Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása
Download
1 / 7

Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása - PowerPoint PPT Presentation


  • 78 Views
  • Uploaded on

Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása. Az első félév többé-kevésbé sikeres lezárása után,a jól megérdemelt pihenés helyett újabb kedves feladattal kedveztek nekünk szeretett oktatóink.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása' - egan


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Az első félév többé-kevésbé sikeres lezárása után,a jól megérdemelt pihenés helyett újabb kedves feladattal kedveztek nekünk szeretett oktatóink.


  • Újabb szakértői rendszert kellett alkotnunk,ismeretlen Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

  • Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.


De a csontvázat fel kell tölteni hússal! Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Legelőször is témát kerestem,amiből majd leendő beadandó feladatom alapjait képezi.

Csak ki kellet sétálnom az utcára és máris megszállott az ihlet. Megpillantottam egy óriásplakátot és tudtam,hogy nekem ezen a vonalon kell elindulnom…megkeresni a legideálisabb reklámozó céget.

  • Legelőször is témát kerestem,amiből majd leendő beadandó feladatom alapjait képezi.

  • Csak ki kellet sétálnom az utcára és máris megszállott az ihlet. Megpillantottam egy óriásplakátot és tudtam,hogy nekem ezen a vonalon kell elindulnom…megkeresni a legideálisabb reklámozó céget.


Ő az!! Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Itt különböző attribútumok szerint hasonlítottam össze a kiválasztott hírdető cégeket.

A sikeres témaválasztás után alaposabban

utánanéztem,hogy miből is kell majd állnia

a beadandómnak.

Első pont: Végy egy metadatbázist!


Második pont: Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Végy egy pivot táblát,amit kimutatás varázslóval ajánlatos megcsinálni.

Adatok- kimutatásra kattintva kiválasztom a számomra megfelelő típust, vagyis az alapbeállítást. majd a data munkalapon kijelöltem a kimutatáshoz szükséges adatokat majd megadom azt a munkalapot amelyre a kimutatást elkívánom helyezni, ezt követően az oldal területre elhelyezem a szükséges információkat. a sorok területére ugyanezt megteszem az oda illő szükséges adatokkal. végül elhelyezem az oszlopok területét és az adatterületet is kitöltöm az információkkal


Íme a Coco! Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Harmadik lépésben meg kell teremteni a Coco táblázatot. Elkészítésénél táblá-

zatba foglaltam az adatokat,majd sorszám függvénnyel sorba raktam az adatokat,

és a sorok végén az összesenhez SZUM füghvénnyel kiszámoltam a sorok összegét majd egy táblázatot teleírtam 0-val.


ad