint Presentation

Porumbelul

360 Views Download Presentation
Download Presentation

Porumbelul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Porumbelul

 2. Porumbeluleste pasarea cea mai larg răspândită în Europa.

 3. Corpul porumbelului are formă aerodinamică, de fus care esteacoperit cu pene, fulgi și puf produse de piele.

 4. Capuleste mic, rotund, mobil și are în partea anterioară cioculformat din maxilare alungite, fără dinți și acoperite cu materie cornoasă.

 5. Porumbelul este o pasăre bună zburătoare. Zborul este înlesnitde oasele porumbelului, subțiri și pline cu aersi se numescoase pneumatice.

 6. Porumbelul este o pasare granivora; adica se hraneste cu seminte si boabe de cereale, leguminoase si oleaginoase, in proportii diferite in functie de sezon.

 7. O altaparticularitate a porumbeiloresteaceea ca suntsingurelepasari care pot "sorbi" apacand beau; celelaltezburatoaretrebuindsaiaapa in ciocpanaisiumplegura, apoisa-sideacapulpe spate pentru a o puteainghiti.

 8. Porumbelul respiră prin plămâni, care sunt în legătură cu 9saci aerieni de la care pornesc ramificații care ajung la oase.

 9. Porumbeii trăiesc în perechi. Odata cuplul format, ramane nedespartit toata viata.

 10. Ei construiesc cuibul in care femelele depun ouă. Acestea suntclocite de amândoi, pe rând. Din ouă ies puii golași, neputincioși, cu ochii închiși, care nu pot zbura. Sunt hrăniți cu un lichid alb, secretat de gușa porumbiței, până când se pot hrăni singuri cu grăunțe.

 11. Există diferite rase de porumbei, cum ar fi:

 12. Voiajor

 13. Coadăde Păun

 14. Porumbelul simbolizeaza pacea interioarã, armonia si împãcarea. El poate fi interpretat ca expresie a Sfântului Duh.

 15. In mitologie porumbelul era considerat solul zeilor.

 16. MesageriiperfectiPorumbei au fostfolositi, din celemaivechitimpuri, dreptcurieriaiunormesajeimportante: eraufoarterapizi, nu cereaualtaplata in afara de catevaboabe, nu uitauniciodatadrumulsicadeaurareori in mainiledusmanilor.

 17. Porumbeiidomesticisuntceimaicunoscuti, darexistaaproximativ 300 de specii, ceamai mare varietateaflandu-se in sud-estulAsieisi in Australia. Principaliilordusmaninaturalisuntuliulsisoimul, pasarirapitoareextrem de puternicesi de abile. 

 18. Porumbeii de casa suntsingurelepasaridomesticezburatoare care se intorc constant la adapostullor, nu suntfoartepretentiosisisuntfoarteincrezatori in omul care ii ingrijeste.

 19. Cel mai important si de retinut este faptul ca porumbelul  reprezinta semnul pacii, al purificarii si al prevestirii de bine.

 20. Proiect realizat de Pop Ramona, clasa a X-a D!