CURCUBEUL
Download
1 / 19

CURCUBEUL - PowerPoint PPT Presentation


 • 281 Views
 • Uploaded on

CURCUBEUL. Definiţii pentru CURCUBEU ,. curcubeie, s.n. 1. Fenomen optic care se datoreaza refracţiei, reflexiei totale şi dispersiei luminii solare în picăturile de apă din atmosferă şi care are aspectul unui imens arc multicolor desfăşurat pe cer.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'CURCUBEUL' - eyad


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Defini ii pentru curcubeu
Definiţiipentru CURCUBEU,

 • curcubeie, s.n. 1.

 • Fenomen optic care se datoreaza refracţiei, reflexiei totale şi dispersiei luminii solare în picăturile de apă din atmosferă şi care are aspectul unui imens arc multicolor desfăşurat pe cer.Curcubeul


Curcubeul d p d v estetic
CURCUBEUL- mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule d.p.d.v. estetic

 • CURCUBEULnu are şapte culori, ci un număr infinit de nuanţe derivate din şase culori. Cea de-a"saptea culoare, indigo-ul reprezinta o legenda . În realitate, această culoare este decat o nuanta dn spectrul vizibil de culori. Nu este nimic mai mult decât o nuanta de albastru inchis. Indigo-ul, teoretic, nu e decat o parte infima din spectrul vizibil şi nu apare în descompunerea normala a luminii (pentru că este o culoare sobra). Culoarea indigo a fost adăugata si inventata de catre Isaac Newton, după ce a decompus lumina vizibilă printr-o prisma care scoate la iveală şase culori predominante:trei principale si cele trei culori secundre ale lor. El a identificat şapte culori pentru a coincide cu cele şapte planete (cunoscute atunci), cele şapte zile ale săptămânii, şapte note muzicale, precum şi alte preferinţe culturale care au avut loc ... inclusiv cele şapte zile ale creaţiei.


Curcubeul d p d v fizic si optic
CURCUBEUL- mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule d.p.d.v.FIZICSI OPTIC

 • Un curcubeu este un fenomen fizic, optice şi meteorologic, care ce face vizibil spectrului continuu al luminii de pe cer, atunci când soarele straluceste in timp ce ploua. Este un arc colorat cu roşu in exterior şi violet in interior. Culorile curcubeu au o lungime de undă, care se masoara in nanometri. Spectrul de culori vizibile este, de obicei, între 380 şi 740 nanometri, dar ochiul uman poate avea un raspuns vizual mai mare sau mai mic.Lungimea undei inferioare ultraviolete devine dominantă. În lungimile de undă superioare se afla infraroşul invizibila pentru ochiul uman. Fuziunea culorilor curcubeului produc, intr-un fel, cea de-a şaptea culoare, albul, pe care noi am considera-o initiala, pentru că face parte din compunerea tututror celor sapte. Negrul este opusul lui alb. Negrul este considerat fie ca o culoare ... fie ca o lipsa de culoare. Este o culoare, dacă am lua în considerare sinteza care permite de a o obţine prin amestecarea culorilor cu scopul de a absorbi toate lungimile de unda. Este o lipsă de culoare, prin lipsa de luminozitate ... Spre deosebire de culoare albă. O totala lipsa de lumină într-un spaţiu închis nu permite nici o deosebire între culori într-un negru absolut. Când combini cele trei culori primare în proporţii egale, pleci de lanegru la alb, trecand prin toate nuantele de gri.


Curcubeul d p d v biblic
Curcubeul mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule - d.p.d.vBiblic

 • În Biblie, curcubeele sunt simboluri supranaturale de putere, de renaştere şi de pace. Ele sunt în opoziţie faţă de arcurile făcute de mâini de bărbaţi citate de numeroase ori în Vechiul Testament pentru a exprima violenta.


Curcubeul d p d v al g e n e z ei
Curcubeul mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule d.p.d.v. al Genezei

 • Curcubeul ne incanta privirea de mai multe ori pe an, în ţările cu clima temperata.


Curcubeul

 • Curcubeul mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule -d.p.d.v al Perceptiei Vizuale

 • CE SUNTEM CAPABILI SA VEDEM?

 • Foarte putine lucruri,in realitate daca tinem cont de limitele realuluiaparent dintre micul si marele infinit.


Steagul de curcubeu simbol al comunit ii i identit ii
Steagul de curcubeu mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule , simbol al comunităţii şi identităţii

 • Steagul de curcubeu (sau steagul curcubeu) este un steag în culorile curcubeului, având diverse reprezentaţii de-a lungul istoriei. Astăzi, este cel mai des identificat ca un simbol al comunităţii şi identităţii LGBT (lesbiene, gay,bisexuali şi transgen), folosit mai ales ca o manifestaţie o mândriei gay (sau gay pride).

 • Fiind lansat la o parada pride, steagurile de curcubeu sunt deseori fluturate în timpul marşurilor gay. De exemplu, la GayFest -ul din Bucuresti, un steag de curcubeu de 20 m este o parte integrală a paradei.


Curcubeul d p d v stiintific
Curcubeul mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule d.p.d.v. stiintific

 • Acelaşi fenomen are loc şi în alte condiţii, de exemplu cu lumina (sau orice altă sursă de lumină) în loc de soare, cu picături de apă provenite de la spargerea valurilor, fantane arteziene, cascade, stropitori etc., cu alte lichide în loc de apă ori cu obiecte solide şi transparente (sticlă, polistiren etc.) în formă sferică ş.a.m.d.


Curcubeul d p d v literar
Curcubeul mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule - d.p.d.v Literar

 • Din ce e făcut curcubeul?Din ce e făcut curcubeul, copii?Din vise!Din flori!Tu nu ştii?Eu cred că-i un zâmbet pripitSau un hohot de râs fericit!Râd fluturii, copiii, şi sus,Se-adună bucuriile,Aşa cum aţi spus!Bucurii mărunte, surori,Îmbrăcate în şapte culori,Ca nişte note, pe un portativ fermecat,După care învaţă să râdăOrice copil supărat!(Din volumul Zâmbeşte, copilărie! Editura CD Press, Bucureşti, 2009)

 • Colecţia: poezii pentru copii


Linkuri
Linkuri mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule


B i b l i o g r a f i e
B I mari, roşii-purpurii si cu fructele capsule B L I O G R A F I E

LORY, CURCUBEU

 • Internet- wikipedia

 • Internet- you tube

 • Internet- trilulilu

 • Rainbow: From Wikipedia, the free encyclopedia

 • Google Image-L'arc-en-ciel

 • L'Arc-en-Ciel: From Wikipedia, the free encyclopedia

 • DEX

 • Rainbow: From Wikipedia, the free encyclopedia

 • referat.ro

 • Curcubeul/ Meteo Romania

 • Portal:LGBT: De la Wikipedia, enciclopedia liberă