Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Cima C03 past exam papers PowerPoint Presentation
Download Presentation
Cima C03 past exam papers

Cima C03 past exam papers

305 Views Download Presentation
Download Presentation

Cima C03 past exam papers

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. CIMA C03 – Fundamentals of Business Mathematics

  2. What is Business Mathematics? Business mathematics is mathematics used by commercial enterprises to record and manage business operations. Commercial organizations use mathematics in accounting, inventory manaagement, marketing, sales forecasting, and financial analysis. Mathematics typically used in commerce includes elementary arithmetic, elementary algebra, statistics and probability. Business management can be done more effective in some cases by use of more advanced mathematics such as calculus, matrix algebra and linear programming.

  3. Certificate in business accounting Our all material is important and it will be handy for you. If you have short time for exam so, we are sure with the use of it you will pass it easily with good marks. Our dumps are 100% approved and tested by the experts. You can pass your exam easily in first attempt. You can download all the questions in PDF format

  4. How CIMA benefit your business  Analysis - Understanding the history behind numbers and use it to make business decisions  Strategy – Using the insight from analysis to help formulate business strategy to create wealth and shareholder value.  Risk - The application of analytical skills to observe business processes end a pair identify and manage risks.  Communication – knowing what information management needs and explaining the numbers to non-financial managers. http://www.exams4sure.com/CIMA/C03-practice-exam-dumps.html

  5. Here are some questions that you will get same in your exam

  6. Question No 1: A retailer buys a box of a product, which nominally contains Q units. The planned selling price of each unit is £P. If both P and Q have been rounded to ± 10%, then the maximum rounding error in total revenue is A. 10% B. 20% C. 21% D. 0∙1Q x 0∙1P Answer: C

  7. Question No 2: The following formula is used in the financial analysis of dividends: R= (V/P)+G When the formula is rearranged, with P in terms of the other variables, P is equal to A. (R/V)-G B. (R-G)/V C. (V/R)-G D. V/R-G Answer: D

  8. Question No 3: A company’s market value has fallen from £32 billion to £2 billion in four years. The average annual percentage decline in market value is closest to A. 20%. B. 40%. C. 50%. D. 100%. Answer: C

  9. Question No 4: The estimated total cost of each unit of a product is £12 (± £1), and the estimated selling price of each unit is £20 (± £3). The estimated profit per unit will be A. £8 (± £4) B. £8 (± £3) C. £8 (± £2) D. £8 (± £1) Answer: A

  10. Question No 5: A trader’s weekly costs, TC, are less than or equal to $100. Weekly revenue, R, is a minimum of $120. Which ONE of the following statements is true? A. TC < $100 and R > $120 and R > TC B. TC ≥ $100 and R ≤ $120 and TC > R C. TC ≤ $100 and R > $120 and R < TC D. TC ≤ $100 and R ≥ $120 and R > TC Anwser: D

  11. Question No 6: In a group of 100 players, 30 are male, 55 are at pro level, and 6 of the males are at beginner level. A player chosen at random is female. What is the probability that she is not at pro level. A. 80 B. 56 C. 44 D. 20 Answer: C

  12. Question No 7: Three people are carrying out independent functions during an internal audit. It is known that in each of the three separate areas being investigated there is a serious error. From past experience, it is estimated that the (independent) chances of the individuals finding the serious error in their area are 0∙8, 0∙7 and 0∙6. The probability that at least one of the serious errors will be found is A. (0∙8 x 0∙3 x 0∙4) + (0∙2 x 0∙7 x 0∙4) + (0∙2 x 0∙3 x 0∙6) B. 1 – (0∙2 x 0∙3 x 0∙4) C. 1 – (0∙8 x 0∙7 x 0∙6) D. none of the above. Answer: B

  13. Question No 8: For a certain group of students, the coefficient of rank correlation between their performance in Accounting and their performance in Law is –1. The coefficient of rank correlation between their performances in Law and FBSM is also –1. Therefore, the coefficient of rank correlation between their performance in Accounting and their performance in FBSM is A. –2 B. zero C. +1 D. impossible to determine from the information given. Answer: C

  14. Question No 9: The number of daily complaints to a railway company has an average (arithmetic mean) of 12 and a standard deviation of 3 complaints. The coefficient of variation, measured as a percentage, is therefore A. 0∙25%. B. 4%. C. 25%. D. 400%. Answer: C

  15. Question No 10: For a set of six pairs of observations for the variables X (number of employees in hundreds) and Y (product sales in thousands of units), the following results were obtained: ΣX = 1 ΣY = 15 ΣX2 = 15 ΣY2 = 65 ΣXY = 7 The correlation coefficient is nearest to A. 0·22 B. 0·47 C. 0·90 D. -0·32 Answer: A

  16. Quality and Value 100% Guarantee to Pass Exam Answers Verified by Experts Based on Real Exam Scenarios 3500+ Exams Dumps 24/7 Customer Support on Mail and Live Chat 100% Lowest Price Guarantee

  17. Pass Any Exam By The Help Of

  18. CIMA C03 – Fundamentals of Business Mathematics