Download
1 / 33

NÖTR ATOM - PowerPoint PPT Presentation


  • 117 Views
  • Uploaded on

NÖTR ATOM. ATOM. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Atomlar öyle küçük parçalardır ki, en güçlü mikroskopla dahi bir tanesini görmek mümkün değildir. Her atom, bir çekirdek ve çekirdeğin çok uzağındaki yörüngelerde dönüp-dolaşan elektronlardan oluşmuştur.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'NÖTR ATOM' - cutter


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

ATOM

Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.


Atomlar öyle küçük parçalardır ki, en güçlü mikroskopla dahi bir tanesini görmek mümkün değildir.


Her atom, bir çekirdek ve çekirdeğin çok uzağındaki yörüngelerde dönüp-dolaşan elektronlardan oluşmuştur.


Atom yörüngelerde dönüp-dolaşan elektronlardan oluşmuştur.

Çekirdek

Nötron

Proton

Nükleon

Elektron


nötr atom yörüngelerde dönüp-dolaşan elektronlardan oluşmuştur.

nedir?


Eğer bir atomun çekirdeğinde bulunan proton sayısı ile yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.


Proton sayısı = Çekirdek yükü yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

İyon


De erlendirme
değerlendirme yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.


Soru 1
soru 1: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Maddenin en küçük yapı taşına ne ad verilir?


Cevap 1
cevap 1: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Atom ( 1 )


Soru 2
soru 2: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Atom nelerden meydana gelir?


Cevap 2
Cevap 2: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Çekirdek ve elektron ( 7,5 )


Soru 3
Soru 3: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Çekirdek hangi taneciklerden oluşur?


Cevap 3
Cevap 3: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Nötron ve proton ( 2,9 )


Soru 4
Soru 4: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Proton ve nötrona birlikte hangi ad verilir?


Cevap 4
Cevap 4: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

nükleon ( 8 )


Soru 5
Soru 5: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

(+) yüklü tanecik hangisidir?


Cevap 5
Cevap 5: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Proton ( 9 )


Soru 6
Soru 6: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

(-) yüklü tanecik hangisidir?


Cevap 6
Cevap 6: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Elektron ( 5 )


Soru 7
Soru 7: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Nötr (yüksüz) tanecik hangisidir?


Cevap 7
Cevap 7: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Nötron ( 2 )


Soru 8
Soru 8: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Proton ve elektron sayıları eşit olan atomlara ne denir?


Cevap 8
Cevap 8: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Nötr atom ( 3 )


Soru 9
Soru 9: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Proton ve elektron sayıları farklı olan atomlar nedir?


Cevap 9
Cevap 9: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

İyon ( 6 )


Soru 10
Soru 10: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Atomlar neleri oluşturur?


Cevap 10
Cevap 10: yörüngesinde dolaşan elektron sayısı birbirine eşitse, o atoma “nötr atom” denir.

Madde ( 4 )


ad