Consiliul
Download
1 / 19

Consiliul Jude ? ean al Elevilor Arge ? - PowerPoint PPT Presentation


 • 137 Views
 • Uploaded on

Consiliul Jude ț ean al Elevilor Arge ș. RAPORT DE ACTIVITATE - anul școlar 2013-2014 -. Planul de acțiune 2013-2014. • DECEMBRIE 2013:    - ORGANIZAREA SPECTACOLULUI CARITABIL „DĂRUIEȘTE DE CRĂCIUN” - 17 decembrie • FEBRUARIE 2014 :

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Consiliul Jude ? ean al Elevilor Arge ?' - etan


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Consiliul jude ean al elevilor arge

Consiliul Județean

al Elevilor Argeș

 • RAPORT DE ACTIVITATE

 • - anul școlar 2013-2014 -


Planul de ac iune 2013 2014
Planul de acțiune 2013-2014

• DECEMBRIE 2013:   - ORGANIZAREA SPECTACOLULUI CARITABIL „DĂRUIEȘTE DE CRĂCIUN” - 17 decembrie

• FEBRUARIE 2014:

- PROMOVAREA CJE-ULUI ÎN CADRUL EMISIUNII „DIMINEȚI CU ALIN” (CURIER TV) – 13 februarie   - IMPLEMENTAREA PROIECTULUI „CiNEconteazăpe tine!” – 20 februarie-27 aprilie

• MARTIE 2014:   - DESFĂȘURAREA PROIECTULUI „CONSILIUL ELEVILOR. INFORMARE ȘI MOTIVARE.” – ediția a II-a – 11-21 martie   - REALIZAREA UNUI PARTENERIAT CU ASOCIAȚIA STUDENȚILOR UNIVERSITĂȚII PITEȘTI – 21 martie

• APRILIE 2014:   - ORGANIZAREA EVENIMENTULUI „PARADA LICEELOR – ediția a III-a, TÂRGUL UNIVERSITĂȚILOR ȘI TÂRGUL ONG-URILOR” – 10 aprilie

- ORGANIZAREA UNEI CAFENELE PUBLICE CU PRIVIRE LA PROBLEMELE ELEVILOR - 11 aprilie

• MAI 2014:   - ORGANIZAREA UNEI PARADE DE PROMOVARE A CJE ARGEȘ – 12 mai   - DESFĂȘURAREA PROIECTULUI INTERNAȚIONAL „MESAJ PENTRU TÂNĂRUL DE AZI” – 17 mai   - PARTICIPAREA LA CONFERINȚA INTER-REGIOALĂ A CONSILIULUI REGIONAL AL ELEVILOR SUD-EST „CNE MAI APROAPE DE TINE!” - 30 mai-1 iunie 

• IUNIE 2014:   - PARTICIPAREA LA CONCURSUL NAŢIONAL DE PROIECTE PENTRU CONSILIILE ELEVILOR „PARTENERIAT ÎN EDUCAŢIE. PREZENT ŞI PERSPECTIVE.” – 2-5 iunie


Consiliul jude ean al elevilor arge

 •    - ORGANIZAREA CONCURSULUI DE TALENTE – ediția a III-a – 5 iunie

 •  - PARTICIPAREA LA CONCURSUL NAȚIONAL „MICUL ANTEPRENOR” – 6-8 iunie

 • - PARTICIPAREA LA CONFERINȚA CONSILIULUI REGIONAL AL ELEVILOR SUD-MUNTENIA - 13-15 iunie   - ÎNFIINȚAREA CONSILIULUI LOCAL AL ELEVILOR CÂMPULUNG - 18 iunie   - PARTICIPAREA LA FORUMUL TRANS-REGIONAL DE DEZBATERI CU PRIVIRE LA SISTEMUL EDUCAȚIONAL ROMÂNESC - 20-22 iunie

 • - ÎNCHEIEREA UNUI PROTOCOL DE COLABORARE CU GLOBAL CORPORATION OF ROMANIAN STUDENTS – 26 iunie

 • •IULIE 2014:

 • - PARTICIPAREA LA COMPETIȚIA REGIONALĂ DE DEZBATERI – 14-17 iulie

 • - PARTICIPAREA LA CONCURSUL NAȚIONAL DE ESEURI PE TEME DE CONSILIERE ȘI ORIENTARE VOCAȚIONALĂ PENTRU ELEVI „NEXT GENERATION” - 14-18 iulie• AUGUST 2014:

