slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune PowerPoint Presentation
Download Presentation
Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 19

Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune - PowerPoint PPT Presentation


 • 116 Views
 • Uploaded on

IT i naturfagene Dataopsamling med udgangspunkt i emnet energi, samt påvisning af respiration og fotosyntese. Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune. Energiformer/kvalitet.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune' - galvin


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1
IT i naturfageneDataopsamling med udgangspunkt i emnet energi, samt påvisning af respiration og fotosyntese
 • Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune
energiformer kvalitet
Energiformer/kvalitet

Til daglig taler vi om, at vi bruger energi. Men hvad er energi og hvor bliver det af, når vi har "brugt" det? I naturfag taler vi om at omdanne eller omsætte energi, fra en form til en anden.

Mekanisk energi

er en fællesbetegnelse for beliggenheds- og bevægelsesenergi. Beliggenhedsenergiens størrelse afhænger af, hvor stor massen er og hvor højt oppe den befinder sig. En stor sø på et højt bjerg har oplagret en stor mængde beliggenhedsenergi.

Når vandet fosser ned ad bjergsidenomdannes beliggenhedsenergie til bevægelsesenergi. Vandet kan så drive en dynamo/generator som omdanner bevægelsesenergien til elektrisk energi, som så i en pære kan omdannes til lys og varme.

Elektrisk energi

frembringes i en dynamo/generator ved at bevæge en magnet i forhold til en spole (induktion).

Varme

er energi af lav kvalitet, da andre former for energi altid kan omdannes fuldstændig til varme, mens det

modsatte ikke er tilfældet. Des varmere tingene er des mere energi indeholder de.

Strålingsenergi

er som navnet antyder energi fra stråling. Strålingsenergi, som kommer fra solen, er en forudsætning for alle levende organismer. Vi kan også udnytte solens energi til opvarmning af vand i en solfanger eller til elektrisk energi ved brug af solceller.

Brintenergi

kan ikke ses som en selvstændig alternativ energikilde. Til at producere en given mængde brintenergi, er der brugt energi fra en anden energikilde. Brint kan betragtes som energibærer.

Brintenergi bliver først smart, når vi bruger vedvarende energikilder til at fremstille brintenergien. Brinten bliver sammen med ilt omdannet til vand og energi i en brændselscelle. Brint er således blot en energibærer, hvorman kan opbevare energi ligesom i et batteri.

slide3

Energi fra solen

Vidste du ... at en times stråling fra solen svarer til hele jordens samlede årlige energiforbrug.

slide4

Varmt vand fra solen

 • Se rapport om solfangertyper
 • Folkecenter
slide7

Brændselscelle

Dampturbine

Stirlingmotor

algeproduktion
Algeproduktion
 • Med Algeinnovationscentret etableres Nordeuropas første forsknings-og udviklingsmiljø indenfor algedyrkning, -udvikling og –innovation i pilotskala.

Se video

slide15
Software
  • Datastudio - der var engang
  • SPARKvue/HD
  • Capstone
opdatering til sparkvue
Opdatering til SPARKvue

Pasco har netop lanceret en ny, spændende opdatering til SPARKvue. Opdateringen er naturligvis gratis og gælder både PC/Mac versioner og tablet versionen SPARKvue HD.

 • Forbedringer-    Moderniseret brugerflade-    Nye moduler til opbygning af sider-    Nye funktioner til design af sider-    Mulighed for at indbygge videoer i visningerne-    Deling af filer via online services som Dropbox, Google Drive mm. -    Bluetooth support for Mac og Windows. Airlink 2 og SPARKlink Air kan nu også bruges sammen med PC/Mac.
 • Vigtigt!Desuden kan det være en ide at vente med at opdatere, hvis du både bruger SPARK dataloggeren og SPARKvue på computer/Mac, da SPARK dataloggeren på nuværende tidspunkt ikke understøtter SPARKvue 2.0. Pasco forventer ikke at kunne lancere en løsning på dette før i 2014. SPARKvue 2.0 kører ikke på Windows XP og kommer heller ikke til det. Man skal altså have en PC med mindst styresystem Windows 7 for at kunne installere opdateringen. Mac computere skal mindst have styresystem OS X v10.7
 • Alle “gamle” SPARKlabs kan kun måske åbnes!!!!
opdatering til capstone
Opdatering til Capstone
 • Pasco er klar med en ny og spændende opdatering til Capstone. Programmet kan nu også installeres på Mac og indeholder mange forbedringer og nye funktioner. Blandt disse kan nævnes:
  • Udelad eller slet datapunkter
  • Journal-funktion
  • Hjælp funktion
  • Videoanalyse
 • Opdateringen kan hentes gratis på Pasco's hjemmeside.