pravila igre n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
PRAVILA IGRE PowerPoint Presentation
Download Presentation
PRAVILA IGRE

play fullscreen
1 / 4

PRAVILA IGRE

124 Views Download Presentation
Download Presentation

PRAVILA IGRE

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. PRAVILA IGRE

  2. PLOČA Životinje su raspoređene na četiri strane ploče. Na ploči se nalaze šumske životinje koje možete kupiti tako ako figuricom „stanete“ na nju. Osim životinja koje možete kupiti za zoološki vrt, nalaze i polja na kojima piše ZOO( odmah možete kupiti cijeli zoološki vrt, ali je cijena veća) ili su nacrtani upitnik ili uskličnik. Kada igrač stane na polje s uskličnikom ili upitnikom vuče jednu karticu s onim znakom na koje je stao. Kartice se nalaze na sredini ploče, a okrenute su tekstom prema dolje, odnosno znakom prema gore. Polje s uskličnikom donosi trošak koji morate platit, a polje s upitnikom donosi korist, odnosno novčani dobitak. U kutovima se nalazi polje Start s kojeg krećete, dva polja Zatvor s kojeg idete u zatvor i propuštate dva bacanja i polje Odmor na kojem se odmarate i propuštate jedno bacanje.

  3. IGRA Igru mogu igrati 2-5 igrača. Prije početka igranja svakom igraču ravnomjerno raspodijelite novac, svaki igrač treba dobiti 8ooo kuna. Morate odrediti tko će biti bankar, a tko će davati kartice sa životinjama. Igrač koji prvi igra pomiče figuricu za onoliko mjesta koliko dobije zbrajanjem dvaju brojeva bačenih kockica. Ukoliko stane na neku životinju odlučuje hoće li je kupiti ili neće. Ako je želi kupiti mora platit u banku onoliko koliko piše na tabli ispod imena te životinje. Ukoliko stane na polje gdje je uskličnih ili upitnik izvlači karticu sa znakom polja ne koje je stao. Ako stane na životinje koju je netko kupio plaća toj osobi određeni iznos koji piše na kartici te životinje. Ako igrač koji baci kockice dobije dva ista broja preskače taj krug, a nastavlja igrač koji je poslije njega.

  4. KRAJ Igra može imati dvije verzije kraja. Sve ovisi o dogovoru igrača. Prva verzija je vremenska verzija. U toj verziji se igrači prije početka igranja dogovore o vremenu igranja(npr. 1 sat, 90 minuta). Tada je pobjednik onaj igrač koji po završetku vremena bude imao veće bogatstvo. Druga verzija je na bankrot. Tada je pobjednik onaj igrač koji ostane sam, tj. svi ostali moraju bankrotirati.