 • - PARTICIPAREA LA ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI NAȚIONAL AL ELEVILOR – 5-12 august

 • • SEPTEMBRIE 2014:

 • - PARTICIPAREA LA ȘCOALA DE VARĂ „AVOCATUL ELEVULUI” – 1-4 septembrie

 • - REALIZAREA ȘI APROBAREA REGULAMENTULUI DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN AL ELEVILOR ARGEȘ

 • - REALIZAREA ȘI APROBAREA REGULAMENTULUI DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE AL CONSILIILOR LOCALE ALE ELEVILOR

 • • OCTOMBRIE 2014:

 • - ÎNFIINȚAREA CONSILIILOR ELEVILOR ÎN TOATE ȘCOLILE GENERALE DIN PITEȘTI


Consiliul jude ean al elevilor arge

Spectacolulcaritabil „Dăruiește de Crăciun” – ediția I

Un evenimentcaritabil de mare amploare a avut loc astăzi, 19 decembrie 2013, la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. Acesta a fost organizat de Consiliul Județean al Elevilor Argeș în parteneriat cu AsociațiaInițiative şi ProiectepentruTineret Imago Mundi, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Argeș şi al Consiliului Județean Argeș.

Evenimentul, numitsugestiv „Dăruieşte de Crăciun”, a avut ca scopacoperireacosturiloroperațieinecesarelui Andrei Mienoiu, un băieţel de numai 10 luni, care s-a născut cu o gravămalformațiecongenitală la nivelulstomaculuiși al rinichiului.

Atmosferade sărbătoare a fostîntreţinutăprin diverse momenteartisticesusţinute de tineretalente din judeţulnostru. De la dansuripopulareșimoderne la interpretăriteatrale, toateși-au avut locul în cadrul acesteiacțiuni.

Surprizapregătită de cătreorganizatori a fost Alex Pîrvu, finalistulemisiunii Next Star, care i-a impresionat cu voceasapetoțiceiprezenţi.

Baniistrânşi din vânzareabiletelor, precumșiceiproveniţi din donaţiivorveni în sprijinul micuţului Andrei pentru a-l ajuta să ducă o viaţănormală.


Proiectul na ional cine conteaz pe tine
Proiectulnațional „CiNE contează pe tine!”

În perioada 20 februarie – 27 aprilie 2014 Consiliul Județean al Elevilor Argeș a implementat în toate unitățile de învățământ liceal proiectul „CiNE contează pe tine!”, inițiat de Asociația Elevilor Mehedințeni, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor.

În perioada 20-23 februarie 2014 a participat la „Seminarul național de instruire a secretarilor” din partea CJE Argeș Mărgărita Ilinca Andrada – prim vicepreședinte.

Consiliul Județean al Elevilor a reușit aplicarea a 1854 de chestionare în cele 42 de licee din județul Argeș, fiind județul cu cele mai multe chestionare aplicate la nivel național.

În perioada 20-24 aprilie 2014 a participat la „Seminarul președinților” din partea CJE Argeș Voica Roxana Alexandra– președinte.


Consiliul jude ean al elevilor arge

Consiliul Elevilor. Informare șimotivare. – ediția a II-a

În perioada 11-21 martie 2014, membriiBirouluiExecutiv şi Directorii de Departamenteai Consiliului Judeţean al Elevilor Argeş vordesfășura în cadrul proiectului „Consiliul Elevilor. Informare șimotivare” vizite în 21 de unități de învăţământ din județ, promovândscopul, obiectivul şi valorile Consiliului Naţional al Elevilor, precum şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al acestuia.

Aceastăactivitate are ca scopinformareaelevilordesprerolul Consiliul Elevilor la nivelşcolar, judeţean şi naţional şi, de asemenea, motivareaacestora de a se implica în diferiteactivităţi.

PreşedinţiiConsiliilor Şcolare îşivorprezentaactivitatea şi vorpune la dispoziţiareprezentanţilor CJE dosarul de activitate al CȘE (proceseverbale, tabele de prezență, plan de acțiune, raport de activitate).

