Dones i xarxa el m s natural
Download
1 / 17

Dones i xarxa: el més natural - PowerPoint PPT Presentation


 • 111 Views
 • Uploaded on

Dones i xarxa: el més natural. La bellesa d'Internet. La Internet masculina. La Internet femenina. La Internet femenina... també és això. Quantes dones som a Internet?. Blogs de dones. A mis 95 años (Amelia) ‏ http://amis95.blogspot.com/ Carmen Shopping Guide

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Dones i xarxa: el més natural' - galvin-clarke


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
La internet femenina tamb s aix
La Internet femenina... també ésaixòBlogs de dones
Blogs de dones

A mis 95 años (Amelia)‏

http://amis95.blogspot.com/

Carmen Shopping Guide

http://carmenshopping.blogspot.com/

Blog des del Pirineu

http://pirineuweb.blogspot.com/

La Flaneuse

http://azotacalles.net/flaneuse/

Sonia Blanco

http://www.filmica.com/sonia_blanco/

¿Quién vigila al vigilante?

http://www.lavigilanta.info/


Qu enganxa les dones
Què enganxa les dones?

Comunicar-se i construir relacions.

 • Mercè Castells. Emprendedoras.com:

  "Al principi, volia fer un lloc "seriós" dedicat als negocis, pero em vaig adonar que les dones barregem totes les àrees de la nostra vida i, a la xarxa, busquem crear un espai de comunicació i establir lligams amb altres dones. Per això ens enganxem a les eines de comunicació: fòrums, llistes..."Les mares de les amigues
Les mares de les amigues

 • Àngels Amado. 60 anys. Barcelona: Skype, xats, jocs, organitzar vacances.

 • Montse Font. 62 anys. El Masnou: carregar el mòbil, consultes banc, descarregar música i pel.lícules.


La xarxa eina de relacions
La xarxa, eina de relacions

 • El correu-e ha influït positivament en les meves relacions personals

  Dones Homes

  21,9% 17,8%

 • El Messenger ha influït positivament en les meves relacions personals

  Dones Homes

  27,3% 25,7%

  Estudi "Jóvenes y cultura Messenger". INJUVE. 2006.Merc botella
Mercè Botella

 • Les principals barreres a l'accés a la xarxa per part de les dones tenen a veure amb la manca de disponibilitat de temps (jornada laboral, jornada domèstico-familiar, temps per als altres i, en definitiva, no disposar de temps propi).

 • El tema rau en una manca de repartiment igualitari del temps: les dones, segons el seu cicle de vida, no disponen de temps per fer-ne ús per elles mateixes. Si dediquen temps a Internet, el treuen d'altres dedicacions.

 • Jo voldria aportar més a la llista però no tinc temps "d'intercanvi": o ho trec d'hores de son, o d'hores de feina o d'hores de família.


Olga

 • En comptes de problema de gènere, penso que el problema que tenen les dones, igual que els homes, és el fet de no ser nascudes digitals. El no haver nascut envoltats de les TIC, el fet que durant la nostra vida s'hagin anat incorporant moltíssimes innovacions, ens ha obligat a anar absorbint moltes coses. La facilitat, ganes, predisposició i oportunitats varien en cada ú de nosaltres, i per tant les capacitats digitals que anem adquirint arriben a nivells diferents.

 • Els nostres fills i filles ja són nascuts digitals. Ells ja no tindran problemes de competència digital tan accentuats.


Merc molist
Mercè Molist

 • En confiança, penso que el millor que es podria fer perquè les dones tinguessin un accés normalitzat a la xarxa i un bon empoderament digital hauria de començar directament fora de la xarxa, promovent la igualtat dins la societat. No és de calaix que una dona que ha de treballar en una oficina i després cuidar la canalla, planxar, rentar els plats i etc, perquè el seu company no l'ajuda, a més estigui obligada a "empoderar-se" digitalment i, si no pot, sigui un element més de sentir-se culpable per no haver pujat al carro.


Merc piqueras
Mercè Piqueras

 • Jo donaria la volta al teu plantejament i diria que, potser a través de la incorporació de la dona al món digital, pot ser que arribi a aconseguir la igualtat en altres àmbits o que s'hi apropi més que no pas ara. Per això m'ha semblat tan necessària des de fa temps la introducció de les dones a Internet.

 • Des que vaig entrar a formar part de la Comissió per a la Igualtat del meu districte (Les Corts), les coses han canviat molt. El 1999, Internet era un mitjà gairebé desconegut per a moltes de les dones de la Comissió. Ara, en canvi, gairebé totes hi tenen accés (directament o a través de les associacions que representen) i fan servir el correu-e.


Ara us toca a vosaltres
Ara us toca a vosaltres...

Mercè Molist Ferrer

Email: [email protected]

Web: http://ww2.grn.es/merce

Blog: http://www.filmica.com/port666


ad