Stiinta si societatea
Download
1 / 25

Stiinta si societatea - PowerPoint PPT Presentation


 • 101 Views
 • Uploaded on

Stiinta si societatea. Revolutia Industriala.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Stiinta si societatea' - duaa


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Revolutia industriala
Revolutia Industriala

 • Revoluţia industrială este procesul tehnic complex prin care munca manuală este înlocuită cu maşinismul. În acest proces muncitorului îi revenea rolul de supraveghere, reglare şi alimentare a maşinii. Apariţia revoluţiei industriale a avut ca efect creşterea producţiei, dezvoltarea oraşelor şi a ştiinţei.


Dezvoltarea revolutiei
Dezvoltarea revolutiei

 • Revoluţia industrială în Europa şi SUA Revolutia industriala s-a declansat la sfarsitul secolului al XVIII-lea si in primele decenii ale secolului al XIX-lea mai intai in Anglia,care a reusit sa se mentina ca prima putere industriala a lumii pana la sfarsitul secolului al XIX-lea. In Franta,revolutia industriala a evoluat lent,inceputurile ei datand din jurul anilor 1830.Cererea scazuta de produse industriale in conditiile unei populatii perdominant agragre a facut ca adevarata era industriala sa inceapa abia in 1890.Industrializarea Germaniei a fost marcata de faramitarea sa politica,conditiile favorabile declansarii revolutiei in acest domeniu fiind create prin anii 1840-1850. Dezvoltarea industriala a SUA a debutat la mijlocul secolului al XIX-lea prin aplicarea unei multitudini de inventii si inovatii.Sosirea masiva de emigranti dupa 1865 a antrenat o puternica dezvoltare a economiei americane:astfel in jurul anului 1900 SUA au devenit prima tara industriala din lume.


Motorul cu aburi
Motorul cu aburi

 • Motorul cu aburi este un motor termic cu ardere externă, care utilizează energia termică a aburului pentru a produce lucru mecanic. Motoarele cu abur au dominat industria şi mijloacele de transport din timpul Revoluţiei industriale până în prima parte a secolului al XX-lea, fiind utilizate la locomotive, vapoare, pompe, generatoare electrice,acţionarea maşinilor din fabrici, utilaje pentru construcţii şi altele.Industria textila
Industria textila

 • Modificari spectaculoase au avut loc in productia de textile, datorita unor noi utilaje. "Suveica zburatoare" a lui John Kay (1733) a facut procesul de tesere mai rapid, iar "spinning jenny" (1767), roata de tors creata de James Hargreaves, a imbunatatit procesul de tors.


Razboi de tesut mecanizat locomotiva cu aburi
Razboi de tesut mecanizat Locomotiva cu aburi

Roata de tors mecanizata


Epoca fierului
Epoca fierului

 • Fierul a fost un simbol important al revoluţiei industriale din Marea Britanie. În secolul al XIX-lea fierul era folosit pentru lucruri diverse, ca poduri, vapoare şi locomotive, Palatul de cristal din Londra şi turnul Eiffel din Paris. Totuşi, în 1700 industria fierului luptă pentru supravieţuire. Metalul trebuia topit adică încălzit până devenea lichid, astfel încât mine-reul de scurgea lăsând în urmă impurităţile. Dar procesul de topire necesita cărbune, ia pădurile Marii Britanii (din care se obţinea cărbunele) fuseseră în mare măsură distruse, fiind necesare importuri costisitoare.


Fabrica de producere a fierului
Fabrica de producere a fierului

 • Fabrica de producere a cailor ferate • Mendeleev: domenii noi precum cele de aeronautica, electrotehnica, automobilism, chimie, biologie.cunoscut prin contribuţii importante în studiul atomului.

 • Volta şi Ampere, deveniţi celebri în domeniul electricităţii.

 • Graham Bell:Inventatorul telefonului


Prima masina ford model t
Prima masina- Ford Model T domenii noi precum cele de aeronautica, electrotehnica, automobilism, chimie, biologie.