Vorfi discutate şi problemeleexistente în fiecareunitate de învățământ, Consiliul Județean al Elevilor urmând să contribuie la rezolvareaacestora.

Acestproiect s-a dovedit în anulșcolar 2012-2013 a fi unulfoarte benefic pentruîntărirearelaţiei între CJE Argeș și CȘE-urile din județ, darșipentrucreștereainteresuluișiimplicăriielevilor în activitățileextrașcolare.


Consiliul jude ean al elevilor arge

ParadaLiceelor. TargulUniversitatilor. Targul ONG-urilor

Evenimentul „ParadaLiceelor. TargulUniversitatilor. Targul ONG-urilor”, organizat de Consiliul Judetean al Elevilor Arges, a avut loc joi, 10 aprilie 2014, in intervalulorar 10:00-18:00, in incintaCentruluiComercialEuromall Pitesti.

Mii de tineri, elevi de gimnaziusauliceu, au fostprezenti in ziua de joi la Euromallpentru a se interesa de ofertaeducationala a liceelorsiuniversitatilorprezente la evenimentsi de activitatiledesfasurate de organizatiilestudentesti din Romania si ONG-urilepentruecologizaresidrepturilecopilului.

La deschidereaevenimentului au fostprezenti: domnul Inspector Scolar General, Florin GARDIN, domnul Inspector Scolar General Adjunct, Dumitru TUDOSOIU, domnul Director Executiv Adjunct al DJST Arges, Adrian BUGHIU sidoamnaSimona BOCANU, Consilier de Tineret in cadul DJST Arges.

Evenimentul a continuat cu sustinereapescenaEuromall a uneiprezentari de catrereprezentantiifiecaruiliceu, universitatesau ONG participat, iarapoi cu un spectacol artistic oferit de liceeni, pregatit de Consiliul Judetean al Elevilor pentrueleviiprezenti la eveniment.


Consiliul jude ean al elevilor arge

Pe parcursul zilei s-a desfasurat si concursul “Cel mai apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.

In incheiere s-au inmanat premii castigatorilor concursului “Cel mai apreciat stand” si diplome liceelor, universitatilor si ONG-urilor participante, organizatorilor si voluntarilor implicati in organizarea evenimentului.

Ajunsă la a III-a ediție, „Parada Liceelor” a venit în sprijinul elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, având ca scop prezentarea ofertei educaţionale a unităților de învățământ liceal din județul Argeș și a climatului de desfășurare a orelor de curs din cadrul acestora, prin intermediul direct al elevilor.

„Târgul Universităților” a oferit elevilor de liceu prilejul de a interacționa cu studenții celor mai prestigioase universități din București, dar și ai universităților piteștene, de a studia ofertele educaţionale ale acestora și de a-şi forma propriile idei.

„Târgul ONG-urilor” şi-a propus să ofere tinerilor din judeţul Argeş posibilitatea de a cunoaşte  activitatea de desfăşurată de organizațiile nonguvernamentale, precum și posibilitatea de a interacționa cu liderii acestora.

La eveniment au fost prezente nouasprezece unitati de invatamant preuniversitar din judetul Arges, doua universitati din Pitesti, sase universitati din Bucuresti, doua organizatii studentesti din Romania si doua organizatii nonguvernamentale din judetul Arges.


Consiliul jude ean al elevilor arge

Cafenea apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.Publică cu privire la problemeleelevilor

In data de 11 aprilie 2014, Consiliul Judetean al Elevilor Arges a desfasurat in incintaColegiului National “Ion C. Bratianu” o CafeneaPublica cu privire la problemeleelevilor, actiune din cadrul proiectului “CiNEconteazape tine!”, initiat de Asociatia Elevilor Mehedinteni, în parteneriat cu Consiliul National al Elevilor.

In cadrul acesteiactivitati au fostdezbatuteproblemelecelemai des intalnite in randultinerilor – identificate in urmacompletariiunorchestionare de catreelevi din toatelicee din judet – urmand ca tot acestiasaincercesa le solutioneze.

Pentru ca accentul s-a pus pemunca in echipa, ceiaproximativ 25 de eleviprezenti la activitate au fostimpartiti in 5 echipe, fiecaregrupaprimind ca temauna din problemeleidentificate. Au foststabiliteastfelcauzele, efectelesi in final solutiilepentruproblemeledezbatute.

