az r k rt k n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Az „örök érték” PowerPoint Presentation
Download Presentation
Az „örök érték”

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 17

Az „örök érték” - PowerPoint PPT Presentation


  • 73 Views
  • Uploaded on

Az „örök érték”. Alaszkai aranyrög. Karát = „carob”. A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban 24 karát súlyú volt egy színarany solidus érme, s így vált a karát szó az arany értékmérő jelzőjévé. 24 karátos aranyfólia luxus arckezelés.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Az „örök érték”' - dallon


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
kar t carob
Karát = „carob”

A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban 24 karát súlyú volt egy színarany solidus érme, s így vált a karát szó az arany értékmérő jelzőjévé.

slide4

24 karátos aranyfólia luxus arckezelés

Aranyfólia/aranyfüst – akár ezred milliméter vékonyságúra is nyújtható az arany.

slide5

Törtarany? Egy jegygyűrű elkészítéséhez közel 2 ezer tonna földet kell megmozgatni.

Befektetési arany!

slide6

Befektetési aranyérme különlegességek

Az érme 100 kg súlyú, 1 000 000 $ névértékű, s négykilences tisztaságú. Értéke 4 millió dollár környékén mozog.

Több gyártó, pl. a Perth Mint is készített már óriási méretű aranyérmét.

slide7

A befektetési ezüst legalább olyan jó befektetésnek bizonyul, mint a befektetési arany. Egyrészt azért, mert évről évre növekszik az ipari felhasználásnak és a keresletnek köszönhetően, másrészt pedig azért, mert kedvezőbb áron hozzájuthatunk egy értékálló befektetéshez.

slide8

A bolíviai Potosí bányászváros hegye több mint kétszázötven évig látta el ezüsttel Spanyolországot. Egyes források szerint 1545 és 1660 között 16 ezer tonna ezüstöt szállítottak Sevillába, 1556-1783 között 41 ezer tonna tiszta ezüstöt bányásztak ki.

slide9

Az aranyat a fogászat területén is alkalmazzák, ugyanis nem mutat semmilyen allergiás reakciót az emberi szervezettel.

slide10

68 kilogrammnyi 24 karátos aranyból készült a képen látható akvárium.

Építőipar: huzalgyártás és díszítés. Az aranynak nagyon jó a hő- és az áramvezető képessége.

slide11

24 karátos arannyal szórt bécsi szelet (fent), és egy szintén arannyal díszített szusi (lent).Vendéglátásban gyakran alkalmazzák az aranyat köretként vagy ételek díszítésére.

slide12

Számítástechnika – Kommunikáció

24 karátos arannyal bevont telefonok, laptopok, tabletek és egyéb kiegészítők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mobiltelefonok bizonyos alkatrészeit is aranyból készítik.

slide13

24 karátos arannyal bevont különlegességek: járművek, ruházati cikkek, de akár italok, konyhai gépek, sőt babakocsi is készült már aranyból.

slide15

„Babilon azért válhatott az ókori világ leggazdagabb városává, mert lakói koruk legtehetősebb polgárai voltak. Nagy becsben tartották a pénzt, és gyakorlatias szabályokat követve, jó érzékkel fektették be vagyonukat. Megteremtették maguknak azt, amire mindannyian vágyunk: a biztos jövőt.”

Az ókori Babilon gazdaságának kutatásai alapján, az akkor élő írni-olvasni tudó emberek kőbe vésték jogrendszerüket és pénzügyeiket.

A következő 5 szabály több ezer év távlatából is követendő.

slide16

Az 5 aranyszabály

  • Az arany boldogan és egyre nagyobb számban költözik azokhoz, akik keresetük egytized részét félreteszik, hogy gondtalan jövőt biztosítsanak maguknak és családjuknak.
  • Az arany szorgalmasan fial azon bölcs tulajdonosának, aki tud vele bánni és képes olyan gyorsan megsokszorozni, ahogy a juhok szaporodnak a mezőn.
  • Az aranynak szüksége van gondos tulajdonosának védelmére, aki bölcs, hozzáértő emberek segítségével egyengeti az útját.
  • Az arany megszökik azok elől, akik olyan üzletekbe fektetik a pénzüket, amelyekről mit sem tudnak, vagy amelyeket nem támogatnak az arany szakértői.
  • Az arany kifolyik azon emberek kezei közül, akik engednek a csalók és a szemfényvesztők csábító ajánlatának, s hagyják, hogy ne a józan eszük, hanem romantikus vágyaik irányítsák befektetéseiket.