slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Climatul temperat continental PowerPoint Presentation
Download Presentation
Climatul temperat continental

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 8

Climatul temperat continental - PowerPoint PPT Presentation


  • 204 Views
  • Uploaded on

Climatul temperat continental. Vlad Eliza Apetroaie Giorgiana Clasa a XI-a C. Caracteristici:. Vegetaţia

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Climatul temperat continental' - fawn


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Climatul temperat continental

Vlad Eliza

Apetroaie Giorgiana

Clasa a XI-a C

slide3

Vegetaţia

Ca vegetaţie avem stepele alcătuite din ierburi. Aceste formaţiuni se afla in partea de est a Europei (pusta in Ungaria, bărăgan in România, stepa in Rusia), partea centrala a Asiei, in America de Nord, unde sunt numite preerii si in America de Sud, unde sunt cunoscute sub numele de pampas. Aceste regiuni constituind cele mai însemnate zone cu cereale de pe Glob.

Limita vestica a stepei din Europa trece prin sud-estul tarii noastre. Trecerea dintre pădurile de foioase si stepa se realizează prin intermediul unei fasii de tranziţie, numita silvostepa, in care ierburile stepei alternează cu pâlcuri de copaci.

slide5

Flora

Salvie

Ovăz

Bujor de

Bujor de stepa

slide6

Prepeliţa

Calul sălbatic

Fauna

Fazan

slide7

Solurile

Solurile sunt formate din: castanoziomuri ce se formează pe loess si corespund unui climat uscat si cald; cernoziomuri care sunt soluri fertile, formate pe loess, intr-un climat secetos si sunt situate la suprafaţa solului fiind bogate in humus.

Localizarea regionala

Se desfasoara in partile centrale ale continentelor, la distante mai mari in raport cu oceanele, fiind de cele mai multe ori încadrate de sisteme de munţi înalţi (Carpaţi, Caucaz, Himalaya, cele din Extremul Orient, etc.), care împiedica pătrunderea maselor de aer oceanic. Astfel de medii se găsesc in Bulgaria, Iugoslavia, N. Croaţiei, N. Italiei, Elveţia, Cehia, Austria, S. Germaniei, apoi in America de Nord (podişurile din centrul S.U.A. si al Canadei) si America de Sud (Argentina).