twilight n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Twilight PowerPoint Presentation
Download Presentation
Twilight

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 26

Twilight - PowerPoint PPT Presentation


 • 162 Views
 • Uploaded on

Twilight. C ǎliman Andreea Ruxandra Bachios Rafaela. Personajele. Bella Swan (Kristen Stewart).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Twilight


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
twilight

Twilight

CǎlimanAndreeaRuxandra

BachiosRafaela

bella swan kristen stewart
Bella Swan (Kristen Stewart)
 • După ce pleacă din însoritul Phoenix, unde locuia mama ei, Renée, pentru a se muta în înnoratul oraș Forks împreună cu tatăl ei, Charlie, Bella face cunoștință cu membrii misterioasei familii a doctorului Cullen și se îndrăgostește nebunește de Edward Cullen. La scurt timp după aceea, ea își dă seama că în spatele obiceiurilor stranii ale familiei se ascunde un secret tulburător: ei sunt de fapt vampiri. Bellei însă nu îi pasă de asta, ba, mai mult, disperată să nu își piardă iubitul, ea îl imploră să o transforme și pe ea într-un vampir. Edward însă nu își dorește asta, și, în cele din urmă, hotărăște să o părăsească, în speranța că ea va putea duce o viață normală în absența lui. Plecarea lui însă o aruncă pe Bella în cea mai neagră disperare, disperare din care numai prezența lui Jacob Black, un vechi prieten de familie, izbutește să o scoată. Jacob este însă vârcolac și dușmanul vampirilor din naștere, așa că, atunci când Edward se întoarce în cele din urmă la ea, Bella e forțată să renunțe pentru o vreme la prietenia cu el. Încetul cu încetul, fata își dă seama că sentimentele ei pentru Jacob depășesc simpla prietenie, însă dragostea ei pentru el nu este suficient de mare pentru a o determina să îl părăsească pe Edward, cu care se mărită în cele din urmă. După ce dă naștere copilului lui Edward, o fetiță pe nume Renesmee, Bella devine și ea vampir.
edward cullen robert pattinson
Edward Cullen ( Robert Pattinson)
 • Edward e descris drept fermecător, politicos, hotărât, și foarte încăpățânat. E foarte protector față de Bella, punând siguranța, umanitatea și binele ei mai presus de orice. Adesea, el are o tendință de a analiza prea mult situația și de a exagera în reacții, mai ales în situații când siguranța Bellei e pusă în pericol. Folosește uneori cuvinte de la începutul secolului 20, perioada când și-a trăit viața umană, și poate fi foarte romantic. Edward se percepe drept un monstru, și după ce se îndrăgostește de Bella, își dorește cu disperare să fi fost om și nu vampir.
 • Ca toți vampirii din Amurg, Edward posedă o frumusețe, o forță, o viteză și o agilitate ieșite din comun. Nu are nevoie să respire, dar o face totuși, parte din instinct și parte pentru că îl ajută să miroasă mediul înconjurător. De asemenea, nu poate dormi.
 • În afară de aceste trăsături care sunt comune tuturor vampirilor, Edward posedă abilități speciale: este cel mai rapid dintre ai lui, și e capabil să citească gândurile altora ,singura excepție de la regulă fiind Bella.
jacob black taylor lautner
Jacob Black (Taylor Lautner)
 • Rolul său este minor în Amurg, devenind mai important o dată cu Luna nouǎ, atunci când dezvoltă o prietenie profundă cu protagonista Bella Swan, pe care o ajută să treacă de șocul produs de plecarea din oraș a iubitului ei, vampirul Edward Cullen. Tot în Luna nouă, Jacob suferă o transformare care îi îngăduie să devină lup atunci când dorește. Prietenia lui pentru Bella se transformă în dragoste, și, pe parcursul cărțiiEclipsa el concurează cu Edward, reîntors în oraș, pentru a câștiga afecțiunea Bellei. Deși fata descoperă că îl iubește și pe el, ea nu poate renunța la Edward, lucru care îl determină pe Jacob să plece din oraș. El revine la nunta prietenei lui, și stă în preajmă atunci când aceasta e însărcinată, protejând-o de ceilalți vârcolaci,care văd în copilul ei nenăscut un pericol. După nașterea lui Renesmee,fiica Bellei, Jacob își găsește sufletul pereche în ea.
twilight1
Twilight
