biblia si muzica n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
BIBLIA SI MUZICA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 62

BIBLIA SI MUZICA - PowerPoint PPT Presentation


  • 135 Views
  • Uploaded on

BIBLIA SI MUZICA. Exista un cuvant din partea Domnului ?. Oare a zis Dumnezeu cu adevarat :Sa nu mincati din toti pomii din gradina ?. Osea 4,17. Efraim s-a lipit de idoli: lasă-l în pace!. Are cuvintul lui Dumnezeu ceva de spus in aceasta privinta ?.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'BIBLIA SI MUZICA' - fox


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
osea 4 17
Osea 4,17

Efraim s-a lipit de idoli: lasă-l în pace!

slide7
Din 66 de carti ale Bibliei 44 vorbesc câte ceva despre muzica iar in total avem 575 de referinte despre acest subiect.
iov 38 4 7
Iov 38,4-7

6 Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, 7 atunci când stelele diminetii izbucneau în cântări de bucurie, si când toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie?

geneza 4 21
Geneza 4,21

Numele fratelui său era Iubal: el a fost tatăl tuturor celor ce cântă cu alăuta si cu cavalul

iov 21 12
Iov 21,12

Cântă cu sunet de tobă (toph instrument de percutie)si de harfă se desfată cu sunete de caval.

geneza 31 27
Geneza 31,27

Pentru ce ai fugit pe ascuns, m-ai înselat, si nu mi-ai dat de stire? Te-as fi lăsat să pleci în mijlocul veseliei si al cântecelor, în sunet de timpane si alăută.

concluzie partiala
Concluzie partiala :

Instrumentele inventate de Iubal au fost intrebuintate pentru a produce muzica de placeri sarbatori diverse de adio sau de funerarii.

exodul 14 9
Exodul 14,9

Egiptenii i-au urmărit; si toti caii, carele lui Faraon, călăretii lui si ostirea lui, i-au ajuns tocmai când erau tăbărâti lângă mare lângă Pi-Hahirot, fată în fată cu Baal-tefon.

exodul 14 15
Exodul 14,15

Domnul a zis lui Moise: "Ce rost au strigătele acestea? Spune copiilor lui Israel să pornească înainte.

exodul 15 19 20
Exodul 15,19-20

19Căci caii lui Faraon, carele si călăretii lui au intrat în mare, si Domnul a adus peste ei apele mării; Dar copiii lui Israel au mers ca pe uscat prin mijlocul mării." 20 Maria, proorocita, sora lui Aaron, a luat în mână o timpană, si toate femeile au venit după ea, cu timpane si jucând.

ioan 6 37
Ioan 6,37

Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară

de retinut
DE RETINUT :

In Biblie asa cum demonstreaza istoricul William Smith :aceste dansuri erau utilizate cu ocazia unor mari victorii sau însotite de sarbatori nationale si erau executate numai de femei.

Se pare ca barbatii nu au participat la acest dans.

judecatorii 11 34
Judecatorii 11,34

Iefta s-a întors acasă la Mitpa. si iată că fiica sa i-a iesit înainte cu timpane si jocuri. Ea era singurul lui copil; n-avea fii si nici altă fată.

judecatorii 21 20 21
Judecatorii 21,20-21

20Apoi au dat următoarea poruncă fiilor lui Beniamin: "Duceti-vă si stati la pândă în vii. 21 Uitati-vă, si când veti vedea pe fetele din Silo iesind să joace, să iesiti din vii,

să vă luati fiecare câte o nevastă din fetele din Silo, si să vă duceti în tara lui Beniamin.

1 cronici 15 28 29
1 Cronici 15,28-29

28Tot Israelul a suit chivotul legământului Domnului cu strigăte de bucurie, cu sunete de goarne, de trâmbite, si de chimvale, si făcând să răsune lăutele si harfele. 29 Pe când intra în cetatea lui David chivotul legământului Domnului, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastră, si când a văzut pe împăratul David sărind si jucând, l-a dispretuit în inima ei.

