symposium maart 1 2011 definities van de hak op de tak n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Symposium Maart 1, 2011 Definities van de hak op de tak

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 22

Symposium Maart 1, 2011 Definities van de hak op de tak - PowerPoint PPT Presentation


 • 118 Views
 • Uploaded on

Symposium Maart 1, 2011 Definities van de hak op de tak. Inflatie, negatieve inflatie, desinflatie, gezondheidsindex, kerninflatie,… Al deze termen zijn verwarrende afleidingen van de ene juiste definitie: een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Symposium Maart 1, 2011 Definities van de hak op de tak' - cybele


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
symposium maart 1 2011 definities van de hak op de tak
Symposium Maart 1, 2011

Definities van de hak op de tak

slide2
Inflatie, negatieve inflatie, desinflatie, gezondheidsindex, kerninflatie,…
 • Al deze termen zijn verwarrende afleidingen van de ene juiste definitie: een meer dan proportionele groei van de geldhoeveelheid.
 • Het GEVOLG ervan zijn hogere prijzen.
slide3
Kapitalisme is NIET wat men denkt dat het is. Kapitalisme is de basis van een gezonde ekonomie en gezonde samenleving. Het is kapitaal sparen om goedkoper te kunnen produceren.
 • Vrije marktekonomie is de ideale marktstruktuur = vele kleinere producenten.
 • Socialisme/Communisme is wat we NU hebben en incorrect als Kapitalisme wordt betempeld.
slide4

De eerste vennootschapsvorming: kapitaal bekomen door SPAREN werd gegroepeerd en maakte zo dure en gevaarlijke ondernemingen/akties toe. Zo werd in de 17de eeuw de eerste corporatie gevormd in Nederland.

slide5
Otto von Bismarck (een rechtse kapitalist) was eigenlijk de uitvinder van de sociale zekerheid, het pensioenstelsel, de levens-verzekering.
 • Ten tijde van Napoleon hadden de soldaten al de mogelijkheid om een levensverzekering te kopen (de kans om te sneuvelen was berekend op 1:4)
 • Socialisme en Communisme holden over de jaren het sociaal vangnet uit.
 • Aktueel hebben we een factioneel pensioenstelsel en fractionele sociale zekerheid (een failliet stelsel)
slide6

Glass-Steagall act / Peel ActDe Peel Act was bedoeld om het scheppen van fiat geld uit ijle lucht te verbieden. Door een hyaat in de wetgeving was en is dit alsnog steeds mogelijk.De Glass-Steagall act was bedoelt om depositiobanken en investeringsbanken duidelijk te scheiden. Telkens na een ekonomische krisis werd het legaal verboden dat een deposito-bank ook een investerings-bank was.

slide7
De innovatieve bankiers scheppen niet alleen fiat geld uit ijle lucht, ze hebben met Derivatives (financiele afgeleide produkten) de grootste financiele atoombom aller tijden gekreeerd.
 • De exposure van de grootbanken is enorm en elk falen zal gepaard gaan met dramatische gevolgen. (Lehman Bros).
slide8
Derivaten hebben een enorme markt-capitalizatie
 • De waarde = 10 x elk aandeel + elke obligatie op deze planeet
 • De waarde is = 40 x alle aandelen verhandeld op de planeet aarde
 • Het betreft door de bankbank produkten / niet gereglementeerd en niet gekontroleerd.
 • Het leeuwenaandeel van derivaten zijn Rente-Derivaten = enorm gevaarlijk bij stijgende rente
slide9
Full reserve bankieren –Bank van Amsterdam: wat je bij de bank deponeert aan geld blijft er ook effektief tot je het geld opvraagd. Je betaalt de bank een kommissie voor het bewaren. Een run op de bank is zinloos….en centrale bankiers zijn overbodig.
 • Fractioneel reserve bankieren –alle moderne banken. Je deposito’s worden aan anderen uitgeleend. Er is een run op de bank mogelijk.
slide10
Fractioneel reserve bankieren = geldschepping uit ijle lucht en de basis van all onze problemen en bubbles.
slide11
Om gezond te zijn MOET er scheiding zijn van machten...zo ook mag de Overheid niet in de mogelijkheid zijn om geld te drukken.
 • Een Centrale bank (ECB, Federal Reserve) is onnodig bij Full reserve bankieren.
slide12
De wet van vraag en aanbod: hoe groter het aanbod van om het even welk goed (ook van Geld) hoe lager zijn WAARDE. Bij geld kan men ook stellen dat de invloed van elke bijkomende schijf bijgeschapen geld steeds minder invloed heeft op de ekonomie.
 • Inflatie – monetaire inflatie: is een meer dan proportionele stijging van de geldhoeveelheid. Het GEVOLG is meestal een Prijsinflatie (hogere prijzen omdat meer geld eenzelfde hoeveelheid goederen najaagd)
slide13

John Law en de Mississippi co.Het eerste papiergeld, de eerste grote bubble, de eerste hyperinflatie (Assignaten) en een grote ekonomische crisis

slide14
Duidelijk is dat sinds 2008 de geldhoeveelheid exponentieel gestegen is: bailouts, Tarp, Quantitative Easing I en nu QE II
slide15

Dit is de ECHTE waarde van onroerend goed – en die is dalend. Het is fout de waarde van om het even welk goed uit te drukken in een geldeenheid waarvan het aanbod voortdurend stijgt. Enkel het uitdrukken in eenheden van barbaars geld of Goud heeft zin.

slide18
De eigenlijke echte en gezonde definitie van kapitalisme: het verzamelen van spaargeld om hiermee GOEDKOPER te kunnen produceren.
 • Het gevolg van Kapitalisme zijn lagere prijzen, hogere reeele lonen en meer welzijn.
 • Het gevolg van Socialisme/Communisme zijn hogere prijzen, lagere reeele lonen en minder welzijn.
slide19
Cycli van inflatie/hyperinflatie en groei van de geldhoeveelheidTussen de 1st en de 2de faze vallen de prijzen meerstal iets terug.
slide21
BNP of Bruto nationaal product: de som van alle goederen en diensten door en land geproduceerd. Enkel de produktie van GOEDEREN en de verkoop van diensten aan het BUITENLAND maken een land rijker.
 • Binnenlandse diensten doen dit niet. Integendeel, ze belasten het positief deel van de ekonomie.
 • Vervalste inflatiecijfers resulteren in foute BNP cijfers.
slide22
De reeele werkloosheidcijfers zijn heel wat anders dan wat de Overheid ons voorspiegelt.
 • Staatsambtenaren en Ministers zijn eigenlijk OOK werkloos. Ze maken immers geen deel uit van het positief produktieproces van een land. Ze kosten zelf geld en jobs: elke ambtenaar kost 2 jobs uit de prive-sector.
 • Andere door de staat gecreeerde en onproduktieve jobs uit de prive-sector: automobiel inspektie, Grondsanering, de meeste kontroleurs: belastingen, Luchthaven, boswachters, prijskontroleurs, parkeerwachters,…deze jobs bestaan omdat de overheid ze via de wet creeerde. Ze hebben GEEN ekonomische toegevoegde waarde!
ad