RPFT Past Papers - PowerPoint PPT Presentation

examsure5
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
RPFT Past Papers PowerPoint Presentation
Download Presentation
RPFT Past Papers

play fullscreen
1 / 17
Download Presentation
RPFT Past Papers
166 Views
Download Presentation

RPFT Past Papers

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Registered Pulmonary Function Technologists

  2. What is NBRC? The National Board for Respiratory Care (NBRC) Inc. is a non-profit organization formed in 1960 with the purpose of awarding and maintaining credentialing for Respiratory Therapists in the United States. The NBRC is the only organization in the United States which develops certification examinations for Registered Respiratory Therapists (RRTs) and Certified Respiratory Therapists (CRTs). The NBRC also offers additional specialization credentialing for respiratory practitioners that hold its certifications. The CRT and RRT designations are the standard credential in respiratory care for licensure requirements in the portions of the United States that have enacted a Respiratory Care Act. States that license respiratory therapists sometimes require the practitioner to maintain their NBRC credentialing to maintain their license to practice. The NBRC is headquartered in Olathe, Kansas. It has been in the Kansas City metropolitan area since 1974. Both the NBRC and Applied Measurement Professionals, Inc.

  3. Certification • ACCS • Adult Critical Care Specialty credential • CPFT • Certification Pulmonary Function Technologists • CRT • Certification Respiratory Therapists • NPS • Neonatal/Pediatric Respiratory Care Specialty • RPFT • Registered Pulmonary Function Technologists • RRT • Registered Respiratory Therapist • SDSSleep Disorders Specialty

  4. RPFT • Registered Pulmonary Function Technologists

  5. Here are some questions that will help you in your exam!! We are one, But Not Same Trust us and, We will ensure your success!!

  6. Question No 1: A biologic control subject has a FRCplethof 4.0 ±0.3 L at panting frequencies between 60 and 70/min. During a QC run, the subject pants at55/min and a FRCplethof 3.90 L is recorded. Which of the following is the most appropriate action to take? A. Recalibrate the mouth pressure transducer and repeat the test. B. Repeat the test, coaching the subject to pant more slowly. C. Continue using the system because it is within control limits. D. Take the plethysmograph out of service pending corrective maintenance. Answer: C Exams4sure.net

  7. Question No 2: A pulmonary function technologist is performing quality control on a nebulizer used in the 5- breath dosimeter bronchial challenge. The target output of the device is 0.09 mL, plus or minus 10%. After 10 actuations, the nebulizer output was 75μL with a 2.0 mL initial saline dose in the nebulizer. The technologist should A. Open the vent before starting the bronchial challenge. B. Add an exhalation filter and proceed with testing patients. C. Clean and reevaluate this nebulizer. D. Accept the results and begin using the device. Answer: D Exams4sure.net

  8. Question No 3: The following results were obtained from a symptom-limited exercise (stress) test: Which of the following is true regarding these data? A. The patient is deconditioned. B. The patient has a cardiac limitation to exercise. C. The patient reached the anaerobic threshold. D. The patient has a pulmonary limitation to exercise. Answer: B Exams4sure.net

  9. Question No 4: When performing exercise testing on a biologic control, the measurements obtained should be compared with A. The patient population that will be tested. B. Predicted values used for the biologic control's height and weight C. Previous tests performed on the biologic control. D. At least two other biologic controls being tested. Answer: C Exams4sure.net

  10. Question No 5: A 12-year-old patient completed an evaluation for exercise-induced asthma in the pulmonary function laboratory. The patient completed six minutes of exercise on a treadmill with a heart rate of 145 to 150/min. The following spirometry data werecollected: A pulmonary function technologist should conclude that the exercise test is A. Inadequate workload with a positive response B. Adequate workload with a negative response C. Inadequate workload with a negative response D. Adequate workload with a positive response Answer: D Exams4sure.net

  11. Question No 6: The following results are obtained from an adult patient: Which of the following is the best interpretation of these values? A. Small airway disease B. Normal values C. Combined obstruction/restriction D. Airways obstruction. Answer: A Exams4sure.net

  12. Question No 7: Prior to an exercise study, a pulmonary function technologist finds that the patient's RER is 1.13. Which of the following bestexplains this finding? A. Carbohydrate metabolism B. Protein metabolism C. Hypoventilation D. Hyperventilation Answer: D Exams4sure.net

  13. Question No 8: While setting up an exercise laboratory in a city with an altitude of 8,600 ft (2,775 m), a pulmonary function technologist notices the fuel cellO2analyzer is displaying 15.2%. Which of the following is the best explanation for this finding? A. This exercise system will not work at high altitude. B. The analyzer is responding to P1O2. C. F1O2decreases with increasing altitude. D. The fuel cell needs to be changed. Answer: B Exams4sure.net

  14. Question No 9: During daily quality control procedures on an infrared CO2analyzer, a pulmonary function technologist is unable to adjust the gain to the calibration gas concentration. Which of the following is the most likely explanation? A. Water droplets in the sample cell B. Saturation of the soda lime C. Presence of high levels of oxygen D. Increased gas sampling rate Answer: A Exams4sure.net

  15. Question No 10: A helium dilution test has just been performed on a patient. The following results are obtained: FRC 5.0 L VC 4.0 L ERV 1.5 L TLC was calculated to be 6.0 L by plethysmography. From this information, a pulmonary function technologist should conclude that the patient A. Had inadequate intrapulmonary mixing of inspired gas, resulting in an erroneous FRC. B. Did not perform the slow vital capacity properly, resulting in too low an FRC by helium dilution. C. Was turned into the helium dilution circuit at a lung volume considerably above FRC. D. Did not remain in the helium dilution breathing circuit long enough for equilibration. Answer: A Exams4sure.net

  16. Why Choose Exams4sure • Quality and Value • 100% Guarantee to Pass Exam • Answers Verified by Experts • Based on Real Exam Scenarios • 3500+ Exams Dumps • 24/7 Customer Support on Mail and Live Chat • 100% Lowest Price Guarantee

  17. Registered Pulmonary Function Technologists