l aparell reproductor n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
L’APARELL REPRODUCTOR PowerPoint Presentation
Download Presentation
L’APARELL REPRODUCTOR

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 19

L’APARELL REPRODUCTOR - PowerPoint PPT Presentation


 • 228 Views
 • Uploaded on

L’APARELL REPRODUCTOR. Tema 7. La reproducció Caràcters sexuals L’aparell reproductor masculí Anatomia L’espermatogènesi L’aparell reproductor femení Anatomia Cicle sexual femení Malalties de transmissió sexual (TREBALL) Mètodes anticonceptius i de fertilització (TREBALL).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

L’APARELL REPRODUCTOR


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

La reproducció

Caràcters sexuals

L’aparell reproductor masculí

Anatomia

L’espermatogènesi

L’aparell reproductor femení

Anatomia

Cicle sexual femení

Malalties de transmissió sexual (TREBALL)

Mètodes anticonceptius i de fertilització (TREBALL)

slide3

La reproducció

Def: capacitat que tenen els ev de donar lloc a nous individus, els quals poden ser iguals (reproducció asexual) o semblants (reproducció sexual) als progenitors.

Objectiu: mantenir l’espècie.

slide4

En el cas de la reproducció sexual hi intervenen dos individus de diferent sexe, els quals es diferencien perquè tenen diferent aparell reproductor amb diferents cèl·lules sexuals.

Les estructures que sintetitzen les cèl·lules sexuals s’anomenen gònades, en el cas dels mascles s’anomenen testicles i les cèl·lules que fabriquen s’anomenen espermatozoides. En el cas de les femelles les gònades s’anomenen ovaris que fabriquen oòcits.

slide5

Els caràcters sexuals

Els caràcters sexuals són aquells que defineixen si un organisme és mascle o femella.

Podem diferenciar dos tipus de caràcters:

- Caràcters sexuals primaris: són aquells que es desenvolupen a l’estat embrionari i defineixen si aquets és mascle o femella. També en el cas de les femelles es du a terme la formació dels oòcits.

slide6

Caràcters sexuals secundaris: són aquells que es desenvolupen a la pubertat, és el que anomenam “canvi d’edat”. Les característiques poden ser diferents als dos sexes.

  • Mascles: augment de l’anou.
  • canvi del timbre de veu.
  • augment de la vellositat.
  • fabricació dels espematozoides
  • augment de l'apetit sexual
  • augment de la massa corporal
  • canvis hormonals.
slide7

Femelles: Maduració dels oòcits

 • Increment de les mamelles
 • Increment de les caderes
 • Increment de la vellositat
 • Canvis hormonals
slide8

L’aparell reproductor masculí

Anatomia (mirar fotocòpia)

slide9

L’espermatogènesi

Def: procés pel qual es formen els espermatozoides.

Aquest procés té lloc a les parets del tub epidídim a partir d’unes cèl·lules germinals, les quals es divideixen per donar lloc a unes cèl·lules anomenades espermatòcits. Aquests es divideixen i també divideixen el seu material hereditari de manera que s’anomenen espermàtides. Aquestes es divideixen disminuint el seu citoplasma i formen el flagel, donant lloc als espermatozoides.

slide12

Cicle sexual femení

El cicle sexual femení consta de dos cicles els quals han de funcionar conjuntament, ja que d’ells en depèn la fertilització de la dona. En el moment que no estiguin sincronitzats la dona pot tenir problemes de fertilització i no pot tenir lloc la fecundació, ja que hi ha un desajustament hormonal.

slide13

Consta de dos cicles:

- Cicle ovàric: és el cicle que efecte a l’ovari, concretament consisteix en el desenvolupament i maduració de l’oòcit. De manera que l’oòcit està enrevoltat d’unes cèl·lules, anomenades cèl·lules fol·licular les quals s’encarreguen de la nutrició i protecció de l’oòcit. Per tant durant el cicle ovàric aquestes cèl·lules es desenvolupen formant el fol·licle de Graaf (fa uns 22 mm). Aquest procés se l’anomena desenvolupament fol·licular.

slide14

Una vegada que s’ha format el fol·licle de Graaf, té lloc l’ovulació, procés pel qual s’allibera l’oòcit a les trompes de Fal·lopi.

Per altra banda les cèl·lules fol·liculars queden dins l’ovari i es reomplen d’unes determinades substàncies per formar el Cos Luti, el qual romendrà intacte en el cas que hi hagi fecundació, però si no n’hi ha es reabsorbirà.

slide15

Consta de dos cicles:

 • Cicle uterí o menstrual:
 • Fa referència a les diferents transformacions de les parets de l’úter (endometri).
 • Consta de tres fases:
 • - Fase proliferativa: és quan una vegada que s’ha tingut la menstruació, les parets de l’úter s’han de regenerar. Per tant coincideix amb la formació fol·licular del cicle ovàric.
slide16

- Fase secretora: té lloc una vegada que s’ha tingut l’ovulació ja que l’endometri s’ha de revestir de capil·lars i fa uns replecs a fi que si hi ha fecundació l’òvul s’implanta en uns d’aquests replecs farcits de capil·lars, d’aquesta manera s’alimenta i es divideix per donar lloc a l’embrió.

slide17

- Fase menstrual: consisteix en la rotura de l’endometri, de manera que es formen unes hemorràgies ja que els vasos sanguinis es rompen. Té lloc perquè no hi hagut fecundació.