7 motive s te nscrii la asisten social
Download
1 / 16

- PowerPoint PPT Presentation


 • 173 Views
 • Uploaded on

7 Motive Să te înscrii la Asistenţă Socială. UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA Facultatea de Sociologie si Psihologie Departamentul de Asistenta Sociala. 1. Înveţi cum îţi poţi aduce contribuţia la binele comunităţii, într-un mod specializat, ca un profesionist valoros.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - dyami


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
7 motive s te nscrii la asisten social

7 Motive Să te înscrii la Asistenţă Socială

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA

Facultatea de SociologiesiPsihologie

Departamentul de AsistentaSociala


7 motive s te nscrii la asisten social
1. Înveţi cum îţi poţi aduce contribuţia la binele comunităţii, într-un mod specializat, ca un profesionist valoros.


7 motive s te nscrii la asisten social

 • Asistentul social este profesionistul care are ca prim obiectiv în activitatea sa ajutorarea celor care nu se pot descurca singuri (persoanele defavorizate: copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, victime ale violenţei domestice, persoane dependente de substanţe, persoane delincvente etc.).


7 motive s te nscrii la asisten social

2. La obiectiv în activitatea sa ajutorarea celor care nu se pot descurca singuri (persoanele defavorizate: copii, persoane vârstnice, persoane cu absolvirea studiilor, vei fi calificat într-o profesie foarte căutată, atât în ţară, cât şi în străinătate, care poate fi desfăşurată în cadrul unei instituţii publice (primărie, spital, şcoală etc.), în cadrul unei organizaţii private (fundaţie, asociaţie etc.) sau chiar pe cont propriu (în cadrul unor cabinete individuale, cabinete asociate sau societăţi civile profesionale).


7 motive s te nscrii la asisten social

 • Este adevărat că în ultimii ani, din cauza reducerilor bugetare masive, în sistemul de stat nu numai că s-au blocat angajările, dar s-au redus şi salariile. Însă, este la fel de adevărat că această situaţie i-a afectat în aceeaşi măsură pe toţi angajaţii bugetari, indiferent de specializarea lor.


7 motive s te nscrii la asisten social

 • Pentru a ajuta populaţia să iasă din această situaţie, instituţiile de stat au, până la urmă, nevoie tot de activitatea unor persoane specializate în ajutorarea categoriilor vulnerabile – adică, asistenţii sociali. În contextul ieşirii din criză este de aşteptat ca numărul de locuri de muncă pentru asistenţii sociali să crească, deoarece numărul de persoane defavorizate a crescut în ultimii ani.


7 motive s te nscrii la asisten social

De asemenea, ar trebui să ştii că majoritatea absolvenţilor secţiei noastre care au emigrat în ţări ca Anglia, sau Canada, şi-au găsit foarte repede un loc de muncă în domeniu. Asistenţii sociali români sunt foarte apreciaţi ca şi angajaţi în aceste ţări.


7 motive s te nscrii la asisten social

3. absolvenţilor secţiei noastre care au emigrat în ţări ca Anglia, sau Canada, şi-au găsit foarte repede un loc de muncă în domeniu. Asistenţii sociali români sunt foarte apreciaţi ca şi angajaţi în aceste ţări.Cu ajutorul disciplinelor de Psihologie aplicată, vei învăţa, pe parcursul formării tale, inclusiv să te cunoşti pe tine însuţi/însăţi şi să-i cunoşti/înţelegi mai bine pe cei apropiaţi.


7 motive s te nscrii la asisten social

 • Programa noastră este astfel concepută să le dezvolte absolvenţilor noştri în primul rând gândirea critică şi valorile morale.

 • Pentru că o mare parte din activitatea asistentului social are la bază utilizarea prevederilor legislative, iar legile se schimbă destul de des în ţara noastră, noi ne dorim să formăm specialişti care înţeleg, îşi internalizează şi pun în aplicare în activitatea lor principiile morale şi ale justiţiei sociale şi acţionează responsabil şi etic în orice circumstanţă, mai presus de o interpretare legislativă care guvernează la un moment dat şi poate pentru un scurt timp, sistemul de servicii sociale.


7 motive s te nscrii la asisten social
4. După absolvenţilor noştri în primul rând gândirea critică şi valorile morale. absolvirea Facultăţii, în baza unor cursuri de specialitate, vei putea dobândi competenţe şi în psihoterapie.


7 motive s te nscrii la asisten social

5. Vei absolvenţilor noştri în primul rând gândirea critică şi valorile morale. re-descoperi bucuria de a învăţa, în cadrul activităţilor interesante şi dinamice pe care ţi le propunem şi care combină munca în echipă, jocurile de rol, activităţile de voluntariat, exerciţiile de dezvoltare a creativităţii, activităţi de auto-dezvoltare, dezvoltare şi implementare de proiecte şi alte lucruri extrem de atractive.


7 motive s te nscrii la asisten social


6 vei fi tratat ca un om mare
6. Vei face să vii cu drag la şcoală şi să înveţi de plăcere (chiar şi atunci când nu te afli în sesiune).fi tratat ca un OM MARE!

 • Acţiunile şi evenimentele în organizarea cărora vei avea ocazia să te implici îţi vor da ocazia să descoperi despre tine şi să demonstrezi celorlalţi că eşti o persoană de încredere, responsabilă şi creativă!


7 motive s te nscrii la asisten social

7. Dacă face să vii cu drag la şcoală şi să înveţi de plăcere (chiar şi atunci când nu te afli în sesiune).eşti o persoană altruistă şi preocupată de problemele celor din jurul tău, aici te vei regăsi între persoane cu aceleaşi valori şi principii ca ale tale.


7 motive s te nscrii la asisten social

 • Atât studenţii secţiei, cât şi cadrele didactice, prezintă un profil (uman şi profesional) umanist, orientat către valori şi principii democratice şi cu o viziune asupra societăţii şi relaţiilor inter-umane destul de diferit faţă de orientările prezente în acest moment în societatea noastră.


Dore ti mai multe informa ii
Doreşti prezintă un profil (uman şi profesional) umanist, orientat către valori şi principii democratice şi cu o viziune asupra societăţii şi relaţiilor inter-umane destul de diferit faţă de orientările prezente în acest moment în societatea noastră.maimulteinformaţii?

 • Inscrierile se facla parterul Universității de Vest în sala 027, in perioada 3.09.2012-15.09.2012 între orele 9.00-14.00.

 • Informatiisuplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0256 592373.

 • Te aşteptăm să ne vizitezi pe site-ul nostru www.socio.uvt.ro/as/, pe pagina de Facebook - AsistentaSociala UniversitateadeVest Timisoara, sau să ne contactezi direct, la sediu (Universitatea de Vest din Timişoara, Bd. Vasile Pârvan, nr. 4, birourile 605A, 605D şi 605F), sau la numerele de telefon: 0256-592.347, 0256-592.373 sau 0256-592.265.