batidora n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
BATIDORA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

BATIDORA - PowerPoint PPT Presentation


 • 105 Views
 • Uploaded on

BATIDORA. Raquel Carmona 4t B 1r trimestre 2010-2011. TIPOS DE BATIDORA. Batedor de braç. Un batedor de braç o batedor d'immersió és un estri de cuina que serveix per barrejar ingredients. EL MINIPIMER.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'BATIDORA' - eros


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
batidora

BATIDORA

Raquel Carmona 4t B

1r trimestre 2010-2011

batedor de bra
Batedor de braç
 • Un batedor de braç o batedor d'immersió és un estri de cuina que serveix per barrejar ingredients.
el minipimer
EL MINIPIMER
 • El Minipimer és un batedor de braç dissenyat per Gabriel Lluelles el 1959, mentre treballava a l'empresa Pimer, acrònim de Pequeñas Industrias Mecánico Eléctricas Reunidas, que més tard es fusionaria amb l'empresa alemanya Braun GmbH, actual propietària de la marca minipimer, nom amb el qual comercialitza els batedors de braç en castellà i en italià, mentre que per la resta d'idiomes utilitza el terme multiquick.
slide5
¿QUÈ ÉS?
 • Un batedor és un electrodomèstic
perqu serveix
¿PERQUÈ SERVEIX?
 • Serveix per batre o barrejar aliments tous, esponjar i emulsionar mescles i salses, i muntar clares d'ou a punt de neu.
antecedents de la batidora
ANTECEDENTS DE LA BATIDORA
 • El suís Roger Perrinjaquet fou el primer en patentar, l'any 1950, un batedor de braç, descrit com el primer batedor d'immersió del món. El va anomenar bamix, abreviació de battre et mixer (batre i mesclar en francès). El 1954 Perrinjaquet va vendre els drets de patent a ESGE, una petita empresa que produïa motors elèctrics i que va començar a produir els primers aparells cap al final d'aquest any. El 24 d'abril de 1955 el nou batedor Bamix va ser presentat al públic per primer cop a la Fira de Hannover. Poc després el nou aparell va ser anomenat Zauberstab (vareta màgica) específicament per al mercat alemany. Curiosament, tot i que en l'actualitat el nom més comú en alemany és Pürierstab (vareta per a puré), en portuguès es coneix com a Varinha màgica (vareta màgica).
funcionament de la batidora
FUNCIONAMENT DE LA BATIDORA
 • Un motor elèctric (usualment un motor universal) fa girar un eix, aquest eix va connectat a una sèrie engranatges, que es connecten a unes varetes de metall. En girar, aquestes provoquen el moviment de batut de la barreja d'ingredients.
 • Solen tenir diverses velocitats, controlades electrònicament o mecànicament mitjançant un interruptor fent la vida més fàcil i ràpida, i permet crear nous aliments unint ingredients.
 • Té un cos compacte, i l'accessori mesclador sol estar muntat en angle recte. Té varetes fines formant anelles, el que permet que l'aire penetri a la mescla. Els models que valen per a pastar disposen d'un altre accessori amb varetes metàl·liques més estretes i rígides.
 • La primera batedora va ser inventada per Herbert Johnston el 1908. [2] No subjectava amb la mà com la majoria dels models actuals, més lleugers, sinó que era un aparell fix que es posava en una taula o un taulell. Va ser comercialitzada per l'empresa nord-americana Hobart Electric Manufacturing Company, que buscava oferir als restaurants una versió de taula de les grans batedores industrials ja existents.
 • Una batedora, també coneguda popularment com a turmix, és un electrodomèstic que serveix per barrejar ingredients.
particularitats
Particularitats
 • Es compon d'un petit motor elèctric instalat en una base fixa al qual s'incorpora un recipient desmontable de vidre o plàstic dur transparent amb una paleta metàlica a la base.
 • Els ingredients es fiquen dins del recipient i són barrejats per la paleta que gira a alta velocitat. Aquesta rotació ràpida té diverses funcions: batre, triturar i incorporar aire a la barreja.