Activitatea s-a desfasuratinteractiv, fiecareavandoportunitatea de a-siexprimapropriaopinie, de a descoperipuncteletarisipuncteleslabe ale solutiiloridentificatesi de a contribui la rezolvareasauameliorareaproblemelorcelemaifrecvente in randulelevilor.

Feedback-ulparticipantilor a fostunulpozitiv, elevii fiind incantati de o asemeneainitiativasidornici de a se implica in continuare in astfel de activitati.

Consiliul Judeţean al Elevilor Argeș a desfăşuratluni, 12 mai 2014, în intervalulorar 12:00-12:30, Parada de promovare a CJE, petraseulPiaţaPrimărieiPitești – Piaţa „VasileMilea” Piteşti.


Parada de promovare a cje arge
Parada apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”. de promovare a CJE Argeș

Consiliul Judeţean al Elevilor Argeș a desfăşuratluni, 12 mai 2014, în intervalulorar 12:00-12:30, Parada de promovare a CJE, petraseulPiaţaPrimărieiPitești – Piaţa „VasileMilea” Piteşti.

La eveniment au fost prezenţi peste 100 de elevi din 25 de licee argeșene. Reprezentanții CJE Argeș au afişat banner-ul reprezentativ, postere cu valorile Consiliului Elevilor şi, de asemenea, au împărțit pliante cu informaţii referitoare la structură.


Proiectul interna ional mesaj pentru t n rul de azi
PROIECTUL INTERNAȚIONAL apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.„MESAJ PENTRU TÂNĂRUL DE AZI”

Consiliul Judeţean al Elevilor Argeș a desfăşuratsâmbătă, 17 mai 2014, în centrulorașuluiPitești, proiectulinternaţional „Mesajpentrutânărul de azi”, ce are ca scopresponsabilizareatinerilorșiredareaîncrederii în puterilelor. De asemenea, acţiuneaîşipropune să creeze o punte de legătură între generații, legătură care este din ce în cemaisensibilămai ales din cauzalipseicomunicării.

Trecătoriiau fostrugaţi să lase mesaje „de trezire” pentrutânărageneraţie, care împreună cu fotografiileemitenţilorvor fi incluseîntr-un catalog cu ajutorulcăruia o echipa de reputațicercetători, prietenișiparteneriaiAsociațieiTinerilorpentruRomânia, vorelabora un studiu, atâtcantitativ, câtșicalitativ, cu privire la mesajeletransmisepentrutinerii de azi.


Conferin a inter regioal a consiliului regional a l elevilor sud e st c ne m ai a proape d e t ine
Conferința apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”. Inter-regioalăa Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est „CNEmaiaproapede tine!”

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea a organizat în perioada 30 mai-1 iunie 2014, la Focşani, Vrancea, Conferința Inter-regională CRE S-E, cu tema “CNE maiaproape de tine”. Întâlnirea, a reunitpeste 30 de eleviparticipanţi, reprezentanţi din fiecarejudeţ al regiuniiSud-Est, membriaiBirouluiExecutiv CNE şi aiConsiliilor Elevilor din ţară, aiBiroului de Presă şi seniori CNE.

Din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Argeș a participatCladoveanu Bogdan Viorel, avândfuncţia de vicepreședinte. Acesta s-a implicatactiv în toatelucrărileConferinţei, reprezentându-ne cu succesjudeţul.

Conferinţa  Inter-regională CRE S-E s-a dovedit a fi un prilej de realizareauneibaze de date cu proiecte ale Consiliilor Elevilor din țarăpentru a putea fi folosite în cadrul cursurilor ca informații concrete despreactivitateastructurii, schimburile de idei şi experineţă între eleviiparticipanţi.


Concursul na ional de proiecte parteneriat n educa ie prezent i perspective
Concursul apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.NaţionaldeProiecte„Parteneriat în Educaţie – Prezent şi Perspective”.

În perioada 2-5 iunie 2014 s-a desfăşurat la Sulinaediţia a XIV-a a Concursului Naţional de Proiecte „Parteneriat în Educaţie – Prezent şi Perspective”.