1 samuel 18 6 7
1 Samuel 18,6-7

6Pe când veneau ei, la întoarcerea lui David de la omorârea Filisteanului, femeile au iesit din toate cetătile lui Israel înaintea împăratului Saul, cântând si jucând, în sunetul timpanelor si alăutelor, si scotând strigăte de bucurie. 7 Femeile care cântau îsi răspundeau unele altora, si ziceau: "Saul a bătut miile lui, - iar David zecile lui de mii."

ieremia 31 4
Ieremia 31,4

Te voi aseza din nou, si vei fi asezată din nou, fecioara lui Israel! Te vei împodobi iarăsi cu timpanele tale, si vei iesi în mijlocul jocurilor voioase.

psalmii 149 3
Psalmii 149,3

Să laude Numele Lui cu jocuri,

să-L laude cu toba si cu harfa!

psalmii 150 4
Psalmii 150,4

Lăudati-L cu timpane si cu jocuri,

Lăudati-L, cântând cu instrumente cu coarde si cu cavalul

c teva concluzii partiale
Câteva concluzii partiale :

Stilul de muzica si dans al femeilor israielite care au iesit din Egipt a fost diferit de ceea ce intelegem noi azi prin dans.Au fost miscari corporale care exprimau sentimente de bucurie si celebrare si nu avem nici o referirinta din care sa deducem ca aceste dansuri au fost folosite cu regularitate la serviciile religioase de la templu. Au fost manifestari spontane care exprimau multumirea pentru Dumnezeu.

exodul 32 1
Exodul 32,1

Poporul, văzând că Moise zăboveste să se pogoare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron, si i-a zis: "Haide! fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră; căci Moise, omul acela care ne-a scos din tara Egiptului, nu stim ce s-a făcut."

exodul 32 7
Exodul 32,7

Domnul a zis lui Moise: "Scoală si pogoară-te; căci poporul tău, pe care l-ai scos din tara Egiptului, s-a stricat.

exodul 32 17 18
Exodul 32,17-18

17Iosua a auzit glasul poporului, care scotea strigăte, si a zis lui Moise:

"În tabără este un strigăt de război!" 18 Moise a răspuns: "Strigătul aceasta

nu-i nici strigăt de biruitori, nici strigăt de biruiti; ce aud eu, este glasul unor oameni care cântă!"

Moise recunoaste o reproducere a ceea ce se auzea destul de des în Egipt.

1 corinteni 10 7
1 Corinteni 10,7

Să nu fiti închinători la idoli, ca unii dintre ei, după cum este scris: "Poporul a sezut să mănânce si să bea; si s-au sculat să joace."

slide35
Satana a falsificat acel spirit de bucurie sfânta cântat la Marea Rosie cu ocazia laudei si recunostintei la adresa lui Dumnezeu .
  • BUCURIE PE CARE NUMAI SATANA STIE SA O CREEZE
1 cronici 22 5
1 Cronici 22,5

David zicea: "Fiul meu Solomon este tânăr si plăpând, si casa care va fi zidită Domnului trebuie să fie de mare faimă si slavă în toate tările; de aceea vreau să-i pregătesc cele de trebuintă pentru zidirea ei." si David a făcut mari pregătiri înainte de moarte.

Aceasta pregatire a fost perfecta în toate detaliile inclusiv muzica .Niciodata pâna aici muzica nu a mai avut o parte atât de insemnata în serviciul de închinare.

1 cronici 25 1 6 7
1 Cronici 25,1.6.7

1David si căpeteniile ostirii au pus de o parte pentru slujbă pe aceia din fiii lui Asaf, Heman si Iedutun, care proroceau întovărăsiti de harfă, de alăută si de chimvale. si iată numărul celor ce aveau de îndeplinit lucrarea aceasta.

6 Toti acestia erau sub cârmuirea părintilor lor pentru cântarea în Casa Domnului, si aveau chimvale, alăute si harfe pentru slujba Casei lui Dumnezeu. Asaf, Iedutun si Heman lucrau sub poruncile împăratului.

7 Erau în număr de două sute optzeci si opt, cuprinzându-se în acest număr si fratii lor deprinsi la cântarea Domnului, toti cei ce erau mesteri.

muzica utilizata la inaugurarea templului
MUZICA UTILIZATA LA INAUGURAREA TEMPLULUI

Toate aceste pregatiri au fost facute cu 11 ani inainte ca templul sa fie terminat .

2 cronici 5 2 14
2 Cronici, 5,2-14

2Atunci Solomon a strâns la Ierusalim pe bătrânii lui Israel si pe toate căpeteniile semintiilor, pe capii familiilor copiilor lui Israel, ca să mute din cetatea lui David, adică din Sion, chivotul legământului Domnului. 3 Toti bărbatii lui Israel s-au adunat la împărat, pentru sărbătoarea din luna a saptea. 4 Când au ajuns toti bătrânii lui Israel, Levitii au ridicat chivotul.

