Internet
Download
1 / 9

INTERNET - PowerPoint PPT Presentation


  • 91 Views
  • Uploaded on

INTERNET. Filip Knežević 6.a Novinarska grupa. Internet je javno dostupna podatkovna mreža koju koristi cijeli svijet. IP=internetski protokol Poznate internetske usluge su chat,mail itd … WWW u internetskom jeziku znači world wide web…. Povijest.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'INTERNET' - farrah-melendez


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Internet

INTERNET

Filip Knežević

6.a

Novinarska grupa


Internet

Internet je javno dostupna podatkovna mreža koju koristi cijeli svijet.

IP=internetski protokol

Poznate internetske usluge su chat,mail itd…

WWW u internetskom jeziku znači world wide web…


Povijest
Povijest cijeli svijet.

Internet je osnovan 1969.godine u SAD-u(sjedinjene američke države)od američkog ministarstva obrane jer su htjeli ubrzati način komuniciranja i slanja poruka.


Povezivanje
Povezivanje cijeli svijet.

Ljudi se na Internet povezuju preko telefonskih mreža,wi-fi adresa itd…


Usluge
Usluge cijeli svijet.

WWW-World wide web koriste telefonske mreže,ISDN,ADSL,optički i in kabeli,satelitske veze i ostali načini.Najpoznatije usluge su facebook i skype.Brojskype korisnika raste u zadnje vrijeme zbog takozvane skype funkcije video chat(razgovaranje s nekom osobom preko web kamere).


Sigurnost
Sigurnost cijeli svijet.

Internet je zbog svoje raširenosti najnesigurnija podatkovna mreža na svijetu.Jako je popularan i savršeno mjesto je za hackere(uljezi koji upadaju u informacijske sustave).Osim toga,postoje na internetu i zlonamjerni ljudi,koji često maltretiraju i vrijeđaju druge osobe preko društvenih mreža.


Internet ili internet
Internet ili internet? cijeli svijet.

Postoji mišljenje da je internet naziv za bilo koju mrežu koja se koristi IP-protokolom i može se prostirati cijelim svijetom, ali i biti potpuno odvojena od ostalih mreža. S druge strane, riječ Internet označavala bi ime globalne javno dostupne mreže koja se sastoji od mnoštva međusobno povezanih mreža.Međutim, jezično pravilo iza kojega stoje svi hrvatski jezikoslovci kaže da se internet piše isključivo malim slovom.Razlozi su:1. Internet nije vlastito ime mreže, to je mreža (računalna).2. Pridjev glasi - internetski. Kad bi bilo veliko slovo (vlastito ime), pridjev bi bio - Internetov.3. Da je internet institucija (velikim slovom), morao bi imati sjedište, adresu, statut, žig, direktora i osoblje.4. Internet označava samu tehnologiju, medij, a ne ime neke medijske kuće. Pišemo li imenicu automobil velikim početnim slovom?5. Legitimna su pitanja: Imaš li internet?Vidio sam to na internetu.Internet mi je danas jako spor. Očito je kako se tu radi samo o mediju (nešto kao televizija).6. I drugi jezici (npr. slovenski) pišu internet malim slovom.7. Pisanje interneta velikim slovom utjecaj je engleskoga jezika, u kojem se nazivi pišu velikim slovima, a to nema veze s našim jezikom.


Internetski slang
Internetski cijeli svijet.slang

Internetski slang je jako čest u internetskom jeziku.Naime,služi da korisnik pojednostavi i skrati poruku,evo nekih primjera…

Omg-O moj bože

Afk-Odstupan

LOL-Glasno se smijem

Btw-usput

Lmfao-smijem se vrlo intenzivno

Rofl-Valjam se od smijeha

<3-srce

Noyb-ne tiče te se


Internet

Kraj! cijeli svijet.