Welcome
Download
1 / 32

Welcome - PowerPoint PPT Presentation


  • 91 Views
  • Uploaded on

Welcome. GROUP MEMBER. Amin M. Bagus Vicaksono. Agus Sugianto. Ahmad Matin. RECOUNT. Bangkit S. Log. bad_english_-_when_i_see_you_smile. Home. Function. Structure. Grammatical feature. Text1. Text2. Multiple Choice. Answer Key. Essay. Match. Function. Back.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Welcome' - coty


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript


Recount

Amin

M

Bagus

Vicaksono

Agus

Sugianto

Ahmad

Matin

RECOUNT

Bangkit

S

Log

bad_english_-_when_i_see_you_smile


Home

Function

Structure

Grammatical feature

Text1

Text2

Multiple Choice

Answer Key

Essay

Match


Function
Function

Back

To retell events, inform or entertain someone.


Structure
Structure

Back

A . Orientation : Provides the setting and introduces the participants.

B . Events : Tell what happened, in what sequence.

C . Re-orientation : Optional-closure of events.


Grammatical feature
Grammatical feature

Back

Focus on specific participants.

The use of material processes.


Text 1 page 1 7
Text 1#Page 1/7

Back

Read the letter below.

Dear Grandpa and Grandma,

Yesterday at my school we had

an International day.

We had performances, food stalls,

displays, raffle ticket draw, and some

of us were dressed

in costumes.

Orientation

(who/where/when)

Previous

Next..


Page 2 7
#Page 2/7

Back

We started our day off

with performances but

the one I liked best was

the one from fourth grade.

We played games.

The performance I was in

was Labamba.

Event 1

Previous

Next..


Page 3 7
#Page 3/7

Back

Straight after our performances

we had our lunch.

There were food stalls.

They came from Australia

, Asia, Arab, and Greece

Event 2

Previous

Next..


Page 4 7
#Page 4/7

Back

Everyone had a job.

These people were

from sixth grade.

I did my job after I

had lunch. My job was to sell

International Day Books.

Event 3

Previous

Next..


Page 5 7
#Page 5/7

Back

We had displays in the hall.

These displays were good but I

didn’t get to see them.

The displays came from

a lot of countries.

Event 4

Previous

Next..


Page 6 7
#Page 6/7

Back

There was also a Trash and

Treasure stall where they

sold toys. The school got

these things by asking

the children to bring them in.

Event 5

Previous

Next..


Page 7 7
#Page 7/7

Back

Although I didn’t win anything, International Day was still fun.

Love from Sue

Reorientation

Previous

Next..


Answer these questions

Home

1. Why did Sue write the letter?

Answer these questions

Sub menu

2. To whom did she write the letter?

3. What did she tell in the letter?

4. Are the verbs in the present or in the past tense?

5. Write all the action verbs (e.g., started, played etc,) you find in the letter.


Answer key
Answer Key

1. Because Sue wanted to make known to his grandparents that there is an international day at school

Back


Answer key1
Answer Key

2.grandpa and grandma

Back


Answer key2
Answer Key

3.He spoke of the activities on the international day

Back


Answer key3
Answer Key

4.past tense

Back


Answer key4
Answer Key

5.started,played,,sold,bring

Back


Match

Back

MATCH

  • Match each word in list A with its opposite in list BA B1) beautiful …….boring2) big …....rude3) cheap …....dirty4) clean ……..expensive5) friendly ……..small6) interesting ……...noisy7) quiet ……….safe8) dangerous ………. ugly

1. Sample

…. Sample`


Text 2
TEXT 2

Sub Menu

View Question

The following text is for question multiple choice 1-5

Embarassing Experience Today was a really hot day. After I had had my lunch, I went to the town square to watch a local singing contest. I went there alone. Arriving there, I chose a place under a big tree.

I thought it could save me from the strong sunlight. I actually did not really pay attention to the contest. I just went there to avoid a boring time at home. Suddenly, I found myself behind a young boy. I was really sure that he was my classmate, Andi. I pinched him a little and called his name. The boy was surprised. When he turned around. I finally realized that he was not my classmate. I could not say a word. That moment was just embarrassing.


Multiple choice

View text

Multiple Choice

Next

Back

What does the text tell us about?

A. The writer’s good day.

B. The writer’s singing contest

C. The writer’s daily activities

D. The writer’s embarrassing experience

2. Where was the writer standing while watching the singing contest?

A. Near the stage

B. Under a big tree

C. In front of the television

D. In the middle of the crowd

3. Why did the boy feel surprised?

A. Suddenly someone stood next to him

B. Someone pinched him and called out his name

C. He met someone whom he hadn’t met for long

D. He saw someone acting stupid things in front of him

Answer Key


Multiple choice1

View text

Multiple Choice

Next

Back

4. “I thought it could save me from the strong sunlight.” (paragraph 2) what does ‘it’ refer to?

A. The tree

B. The contest

C. The sunlight

D. The day

5. From the text, we can conclude that the writer felt … after he called a wrong person.

A. Shy

B. Worried

C. Embarrassed

D. Excited

Answer Key


Multiple choice2

View text

Multiple choice

Next

Back

6.Did you have a nice weekend??

A. Yes, I hand lunch

B. Yes , I have

C. Yes ,I did

D. Yes,I do

Answer Key


View text

Next

Back

The following text is for question number 7-9

yesterday I went to the shoes store. I…..(2) to

Buy for my brother. there …….(3) a lot of

Interesting shoes on the on the shelfes . than I

Began to choose shoes for both my brother.

When I got the shoes ,somebody……(4) my

Wallet. poor me.

7. ………

A. Wanted

B. went

C. want

D. Had want

8. ……..

A. Are

B . Were

C. has

D. was

9. ……..

A . Took

B. Take

C . Taken

D. taking

Answer Key


View text

Back

He took a lot of photos

Alan went to e.g.y.p.t last summer

He sent a lot of letter and wrote them to all his friends

It was very hot

He meet a lot of people there.

He came to the great pyramid and he ride on a camel

The shine nearly every day.

He came home by british air ways.

He bring a lot of souvenirs with him

10.The best arrangement of the sentences above is?

A.3-2-5-7-4-1-8-6-9

B.3-2-5-7-9-8-1-4-6

C.2-5-3-7-4-1-6-8-9

D.2-5-3-7-6-4-1-8-9

Answer Key


Back

Your Answer is :

True


Back

Your Answer is :

False


Answer key5

Back

Answer Key

Multiple choice

1.D 6.D

2.B 7.A

3.B 8.D

4.A 9.A

5.C 10.D


Answer key6

Back

Answer key

1.ugly2.small3.expensive4.dirty5.boring6.rude7.noisy8.safe


ad