slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Colegiul National Coriolan Brediceanu 2011 PowerPoint Presentation
Download Presentation
Colegiul National Coriolan Brediceanu 2011

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 4

Colegiul National Coriolan Brediceanu 2011 - PowerPoint PPT Presentation


  • 142 Views
  • Uploaded on

Colegiul National Coriolan Brediceanu 2011. Elixirul natural ~ calea spre sanatate si frumusete ~. Simion Fabiana Szvoren Daiana Clasa a X-a A. Coordonator Prof. Dumitru Ramona. Scurt istoric.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Colegiul National Coriolan Brediceanu 2011' - cosmo


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Colegiul National CoriolanBrediceanu 2011

Elixirul natural

~caleaspresanatatesifrumusete~

SimionFabiana

SzvorenDaiana

Clasa a X-a A

Coordonator

Prof. Dumitru Ramona

slide2

Scurtistoric

Dacavremsadobandimcunostintedespreplantelemedicinale, artrebuisafacemsi un scurtistoric al acestora. Plantelemedicinale au contribuitdintotdeauna la sanatateaoamenilor. Utilizareaacestora, dateazainca din Antichitate. Unadintrecelemaicunoscutesiimportantecartidespretelemedicinaleesteintitulata De MaterisMedicasiesteatribuitaunui medic grec, Dioscorides, fiindscrisa in jurulanului 60 d.Hr. Manuscrisul a fostutilizat de numerosifitoterapeuti ca sursa de referinta. A circulattimp de sute de ani in OrientulMijlociusi in Occident. Contineaproprietatile a pestesasesuteelete.Ocazional, utilizareatelor era asociatasuperstitiilor, dar de fapt, informatiileeraubazatepecunostintetemeinicesiexperientaindelungata in folosireaacestora. Documentelegasite in piramideleantice au fosttransmisegrecilor, apoiromanilor. Multesurseanticecomenteazautilizareaplantelormedicinale. Acesteasuntmentionate in Bibliesi in scrierilesacre ale celotmaimarireligii. Druizii au fostprintreprimii care au folositplantele in ritualurireligioase.In Marea Britanie, manastirile au fostaderatelaboratoarefitoterapeutice. Calugariicresteau, culegeausifoloseauplantelemedicinale, tinandtotodatasievidentalor. Acestia au deschisspitalesi au fostprintreprimii care au folositplantele in mod stiintific. Cunostintelelor au devenitcurandcomune. In prezent, am ajuns la punctul in care putemrevalorificasiutiliza din noucunostinteledespreplantelemedicinale.

slide3

Edgar Cavce, profetuladormit , spunea ca trebuiesa ne bazammaimultpenatura, dacadorimsasupravietuim. Sun Bear, un alt mare profet al vremurilornoastre, si-a dedicatexistentapromoriiunuistil de viatamaisimplu, bazatpenatura.Un astfel de stil de viata nu inseamnarevenirea la primitivism, cidoarutilizareainteleapta a facilitatilorlumiimoderne.

In Antichitate a existat o puternicascoala de medicina, iarnumeroaseleizvoarearheologicearata ca egipteniisiromanii se ridicau la celemaiinaltestandarde de pregatiremedicala.Datelede baza ale medicineiegiptene au fostcuprinse in peste 10 papirusuri care cuprindretetepentrubolile de ochi, observatiichirurgicalesauindicatiipentrutratamentuldurerilor de dinti.Egipteniifoloseauricinulpentruactiuneasalaxativa, maculcontineaopiu, smirna, lemnul de cedrusirodiaaveauefectdezinfectant, matraguna era un foarte bun medicament antispastic.Din cele 10 papirusuri, printre care " Papirusul Ed Win Smith", "PapirusulEbers", "Papirusul Hearst", reise ca celemaifolositeafrodiziacesitoniceeraughearele, copitelesicoarnele de animale. Anesteziile se faceau cu acid carbonic, rezultatdintr-un amestec de piatrasicalcar.La egipteni, tratamentelecosmetice se bazau, indeosebi, peamestec de mieresiplantenaturale. Ceamaiintalnitaboala a tenului era acneea. Vechilescrierimentioneaza ca sifaraoniisufereau din cauzaacesteia.Un rolaparte in medicinaegipteana o avea aloe vera, numita "plantanemuririi". Era folositaatatpentrucalitatile sale tamaduitoare, cat si ca ofranda la funeraliilefaraonilor. Gelul transparent din interiorulfrunzelor era folositatat de Cleopatra, cat si de Nefertiti pentru a-simentinefrumusetea.

slide4

Sanatate din natura

Oamenii de stiinta din zilelenoastrestudiazaplantelemedicinale, obtinand in fiecarezinoiprodusesimedicamente. De asemeneadescopera ca multe din vechileremediinaturiste au maiputineefectesecundaredecatmedicamentelecorespunzatoaresisunteficientepentruechilibrareaorganismului.

Cercetatoriiau descoperit, de pilda, ca ciulinulMariei {C/minus martanus) regleazasecretiabiliara. Planta a fostfolositatimp de secole in acestscop, inainte ca oamenii de stiintasa o testeze. Acestia au descoperit ca stimuleazacrestereasiregenerareacelulelorhepatice, sustinandvindecareaficatuluibolnav. Este folosita la tratareahepatiteisi a cirozeihepatice.

Am intatmultedespreplantesi de la amerindieni. Floareade ceara se folosestesiastazipentrutratareairitatiilorproduse de iederaotravitoare, pentrutratareaherpesuluisi a multoralteafectiuni ale pielii. Este consideratasi un aliment. Primiimediciamericanifoloseauradacinaeipentrutratamentulastmuluisi a altorproblemerespiratorii. Puful era folositpentru a umplevestele de salvarein timpulcelui de-al doilearazboimondial. Cu toateasteaputinioameniapreciazafloarea de cearapentrubeneficiileei. Este taiata, tratata cu pesticide sidistrusaoriundeestegasita.

O altaplanta cu numeroasecalitatiestetarhonul. in prezentestefolositintensivpentruaromatizareamancarurilor, dar in trecut era denumitplantadragonilor, pentru ca era folosit ca antidotpentrumuscaturileanimalelorveninoase. In jurulanului 1650 a fosttransportat in America, unde a fostutilizatpentru a induce menstruatia. Inca estefolositpentrucataplasme, in tratamentulnatailorsiumflaturilor.Ceaiulde trifoise folosestepentrutratarearacelilor, a febreisia afectiunilordevitalizante. Amerindieniiutilizautrifoiulintr-un unguent pentrutratareaarsurilor. Era folositsi ca aliment, fiindservit de obicei ca garnitura. Trifoiul face parte din familiamazariisi are multevitaminesimineralecruciale.