Istoria Internetului
Download
1 / 6

Istoria Internetului - PowerPoint PPT Presentation


  • 155 Views
  • Uploaded on

Istoria Internetului. Termenii Internet și internet provin din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești : interconnected = interconectat și network = rețea. Sensurile celor 2 termeni sunt strâns înrudite, în funcție de context:

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Istoria Internetului' - eyad


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Istoria internetului

Termenii Internet și internet provin din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea.

Sensurile celor 2 termeni sunt strâns înrudite, în funcție de context:

Substantivul propriu „Internet” (scris cu majusculă) desemnează o rețea mondială unitară de calculatoare și alte aparate cu adrese computerizate, interconectate conform protocoalelor (regulilor) de comunicare „Transmission Control Protocol” și „Internet Protocol”, numite împreună „stiva TCP/IP”. Precursorul Internetului datează din 1965, când Agenția pentru Proiecte de Cercetare Înaintate de Apărare - a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, en:DARPA) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet.


Istoria internetului

Super-rețeaua Internet din zilele noastre, care de mult a împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale Arpanet. Azi pe glob există un singur Internet, care însă este uriaș; el oferă utilizatorilor săi o multitudine de informații și servicii precum e-mail, www, FTP, Găzduire web (webhosting) și multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost.

Termenul „Internet” nu trebuie confundat cu serviciul interneticWorld Wide Web (www). Acesta este doar unul din multele servicii oferite pe Internet, vezi secțiunea „Aplicații Internet” mai jos.

  • Substantivul comun „internet” (scris cu minusculă) desemnează rețele speciale ce interconectează 2 sau mai multe rețele autonome aflate la mare depărtare unele față de altele. Un exemplu de 2 rețele mari, interconectate printr-un internet pentru care folosința acestui nume este justificată: rețelele SIPRNet și FidoNet. Rețelele de tip internet nu trebuie confundate cu super-rețeaua „Internet” de mai sus.

    Restul acestui articol se ocupă numai de Internet - super-rețeaua unică de răspândire mondială


Istoria internetului

Internetul în ziua de azi împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale

Sursa ta de inspirație


Istoria internetului

Ce este internetul din ziua de azi ?? împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale hmmm... Mult mess (Yahoo Messenger) sau alte chaturi MSN sau IRC-uri Magazine online ... Referate :D:D Web-design ... E-mail .... si alteleInternetul din ziua de azi le permite oamenilor din toata lumea sa impartaseasca idei si informatii. El a devenit astfel o parte integranta a societatii noastre si a economiei, si nu o sa va ia mult pana cand o sa devina si o parte a vietiidumneavoastra cotidiene.

Majoritatea persoanelor se conecteaza la Internet de acasa sau de la birou. Din ce in ce mai multe biblioteci si unversitatiofera acces la internet, uneori chiar pe gratis. In mod traditional, aveti nevoie de un calculator si de o linie de telefon pentru a va conecta la internet, insa in ziua de azi avansul tehnologic va permite sa obtineti accesul cu ajutorul televizorului, mai exact folosind cablul TV


Istoria internetului

Cel mai indicat mod de a intra pe Internet este sa împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale alegeti un lucru pe care doriti sa ilcautati, existandsanse foarte mari ca lucrul respectiv sa existe acolo, undeva. Preturi de bilete de avion, evenimente recente, informatii despre locuri de munca, retete si meniuri se intrec sa va capteze atentia. Una din cele mai grele decizii pe care trebuie sa o luati atunci cand va aflati pe internet este sa va opriti, pentru ca si cea mai scurta vizita se poate transforma intr-o calatorie de cateva ore.