az n angli m
Download
Skip this Video
Download Presentation
Az én Angliám

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Az én Angliám - PowerPoint PPT Presentation


  • 76 Views
  • Uploaded on

Az én Angliám. „Léleksebző sápatag, hatalmas üveghegyek. Némán mindet átkozom. De meglelem szüntelen, orcád rejtett kincseit, s ismét Rádcsodálkozom !” ( Bedekovics Péter: London).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Az én Angliám' - garrison-tillman


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
az n angli m

Az én Angliám

„Léleksebző sápatag, hatalmas üveghegyek. Némán mindet átkozom. De meglelem szüntelen, orcád rejtett kincseit, s ismét Rádcsodálkozom!”

(Bedekovics Péter: London)

slide2
Mielőtt Angliába értünk volna, egy kis kitérővel felfedeztük Brüsszel városát. A főtér megtekintése életre szóló élmény volt számunkra. Lenyűgözött minket magas, patinás házaival. A céhpaloták épületeinek gazdag díszítése felidézi az emberekben építésüknek korát, bizonyítékul szolgál a város gazdagságára. Bizonyára ideális munkahelyek voltak a mesterek számára.
slide3
Az angol királynő kedvenc rezidenciájának, a windsori kastélynak megtekintése volt az egyik legnagyobb élmény. Gyönyörű bútorok, szebbnél szebb festmények és szobák… igazi királyi kastély. Minket teljesen elvarázsolt az a pompa, az a királyi elegancia, ami ezekből a szobákból, étkezőkből, szalonokból árad. Ha lett volna rá lehetőségünk, akár az egész napot itt töltöttük volna, hogy még tovább gyönyörködhessünk a királynő kastélyának civilek számára is látogatható részében.
slide4
Azért választottam ezt a képet, mert lenyűgöz Anglia nyitottsága, kulturális befogadóképessége. Érdekes tapasztalat volt, hogy annyi világhírű, nagy múzeum látogatható ingyenesen. Ugyancsak jó volt azt látni, hogy nem csak egy szűk réteget érdekelnek ezek, hanem tömegek látogatják őket minden nap. E szobor kivitelezése és elhelyezése mindnyájunknak tetszett.
slide5
Ez a kép angliai kirándulásunk legjobb napján készült. Aznap voltunk Madame Tussaud Panoptikumában, megnéztük a British Múzeumot. Délután volt alkalmunk sétálni a világ egyik leghíresebb utcáján, az Oxford Streeten. Itt mutatkozott meg igazán London etnikai sokszínűsége. Sok magyar emberrel is találkoztunk. A nap végén átmentünk a Temze túlpartjára, hogy a London Eye-ról is megcsodáljuk a várost. Ez tökéletes befejezése volt a napnak, mivel volt szerencsénk látni London fényeit naplemente után.
slide6
Amikor megérkeztünk Párizsba, sütött a nap. Ennyi elég volt ahhoz, hogy az előző napok egyhangúan szürke időjárása után mindenki felviduljon- ha csak egy kicsit is. Aztán megérkeztünk az Eiffel-torony lábához, ahol már reggel 9-kor hatalmas sorok kígyóztak. A torony második szintjén ilyen és ehhez hasonló lakatokat találhattunk.

Alexey és Christina körülbelül két és fél évvel előttünk csodálták a kilátást. Egyszerűen lélegzetelállító volt lenézni Párizsra. A legfelső szinten már vacogtunk a hidegtől, de akkor is mosolyogva néztük az alattunk elterülő város zavarba ejtő gyönyörűségét.

slide7
Készítők:

Balogh Dorottya

Bíbok Brigitta

Bimbó Nóra

Kovács László

Masir Bence

Lázár Kincső

Pusztay Botond

Oskolás Éda

Váradi Dóra

Varga József

Zemplényi Réka

ad