anw module 2 leven n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Anw Module 2: Leven PowerPoint Presentation
Download Presentation
Anw Module 2: Leven

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Anw Module 2: Leven - PowerPoint PPT Presentation


  • 91 Views
  • Uploaded on

Anw Module 2: Leven. Door: Stefan Eijdenberg , Timo Kubbinga , Jasper Cox en Renzo van der Loo. Aanleiding onderzoek.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Anw Module 2: Leven' - efia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
anw module 2 leven

Anw Module 2: Leven

Door: Stefan Eijdenberg, Timo Kubbinga, Jasper Cox en Renzo van der Loo

aanleiding onderzoek
Aanleiding onderzoek

We zijn begonnen met een aantal oriëntatie artikelen, om te ontdekken welk onderwerp van het uitgebreide thema ‘leven’ we wilden gebruiken voor ons onderzoek. Na een aantal artikels kwamen we terecht bij een voetbalschoen die een betere prestatie leverde i.v.m. de kracht en beweging van de spieren. Zelf zijn wij fanatieke voetballers. Hierdoor werden we aangetrokken door dit artikel en bleek het ook een zeer uitgebreid en boeiend onderwerp. Van de superschoen zijn we verder gegaan op de aspecten van spieren en hoe je ze kan beïnvloeden en beschadigen. Renzo (onze voorzitter) heeft zelf afgelopen jaar een knieblessure gehad en is hieraan geopereerd. Dit heeft allemaal bijgedragen aan de samenstelling van ons onderzoek.

probleemstelling
Probleemstelling
  • Hoe zijn je spierprestaties te verbeteren?
onderzoeksvraag
Onderzoeksvraag
  • Op welke manieren kun je efficiënt gebruik maken van je spieren om je sportprestaties op korte termijn te verhogen en te verbeteren?
hypothese
Hypothese
  • Er zijn verschillende manieren om je spierprestaties op korte termijn te verbeteren. Veel van deze manieren hangen samen of zijn afhankelijk van elkaar. Denk hierbij aan voeding, manier van trainen (kracht- of duurtraining), genoeg rust voor spierherstel etc. Wij denken dat een combinatie van deze manieren tot beter en sneller resultaat leidt. Wij verwachten ook dat die combinatie samenhangt met bijvoorbeeld de techniek van de training, dus de manier waarop je spieren traint, en ervoor kan zorgen dat je er zoveel mogelijk profijt van hebt wat betreft sport-/spierprestaties.
wetenschapper
Wetenschapper
  • Dirk Alex (Dick) van Toorn -aldaar, 30 juli 2013) was een Nederlandse fysiotherapeut. Hij is geboren op 22 juni 1932 in Rotterdam. Van Toorn werd bekend in de sportwereld door zijn vaak onorthodoxe maar effectieve manier van revalidatie. Ondanks het feit dat het geen echte wetenschapper is, past een fysiotherapeut goed binnen het onderwerp wat voornamelijk bestaat uit spieren. Van Toorn heeft vanaf de jaren ’70 veel Nederlandse topvoetballers behandelt waaronder Cruijff, Van Basten, Gullit, Koeman, Robben en Van der Vaart. Wat hem in de internationale sportwereld bekend maakte is zijn behandeling van Arjan Robben voor het wereldkampioenschap 2010. Robben raakte in de laatste oefenwedstrijd voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring. Er bleek een scheurtje in te zitten. Herstel duurt normaal gesproken in zo’n geval 4 tot 6 weken. Van Toorn voerde een aparte behandeling uit door Robben 5 dagen een zeer zwaar trainingsschema te laten volgen. Na die behandeling speelde Robben de rest van het WK elke wedstrijd zonder problemen aan de hamstring. Zijn onorthodoxe wijze van spierblessures kan later een grote rol gaan spelen in toekomstige vormen van behandelingen. Hij stierf in zijn geboorteplaats Rotterdam.