 • Romanul Amurg este despre o fată de șaptesprezece ani pe nume Bella Swan, care se mută din orașul Phoenix unde trăia cu mama ei, Renée, la tatăl ei, Charlie, în ploiosul orășel Forks. Încă din prima zi, Bella e intrigată de colegul ei, Edward Cullen, și această mirare atinge cote maxime atunci când tânărul îi salvează viața în două rânduri, dând dovadă de calități supraomenești. Bella începe să investigheze misterul din jurul lui Edward și al familiei sale, apelând la ajutorul lui Jacob Black, un adolescent membru al tribului Quileute, al cărui tată e prieten cu Charlie. Această investigație o conduce către o concluzie neașteptată: Edward și familia sa sunt vampiri. Simțind că nu mai are rost să îi ascundă adevărul, Edward îi mărturisește că ceea ce a spus Jacob este adevărat. Surprinzător, acest fapt nu izbutește să o determine să stea departe de el, în ciuda repetatelor avertismente ale acestuia. Deși amândoi se simt atrași unul de celălalt, Edward este conștient de pericolul la care o expune în mod repetat, întrucât ea pentru el reprezintă o dublă atracție, aroma sângelui ei tentându-l în mod permanent. Relația lor izbutește însă să se desfășoare înainte fără incidente, până când Bella devine ținta unui vampir sadic, James. Cu ajutorul familiei sale, Edward izbutește să o salveze pe Bella și să îl ucidă pe James, însă refuză total să o transforme pe fată într-un vampir, conform dorinței ei.
new moon
New Moon
 • Luna nouă ne-o înfățișează pe Bella îngrozită de cea de-a optsprezecea sa aniversare, care înseamnă un an în plus față de vârsta fizică a lui Edward. În timpul aniversării organizate pentru ea de către familia Cullen, ea se taie într-o foaie de hârtie și este atacată de Jasper, fratele lui Edward, ceea ce readuce în prim-plan pentru acesta din urmă ideea pericolului permanent în care trăiește Bella din pricina lui. Încercând să o protejeze, Edward o minte că nu o mai iubește și se mută din Forks împreună cu familia sa, conturând începutul unei lungii perioade de suferință și depresie pentru Bella.
 • După câteva luni, nemaisuportând să o vadă suferind atât de mult, Charlie amenință că o va trimite înapoi la mama ei. Speriată de acest fapt, Bella se hotărăște să iasă împreună cu o colegă la un film. În timp ce se află în oraș, ea descoperă că poate auzi vocea lui Edward atunci când se află în situații primejdioase. Disperată să îi audă vocea din nou, Bella decide să se pună cu bună știință în situații riscante. Ea cumpără două motociclete și i le dă prietenului ei, Jacob, rugându-l să le repare și să o învețe să meargă pe una. Prietenia lor se dezvoltă din ce în ce mai mult și Bella reușește să își mai revină puțin. Însă nici Jacob nu duce lipsă de secrete - el este vârcolac. Bella e atacată de vampirul Laurent, un grup de lupi gigantici o salvează, iar fata află mai târziu că și prietenul ei se numără printre acești vârcolaci, care sunt dușmanii naturali ai vampirilor și care și-au jurat să protejeze oamenii de „băutorii de sânge”. Pe urmele Bellei se află acum Victoria, iubita lui James, care e decisă să răzbune moartea partenerului ei.
new moon1
New Moon
 • Pentru a auzi din nou vocea lui Edward, Bella sare de pe o stâncă și aproape că se îneacă, dar e salvată la vreme de Jacob. La scurt timp după, Alice, sora lui Edward, se întoarce alarmată în Forks. Ea îi explică Bellei că a avut o viziune cu ea aruncându-se de pe stâncă, și că a crezut că încearcă să se sinucidă. În vremea aceasta, Edward este informat greșit de către Rosalie, cealaltă soră a sa, că Bella a murit, drept pentru care se îndreaptă spre Italia, cu intenția de a le cere vampirilor Volturi să îl ucidă. Din fericire, Alice și Bella izbutesc să îl oprească la timp, însă Volturi cer ca Bella să fie transformată la rândul ei în vampir, sau dacă nu, să fie ucisă pentru a nu le trăda secretele. Cei trei sunt nevoiți să promită că Bella va deveni vampir.
 • Întorși în Forks, Edward îi mărturisește Bellei că de fapt nu a încetat niciodată să o iubească și îi cere iertare. Bella dorește să devină vampir, dar, pentru că Edward tot nu e de acord cu asta, fata îi roagă pe cei din familia Cullen să voteze asupra acestui fapt. Toți votează pentru, mai puțin Edward și Rosalie. Edward însă este de acord ulterior să o transforme chiar el în vampir, dar numai cu condiția ca ea să se mărite cu el.
stephenie meyer
Stephenie Meyer

Stephenie Meyer s-a născut in Hartford, Connecticut în 1973. Este fiica lui Steve și a lui Candy Morgan. Provine dintr-o familie foarte numeroasă: mai are două surori (Emily și Heidi) și trei frați (Jacob, Paul și Seth). Când avea patru ani, familia ei s-a mutat in Phoenix, Arizona. A urmat cursurile universitatii Brigham Young dinProvo, Utah, unde a obținut doctoratul în literatura engleză. Acolo și-a întâlnit viitorul soț, Christian, cunoscut drept Pancho, din Arizona. Cei doi s-au căsătorit în anul1994 și au trei copii: Gabe, Seth, și Eli. Majoritatea numelor apar in cele patru carti scrise de autoare.

linkuri
Linkuri
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Twilight_(novel)