slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
LUTO

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 6

LUTO - PowerPoint PPT Presentation


  • 183 Views
  • Uploaded on

LUTO. Tulevaisuuden lukion avoin toimintakulttuuri - kohti uutta arviointia ja opetussuunnitelmauudistusta. Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke http://luto.wikispaces.com. Konkreettiset tavoitteet 1.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'LUTO' - diata


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

LUTO

Tulevaisuuden lukion avoin toimintakulttuuri - kohti uutta arviointia ja opetussuunnitelmauudistusta.

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke

http://luto.wikispaces.com

konkreettiset tavoitteet 1
Konkreettiset tavoitteet 1

Tavoitteen mukaisessa toimintakulttuurissa korostuu niin lukiolaisilla kuin opettajilla yhteisöllinen tekeminen ja oman asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen, vertaistuki ja kuratointi.

Hankkeessa luodaan fyysinen ja tekninen ympäristö tukemaan oppimista ja sosiaalista kanssakäymistä.

Toimintakulttuurin ja -ympäristön muutoksella tuetaan myös perusopetuksessa alkanutta oppilaan aktiivisen roolin vahvistamista ja vuorovaikutteisten pedagogisten käytäntöjen kehittämistä uuden teknologian avulla. (OPS2016-luonnos, pohjana kohta Tieto- ja viestintätekniikan osaaminen).

Avoimien ja suljettujen, maksuttomien ja maksullisten oppimisalustojen, eri digitaalisten välineiden sekä e-oppimateriaalien arviointi, kehittäminen ja tuottaminen, myös yritysyhteistyössä.

Kehitetään joustava ja monimuotoinen opinto-ohjauksen ja opiskelijahuollon malli tieto- ja viestintätekniikan avulla.

konkreettiset tavoitteet 2
Konkreettiset tavoitteet 2

Löydetään ratkaisuja joustavaan kurssien suorittamiseen tai oman osaamisen osoittamiseen ajasta ja paikasta riippumatta.

Kokeillaan sähköistä koeakvaariota yhteistyössä yliopistojen kanssa.

Luodaan uusia arviointimuotoja lukion kursseihin. Tavoitteena on prosessinaikaisen arvioinnin vahvistaminen ja arvioitavien elementtien määritteleminen, testaaminen ja kirjaaminen uuden opetussuunnitelman kehittämistä varten.

Tuotetaan ja testataan vaativuustasoiltaan erilaisia digitaalisia kokeita eri oppiaineisiin.

Itsearvioinninja vertaisarvioinnin kehittäminen sähköisessä ympäristössä opiskelijan metaprosessien tukemiseksi.

Uusi lukio-opetuksen opetussuunnitelma tulee ohjaamaan lukiot toimimaan uudella tavalla. Hankkeen tavoitteinen avoin toimintakulttuuri, sen moderni fyysinen oppimisympäristö, digitaalisen teknologian soveltaminen ja kehittäminen, prosessiaikainen kurssien monipuolinen arviointi ja sähköiset kokeet ovat tärkeitä lukion uutta opetussuunnitelmaa luotaessa. Näiden kehittäminen antaa opetussuunnitelman laadintaan arvokasta tietoa.

hankkeessa toimimisen muotoja
Hankkeessa toimimisen muotoja

Hankkeen toimijat työskentelevät verkostona. Turun normaalikoulun lukio toimii hankkeen koordinaattorina. Jokaisessa talossa toimii hankevastaava, joka kokoaa itselleen hanketyöryhmän ohjaamaan toimintaa.

Valtakunnallisestitoimitaan aineryhmäverkostoina, yli oppiainerajat ylittävinä ryhminä, ainekohtaisina pienempinä ryhminä ja rehtoriryhmänä sekä ohjausryhmänä.

Verkosto kokoontuu eri kokoonpanoilla yhteisiin seminaareihin. Se pitää online-kokouksia ja webinaareja, tuottaa materiaaleja tai ajatustenvaihtoa eri alustoilla ja kuulee myös asiantuntijoita hankkeen teemoihin liittyen. Verkoston jäsenet työskentelevät yhteisesti sovittavan suunnitelman mukaan. Hankkeen ohjausryhmä seuraa tuloksia ja hankkeen etenemistä. Hankkeen avoimilla verkkosivuilla kerrotaan suunnitelmista ja jaetaan kokemuksia heti alusta alkaen.

verkosto ja koordinaattorit
Verkosto ja koordinaattorit

Hankkeen ohjaustyöryhmäMarjut Kleemola, Turun normaalikouluKirsti Koski, Jyväskylän normaalikouluJani Kiviharju, Helsingin normaalilyseoMikko Horila, eNorssin projektivastaava, Tampereen normaalikouluJari Sjölund, Turun normaalikouluKatrina Vartiainen, Turun normaalikoulu, luto-koordinaattoriVerkosto ja koulukohtaiset koordinaattoritOulun normaalikoulu, Katja LeinonenVasa övningsskola, Andreas SundstedtJoensuun normaalikoulu, Leena SemiTampereen normaalikoulu, Heidi ÄijäläHelsingin normaalilyseo, Jani KiviharjuHelsingin Viikin normaalikoulu, Anna-Mari OjalaJyväskylän normaalikouluTurun normaalikoulu, Katrina Vartiainen

Lisäksi valitaan vielä ainekohtaiset kokoonkutsujat, jotta ainekohtainen yhteistyö normaalikoulujen lukioiden välillä mahdollistuu

hyv t k yt nteet kiertoon
Hyvät käytänteet kiertoon!

Opetushallituksen hyvät käytännöt-portaalihttps://hyvatkaytannot.oph.fi

TAI: tehdään ensin oma hyvien käytänteiden pankki OPH:n mallin mukaisesti ja sieltä tarjotaan käytännekuvauksia OPH:n sivustolle.

ITK-päivät: tarjotaanko esitystä?

Konferenssin pääteema on Pedagogiikka palaa! Esitysten jättöaika 23.9.-31.10.2013 .

ad