Participanţii, preşedinţisaumembriaiConsiliilorJudeţene ale Elevilor din 39 de judeţe şi din judeţulTulcea, au prezentat 46 de proiectepepatrucomponenteeducaţionale: sănătate, mediu, civism şi interculturalitate. Celemaimulteproiecte au fost, de aceastădată, pecomponenta civism.

Din parteaConsiliuluiJudeţean al ElevilorArgeș a participat Roxana Alexandra Voica, avândfuncția de președinte, însoțită de domnul Daniel Vorovenci, profesorcoordonator. Aceasta s-a implicatactivîntoatelucrărileconferinţei, reprezentându-ne cu succesjudeţulşireuşindsăobţină PREMIUL al II-lea cu proiectul „ParadaLiceelor. TârgulUniversităților. Târgul ONG-urilor”.


Concurs de talente edi ia a iii a
Concurs de Talente – ediția a III-a apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.

 Cea de-a III-a ediție a Concursului de Talente a avut loc joi, 5 iunie 2014, între orele 12:00-15:00, la Teatrul ,,Alexandru Davila” din Piteşti, fiind organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Consiliului Județean Argeș, Direcției Județenepentru Sport șiTineret Argeș și al AsociațieiSalvațiCopiii.

Acesteveniment a avut scopcaritabil, baniistrânși fiind donațicătredoifrați cu o stare materialăprecară: Andrada, o fetiță în vârstă de 6 ani, care are nevoie de transplant de ficatșiIustin, un băiețel de 9 ani, diagnosticat cu sindromulAlagille, care afecteazăficatul, inimașirinichii. Ambiisuntîncadrați în grad grav de handicap, iar mama acestoraestenevăzătoare. Preţulunuibilet a fost de 8 lei.

Momentele de muzicăși de dans au alternat cu scenetele de teatru. Rândperând, eleviiparticipanţi au urcatpescenăoferindpublicului un spectacolpecinste, care a durat în jur de trei ore.


Consiliul jude ean al elevilor arge

 • Secțiunea apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.muzică:Premiul I – VorovenciȘtefania – 345 pctPremiul II – Istrate Adrian – 330 pctPremiul III – Molfea Alexandra – 326 pctMentiune – BerjaEveline – 272 pctMențiune – Alem & Skiller – 266 pctMențiune – RusuTeodor – 257 pctParticipare – CălinIuliana – 256 pctParticipare – PopescuMihaela & Hanganu Andrei – 255 pctParticipare – GeorgescuAndreea – 230 pctParticipare – Ana Denisa Georgiana – 226 pct

Secțiuneadans:Premiul I – Toolbox – 334 pctPremiul II – Street Legacy – 313 pctPremiul III – Increase Squad – 311 pctMențiune – Top Dance Topoloveni – 286 pctMențiune – Ansamblulfolcloric al ColegiuluiTehnicCâmpulung – 285 pctParticipare – Trupa de majorete a LiceuluiTeoretic „Iulia Zamfirescu” – 281 pctParticipare – Sunset Crew – 257 pctParticipare – AnsamblulfolcloricHoraJunilor – 241 pct

Secțiuneateatru: Premiul I – TomaBogdan – 281 pctPremiul II – Luca Gabriela – 275 pctPremiul III – Barbu Andrei – 256 pctMențiune – Ghenea Claudia – 208 pct


Concursul na ional de proiecte parteneriat n educa ie prezent i perspective1
Concursul apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.NaţionaldeProiecte„Parteneriat în Educaţie – Prezent şi Perspective”.

Consiliul Județean al Elevilor Ialomița a organizat în perioada 6-8 iunie în municipiulSloboziaConcursulNațional „MiculAntreprenor”. Proiectul a avut ca scopîmbunătățireamediuluiantreprenorialprineducareaelevilor cu privire la cepresupunepunerea în aplicare a uneiidei de afaceri.

Participând cu ideea de afacere intitulată „TourExpert”, echipa ConsiliuluiJudeţean al Elevilor Argeș alcătuită din: Roxana Voica – preşedinte, Iulia Ilie – Avocatul Elevului, Robert Graure – Director Departament Concursuri Şcolare şi Extraşcolare, Iulian Toader – Director Departament Mobilitate, Formare, Informare şi Consiliere şi Dragoş Sandu – Redactor, Biroul de Presă a reuşit să obţinăMENŢIUNE în cadrul acestui proiect.


