sszetett keres s v grehajt sa az ebsco host fel leten ir ny tott st lus keres mez k n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Összetett keresés végrehajtása az EBSCO host felületen Irányított stílusú keresőmezők PowerPoint Presentation
Download Presentation
Összetett keresés végrehajtása az EBSCO host felületen Irányított stílusú keresőmezők

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Összetett keresés végrehajtása az EBSCO host felületen Irányított stílusú keresőmezők - PowerPoint PPT Presentation


  • 103 Views
  • Uploaded on

Összetett keresés végrehajtása az EBSCO host felületen Irányított stílusú keresőmezők. Oktatóprogram.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Összetett keresés végrehajtása az EBSCO host felületen Irányított stílusú keresőmezők' - duy


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
sszetett keres s v grehajt sa az ebsco host fel leten ir ny tott st lus keres mez k

Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhostfelületenIrányított stílusú keresőmezők

Oktatóprogram

support.ebsco.com

slide2

Üdvözöljük az EBSCO Összetett, irányított stílusú keresés végrehajtása oktatóprogramjában. Az oktatóprogramban bemutatjuk az összetett keresés végrehajtását az EBSCOhostrendszeren az irányított stílusú keresőmezők használatával, valamint szűkítők és bővítők alkalmazásával.

slide3

Az Irányított stílusú keresés lehetővé teszi a különböző cikkhivatkozási mezőkben megadott fogalmak párhuzamos keresését. Adjon meg egy keresőszót az első Keresés mezőben, majd a legördülő listában jelölje ki a keresni kívánt mező(ke)t, például Subject Terms (Tárgyfogalmak).

slide4

Irányítsa keresését egy második keresőszó használatával, és azAll Text (Teljes szöveg) mező választása esetén az EBSCOhost az összes cikk teljes szövegében keresi a megadott fogalmat. Megjegyzés: A megfelelő mezőcímkék használatával parancssori keresést is végezhet, pl. folyóiratnév esetén a keresőszó elé beírhatja az SO jelzést a Keresés mezőbe.

slide5

A Keresési opciók területen található összetett keresés képernyő kiegészítő szűkítőket kínál a találatok további finomítására. Szűkítheti például a találatokat teljes szövegű cikkekre egy meghatározott dátumtartományon belül. Kattintson a Keresés gombra a Találati lista megtekintéséhez.

slide6

Megjelenik a Találati lista, amely alapértelmezésben megjeleníti az összes találatot. A találatok egyszerűen szűkíthetők a bal oldali Találatok finomítása elem alatti szűkítők használatával. A Találati lista szűrhető a találatok forrástípusok, például akadémiai folyóiratok, magazinok vagy hírlapok szerinti megjelenítéséhez is. Kattintson a kívánt forrástípus melletti négyzetre, majd nyomja meg az Update (Frissítés)gombot. A szűkítők feletti találatdobozban megjelenítheti keresőkifejezéseit, az alkalmazott szűkítőket vagy bővítőket, valamint a kiválasztott keresőkifejezéseket.

slide7

A cím linkjére való kattintás után kinyomtathat, e-mailben elküldhet, menthet, hivatkozássá alakíthat vagy exportálhat egy találatot a részletes rekordot tartalmazó ablakból. Több találat esetén a kívánt művelet elvégzéséhez adja hozzá a találatokat a mappához, majd a mappából kattintson a megfelelő ikonra. A mappa tartalma a Belépés hivatkozásra kattintva, majd ingyenes személyre szabott mappafiók (Saját EBSCOhost) beállításával menthető el.

slide9

Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen:http://support.ebsco.com