muzeele clujului
Download
Skip this Video
Download Presentation
Muzeele Clujului

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 8

Muzeele Clujului - PowerPoint PPT Presentation


  • 109 Views
  • Uploaded on

Muzeele Clujului. Muzeul Farmaciei. Cea mai veche farmacie a Clujului, deschisă la 1573, a funcţionat iniţial ca farmacie publică. Abia din 1752, clădirea a fost închiriată farmaciştilor particulari .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Muzeele Clujului' - etta


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
muzeul farmaciei
MuzeulFarmaciei
  • Cea mai veche farmacie a Clujului, deschisă la 1573, a funcţionat iniţial ca farmacie publică. Abia din 1752, clădirea a fost închiriată farmaciştilor particulari.
  • Are la bază o colecţie de obiecte de patrimoniu de origine transilvăneană, colectate de profesorul universitar clujean Iulius Orient 1869 -1940.
slide3
Locatie:PiațaUnirii nr. 28 (colț cu Regele Ferdinand), Cluj-Napoca, RomâniaColecţia de Istorie a Farmaciei este găzduită de o clădire cu totul specială: casa Hintz, un monument istoric în sine, dar mai ales o clădire cu o semnificație specială, pentru că aici a funcționat prima farmacie existentă vreodată la Cluj.
muzeul national de istorie a transilvaniei
MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI
  • Este continuatorulceleidintaiasociatiimuzeale din Transilvania, AsociatiaMuzeuluiArdelean, infiintata in anul 1859. 
  • In prezent, patrimoniulmuzeuluinostrunumarapeste 400.000 de obiecte, cuprinzandnumeroaseunicate, piese rare sau de valoareexceptionala. 
  • Muzeuldispunesi de un cabinet numismatic, de o colectie de istorie a farmaciei, precumsi un bogattezaur, deschis in anul 1999, la sediulmuzeului.
slide5
Seculara istorie a acestei instituţii de cultură clujene, care păstrează şi prezintă prin expoziţiile permanente, precum şi prin numeroasele expoziţii temporare, valori deosebite ale civilizaţiei transilvănene, constituie un motiv şi un îndemn pentru a o vizita şi cunoaşte.
  • ColectiileMuzeului National de Istorie a Transilvanieisunt:

Colecţia de istorie dacică

Colecţia de istorie romană

Colecţia de preistorie

Colecţia egipteană

Colecţia Istoria Farmaciei

slide8
Conceputde: BlajBogdan

NeaguIonut

Mircea Dan