Adunarea general a consiliului regional al elevilor sud muntenia
Adunarea apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.Generală a Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia

AdunareaGenerală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia a avut loc în perioada 13-15 iunie 2014 în județul Giurgiu. Scopul principal al conferiței a fostorganizatoreaproiectului regional „CiNEtereprezintă”. 

În cadrul evenimentului au participatdelegații din celeșaptejudețe ale regiunii (Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman), alături de profesoriicoordonatoriși ca invitat special Delia LEPĂDATU, reprezentând Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor (regiunea Nord- Est).

Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Argeș la AdunareaGenerală a CRE Sud-Muntenia au fost: Voica Roxana – președinte, Cladoveanu Bogdan – vicepreședinte, Ilie Iulia –  Avocatul Elevului, Toader Iulian – dir. dep. Mobilitate, Formare, Informare și Consiliere.


Nfiin area consiliu lui local al elevilor c mpulung
Înființarea apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.Consiliului Local al Elevilor Câmpulung

Miercuri, 18 iunie, ora 13:00, la biblioteca Colegiului Național Pedagogic „Carol I” a avut loc întâlnirea reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor Argeș cu reprezentanții Consiliilor Școlare ale Elevilor din zona Câmpulung Muscel, aceasta având ca scop înființarea Consiliului Local al Elevilor Câmpulung (CLE Câmpulung).

La ședința condusă de Roxana Alexandra Voica, președinte CJE Argeș, au fost prezenți reprezentanți ai Consiliilor Școlare ale Elevilor ale următoarelor unități de învățământ: Colegiul Național „Dinicu Golescu”, Colegiul Național Pedagogic „Carol I”, Colegiul Tehnic Câmpulung, Liceul cu Program Sportiv Câmpulung, Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul” și Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Rucăr, singurul liceu nereprezentat fiind Liceul Teoretic „Dan Barbilian”.

Primul punct pe ordinea de zi a fost prezentarea generală a Consiliului Elevilor, urmată de depunerea și susținerea candidaturilor pentru funcțiile de președinte, vicepreședinte și secretar CLE Câmpulung. Cei 14 elevi prezenți (câte doi din partea fiecărui CȘE) au votat și ales în unanimitate conducerea noii structuri alcătuită din: Cosmin Onofre (C.N. „Dinicu Golescu”) – președinte CLE, Andreea Popa (C.N.P. „Carol I”) – vicepreședinte CLE și Laurențiu Stroie (S.T.O. „Iustin Patriarhul”) – secretar CLE. Prof. Simona Bădițescu (C.N. „Dinicu Golescu”) a fost propusă pentru a fi profesorul coordonator al CLE Câmpulung, bucurându-se la rândul ei de susținerea unanimă a celor prezenți. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost stabilirea planului de dezvoltare al CLE Câmpulung pentru perioada imediat următoare.

Obiectivele CLE Câmpulung sunt întărirea relaționării CȘE-urilor din zonă și dezvoltarea de noi parteneriate între liceele din Câmpulung, în vederea implementării unor proiecte comune la nivel local.


Gala consiliului jude ean al elevilor cluj
Gala Consiliului Județean al Elevilor Cluj apreciat stand”, castigatorii fiind stabiliti in urma votului publicului. Rezultatele au fost urmatoarele: Premiul I: Liceul Teoretic “Ion Barbu”; Premiul al II-lea: Colegiul National “Alexandru Odobescu”; Premiul al III-lea: Colegiul National “Ion. C. Bratianu”; Mentiune: Liceul de Arte “Dinu Lipatti”; Mentiune: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.

Consiliul Județean al Elevilor Argeș, reprezentat de Roxana Alexandra Voica – președinte, a fostprezentvineri, 20 iunie 2014, ora 18:00, la Gala CJE Cluj, evenimentulprin care reprezentanțiielevilorclujeni au sărbătorit 12 ani de existență a structurii.La acesteveniment CJE Argeș a fostpremiatpentrustrânsarelație de colaboraremenținută cu CJE Cluj în ultimiianișipentru sprijinul necondiționatacordat.  Acest eveniment a fost organizat în cadrul Forumului trans-regional de dezbateri cu privire la sistemuleducaționalromânesc, organizat de CJE Cluj.