slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
FRANCISC MONICA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

FRANCISC MONICA - PowerPoint PPT Presentation


  • 67 Views
  • Uploaded on

FRANCISC MONICA . Planeta Pamant. Poza Terra . Slide. TERRA .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'FRANCISC MONICA' - evelia


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

FRANCISC MONICA

PlanetaPamant

Poza Terra

Slide

terra
TERRA

Planeta Pământ (numită și Terra sau „Planeta albastră”) este a treia planetă după distanța față de Soare și a cincea ca mărime în sistemul solar. Când desemnează planeta (și nu solul), cuvântul se scrie cu majusculă. Terra face parte dintre planetele interioare ale sistemului solar (planetele aflate în interiorul centurii de asteroizi). Este cea mai mare planetă telurică din sistemul solar, și singura din Univers cunoscută ca adăpostind viață (controverse legate de existența vieții extraterestre continuă să existe).

slide4

Pentru comparație, vârsta calculată a Universului este de circa 13,7 miliarde de ani. Suprafața Pământului este acoperită în proporție de 70,8% de apă, restul de 29,2% fiind solid și "uscat". Zona acoperită de apă este împărțită în oceane, iar uscatul se subîmparte în continente.

Între Terra și restul Universului există o permanentă interacțiune. Astfel, Luna este cauza mareelor. În afară de asta, ea a infuențat continuu viteza mișcării de rotație a Terrei. Toate corpurile din jurul globului terestru sunt atrase spre Terra, forța de atracție numindu-se gravitație, iar accelerația cu care aceste corpuri cad în câmpul gravitațional se numește accelerație gravitațională (notată cu "g" = 9,81 m/s2)..

De la formarea sa Pământul a trecut prin numeroase procese geologice și biologice majore, astfel încât toate urmele condițiilor sale inițiale au fost șterse. Suprafața exterioară a planetei Terra este împărțită în mai multe plăci tectonice, care de-a lungul timpului se deplasează unele față de celelalte. Miezul planetei este activ (fierbinte și lichid), fiind format din mantaua topită și miezul metalic, generator al câmpului magnetic.

Cuvântul „pământ” provine din latină pavimentum,care înseamnă „pământ bătătorit și nivelat”

slide5

La ora actuală în lume există 194 de state suverane și independente – 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Uniteplus Vatican, care este observator permanent la Națiunile Unite.

continentele pamantului
ContinentelePamantului

Cele 6 continente ale Pământului sunt:

Africa

America cu subdiviziunile

America de Nord

și America de Sud

Antarctida, uneori numită și Antarctica

Asia

Australia (Oceania )

Europa

slide7

Aproximativ trei sferturi (71%) din suprafața Pământului este acoperită de oceane, fiind un corp global de ape sărate (apă). Oceanele dețin aproximativ 96,5% din toată apa de pe Pământ.Oceanele sunt împărțite de continente și arhipelaguri în cinci oceane:

  • Oceanul Antarctic
  • Oceanul Arctic
  • Oceanul Atlantic
  • Oceanul Indian
  • Oceanul Pacific
slide8

NEW YORK

MEXIC

TOKYO

Uneledintremarileorase ale pamantului

ad