Conceptul fratilor WrightSecolul al xx lea a doua jumatate
Secolul al XX-lea – A doua jumatate 1901

 • In a doua jumatate a secolului XX sunt descoperite inventii ce isi atrag critici din partea tuturor datorita consecintelor. Bomba atomica si cercetarile in ingineria genetica (clonare in special) au starnit controverse. Cei ce se opun acestui tip de cercetare considera ca a clona reprezinta o incalcare a legilor naturii.


Ciuperca atomica. Este cauzata de explozia unei bombe nucleare in regiunea Nagasaki ce a avut ca efect neutralizarea a aproximativ 100.000 de oameni


Oaia dolly si snoppy ogarul afghan primele animale clonate
Oaia Dolly si Snoppy ogarul afghan primele animale clonate unei bombe nucleare in regiunea Nagasaki ce a avut ca efect neutralizarea a aproximativ 100.000 de oameni


Pc ul
PC-ul unei bombe nucleare in regiunea Nagasaki ce a avut ca efect neutralizarea a aproximativ 100.000 de oameni

 • Un computer, numit şi calculator, calculator electronic sau ordinator, este o maşină de prelucrat date şi informaţii conform unei liste de instrucţiuni numită program. Calculatoarele care sînt programabile liber şi pot, cel puţin în principiu, prelucra orice fel de date/informaţii se numesc universaleComputerele actuale nu sînt doar maşini de prelucrat informaţii, ci şi dispozitive care facilitează comunicaţia între doi sau mai mulţi utilizatori, de exemplu sub formă de numere, text, imagini, sunet sau video, sau chiar toate deodată (multimedia).


 • Periferice unei bombe nucleare in regiunea Nagasaki ce a avut ca efect neutralizarea a aproximativ 100.000 de oameni

  • Circuit integrat


Impactul asupra vietii de familie
Impactul asupra vietii de familie unei bombe nucleare in regiunea Nagasaki ce a avut ca efect neutralizarea a aproximativ 100.000 de oameni

 • Viata de familie a fost influentata intr-un mod negativ de aparitia computerelor. Aparitia internetului au facut ca familiile sa devina din ce in ce mai distante. Chattingul a ajuns un fenomen de talie mondiala. Copii sunt detasati de parinti. Se refugiaza in lumea internetului si uita sa intretina relatii cu parintii.


Evolutia tehnologica a presupus dezvoltarea unor noi metode de relaxare. Timpul liber in secolul XXI poate fi petrecut in croaziere sau intr-o lume mistica prin intermediul calculatorului/cinematografului.


Consecinte ale progresului tehnologic
Consecinte ale progresului tehnologic de relaxare. Timpul liber in secolul XXI poate fi petrecut in croaziere sau intr-o lume mistica prin intermediul calculatorului/cinematografului.

 • Degradarea mediului înconjurător

 • Fenomene meteorologice extreme

 • Încălzirea globală

 • Creşterea cazurilor de depresie pe fondul însingurării omului modern

 • Necesitatea bioeticii

 • Dependenta de tehnologie


 • Pentru a stopa influenta negativa asupra mediului primul si cel mai important pas care trebuie facut este educarea.”Dacă te gândeşti la ziua care va urma, ia-ţi mâncare. Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac. Dacă te gândeşti la secolul care va urma – educă copiii”.


Contributiile romanilor
Contributiile romanilor cel mai important pas care trebuie facut este educarea.”Dacă te gândeşti la ziua care va urma, ia-ţi mâncare. Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac. Dacă te gândeşti la secolul care va urma – educă copiii”.

 • Grigore Antipa- numeroase descoperiri

 • Ioan Cantacuzino- microbiolog

 • Nicolae Paulescu- a descoperit insulina

 • Henri Coanda- a inventat avionul cu reactie

 • Dumitru Prunariu- primul cosmonaut roman


 • Proiect realizat de Chirigiu Corin Adrian cel mai important pas care trebuie facut este educarea.”Dacă te gândeşti la ziua care va urma, ia-ţi mâncare. Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac. Dacă te gândeşti la secolul care va urma – educă copiii”.

 • Bibliografie: Wikipedia.com

  • Google.com

  • Clasaxib.wikispaces.com

  • Imagini de pe google.comimage search


ad