2 cronici 5 2 141
2 Cronici, 5,2-14

5Au adus chivotul, cortul întâlnirii, si toate uneltele sfinte care erau în cort: preotii si Levitii le-au dus. 6 Împăratul Solomon si toată adunarea lui Israel, chemată la el, a stat înaintea chivotului. Au jertfit oi si boi, care nu se pot nici socoti, nici număra, din pricina multimii lor. 7 Preotii au dus chivotul legământului Domnului la locul lui, în sfântul locas al casei, în Locul prea sfânt, sub aripile heruvimilor. 8 Heruvimii aveau aripile întinse peste locul chivotului, si acopereau chivotul si drugii lui pe deasupra.

2 cronici 5 2 142
2 Cronici, 5,2-14

9Drugilor li se dăduse o astfel de lungime încât capetele lor se vedeau la o depărtare de chivot dinaintea sfântului locas, dar nu se vedeau de afară. Chivotul a fost acolo până în ziua de azi. 10 În chivot nu erau decât cele două table, pe care le pusese acolo Moise, în Horeb, când a făcut Domnul legământ cu copiii lui Israel, la iesirea lor din Egipt. 11 În clipa când au iesit preotii din Locul sfânt, - căci toti preotii de fată se sfintiseră fără să mai tină sirul cetelor,

2 cronici 5 2 143
2 Cronici, 5,2-14

12si toti Levitii care erau cântăreti: Asaf, Heman, Iedutun, fiii si fratii lor, îmbrăcati în in subtire, stăteau la răsăritul altarului cu chimvale, alăute si harfe, si aveau cu ei o sută douăzeci de preoti care sunau din trâmbite; - 13 si când cei ce sunau din trâmbite si cei ce cântau, unindu-se într-un glas ca să mărească si să laude pe Domnul, au sunat din trâmbite, chimvale si celelalte instrumente, si au mărit pe Domnul prin aceste cuvinte: "Căci este bun, căci îndurarea Lui tine în veci!" în clipa aceea, casa, si anume Casa Domnului, s-a umplut cu un nor. 14 Preotii n-au putut să mai stea acolo ca să facă slujba, din pricina norului; căci slava Domnului umpluse Casa lui Dumnezeu.

amos 5 23
Amos 5,23

Depărtează de Mine vuietul cântecelor tale; nu pot asculta sunetul alăutelor tale!

1 mparati 18 26 29
1 Împarati 18,26-29

26 Ei au luat juncul pe care li l-au dat, şi l-au pregătit. Şi au chemat numele lui Baal, de dimineaţă până la amiază, zicând: "Baale, auzi-ne!" Dar nu s-a auzit nici glas, nici răspuns. Şi săreau împrejurul altarului pe care-l făcuseră. 27 La amiază, Ilie şi-a bătut joc de ei, şi a zis: "Strigaţi tare, fiindcă este dumnezeu; se gândeşte la ceva, sau are treabă, sau este în călătorie, sau poate că doarme, şi se va trezi." 28 Ei au strigat tare, şi, după obiceiul lor, şi-au făcut tăieturi cu săbiile şi cu suliţele, până ce a curs sânge pe ei. 29 Când a trecut amiaza, au aiurat, până în clipa când se aducea jertfa de seară. Dar nu s-a auzit nici glas, nici răspuns, nici semn de luare aminte.

amos 5 231
Amos 5,23

Depărtează de Mine vuietul cântecelor tale; nu pot asculta sunetul alăutelor tale!

amos 6 5
Amos 6,5

Aiurează în sunetul alăutei, se cred iscusiţi ca David în instrumentele de muzică.

ezechiel 26 13
Ezechiel 26,13

Voi face să înceteze astfel glasul cântecelor tale, şi nu se va mai auzi sunetul harfelor tale.

1 petru 4 11
1 Petru 4,11

Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea, pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.

slide55

Textul sa dea glorie lui Dumnezeu

  • Muzica nu a fost compusa pentru a da glorie lui Satan
2 corinteni 6 14
2 Corinteni6,14

Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

slide57

Textul sa dea glorie lui Dumnezeu

  • Muzica nu a fost compusa pentru a da glorie lui Satan
  • Ritmata si antrenanta dar nu violenta si agresiva
efeseni 4 31
Efeseni 4,31

Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.

slide59

Textul sa dea glorie lui Dumnezeu

Muzica nu a fost compusa pentru a da glorie lui Satan

Ritmata si antrenanta dar nu violenta si agresiva

Comportamentul artistilor

1 corinteni 11 14
1 Corinteni 11,14

Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung ?

galateni 5 22 23
Galateni 5,22-23

22Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, 23blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.