naturvernforbundet i hundre n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Naturvernforbundet i hundre PowerPoint Presentation
Download Presentation
Naturvernforbundet i hundre

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 21

Naturvernforbundet i hundre - PowerPoint PPT Presentation


 • 116 Views
 • Uploaded on

Naturvernforbundet i hundre. Naturvernforbundet 100-års jubileum 2014. Målsetninger Flere folk skal kjenne til Naturvernforbundet, hva vi står for og hva vi gjør Naturvernforbundet skal få flere medlemmer og styrket økonomi

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Naturvernforbundet i hundre' - conway


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
naturvernforbundet 100 rs jubileum 2014
Naturvernforbundet 100-års jubileum 2014
 • Målsetninger
 • Flere folk skal kjenne til Naturvernforbundet, hva vi står for og hva vi gjør
 • Naturvernforbundet skal få flere medlemmer og styrket økonomi
 • Jubileumsaktivitetene skal ha varig verdi for Naturvernforbundet
 • Budskap/verdier
 • At Naturvernforbundet har gjort en forskjell de siste 100 årene, og for at vi skal fortsette å gjøre en forskjell, trenger vi hjelp fra nye medlemmer.
 • At Naturvernforbundet har tro på fremtiden og vil jobbe for at Norge om 100 år er et miljøvennlig land med levende natur
 • At Naturvernforbundet er en unik organisasjon – den største og eldste miljøorganisasjonen, basert på frivillig innsats fra folk over hele landet.
 • Om jubileumsfeiringen
 • Jubileumsfeiringen skal gå gjennom hele 2014 og mobilisere og engasjere flere enn oss selv
 • Jubileumsfeiringen skal ha en felles overbygning i begrepet «Naturi100».
 • Jubileumsfeiringen skal hente frem gode historier som skal bidra til å vise hvorfor flere bør bli medlem i organisasjonen og støtte vårt arbeid.
slide3

Helhetlig profil på det vi lager av jubileumsmateriell, verveløpesedler, nettside, magasin, jubileumsprofileringsartikler osv. Synliggjøre at vi blir 100 år.

Natur og Miljø Nr. 1-2014 blir et utvidet jubileumsmagasin, kun med fokus på jubileet, og med et noe større opplag og distribusjon. Ferdig til 18.februar.

Alle fylkeslag får 2 – 3 transporterbare fotoutstillinger som kan sendes omkring i fylket. Ferdig til 18.februar. Ønsker lokallaget egen? Si fra til Tor Bjarne tbc@naturvernforbundet.no

Facebook og nettside kampanje «På denne dag» med historiske hendelser i Naturvernforbundets historiestarter opp 18.februar

Fotokonkurranse i samarbeid med Norsk selskap for fotografi (NSFF). Vinnerne av del 1-3 stilles ut på Fotografiets dag i slutten av august der NSFF stiller med årlige utstilling. Flotte premier!

slide4

www.naturvernforbundet.no/stafett

http://dev.naturvernforbundet.no/naturvernforbundet-100-aar-2014/category3259.html

slide7

Naturvernforbundet i Hordaland:

Jubileums gallamiddag 18. februar.

Naturvernforbundet i Kongsberg:

Vi markerer stiftelsesdagen 18. februar med arrangement i Gågata i Kongsberg. Ta skogen til byen: bål og pølser, verving og utdeling av materiell. NiK ønsker og å markere 100årsjubileet på årsmøtet i februar 2014. Planlegger en ekstern foredragsholder og jubileumskake. Ansvarlig: Styret i NiK

Naturvernforbundet i Bærum

Vi markerer stiftelsesdagen 18. februar med arrangement i Drammen (på torget). Bål og pølser(?), verving, utdeling av materiell (eget og sentralt) m.m. I samarbeid med lokallag og ressurspersoner.

Naturvernforbundet i Kristiansand og Søgne

Ønsker å feire Naturvernforbundets hundreårsjubileum med en busstur hvor vi viser fram mange miljøseire og miljøløsninger i våre to kommuner. Bussturen skal skje på selveste hundreårsdagen den 18. februar 2014, i dagslys (tentativt kl 11-13).

slide8

Naturvernforbundet i Nord-Trøndelag:

18.-19. februar: markere jubileumsdagen den 18. februar på biblioteket i Steinkjer med

Åpning av fotoutstillingen som vi får tilsendt fra sentralt. Fototutstillingen vil bli hengende på biblioteket utover vinteren / våren. Kort foredrag / tale om nord-trøndersk natur og hvorfor det er viktig å ta vare på den. Hilsningstaler, Kulturinnslag.

Naturvernforbundet i Oppland:

18. februar – Startskudd for en fotokonkurranse for ungdom i alderen 13-16 år i 2014. Lokalavisa GD

har sagt at de er interessert i å dekke dette.

Naturvernforbundet i Rørosregionen:

Mandag 10. februar - inviterer alle innbyggarar i Tydal, Røros, Os og Holtålen til bursdagsfeiring, Falkbergesalen (Max 324 pers) i Storstuggu på Røros for kvelden.

Dette skal feires med en gedigen naturfest i Falkbergesalen på Storstuggu på Røes. Ulike

foredrag/lysbildekåserier, NRK vil ha verdens premiere på filmen om moskusen Idun i

Femundsmarka, kulturelle innslag, appeller. Vi har nå bestilt 10. februar 2014.

slide9

Naturvernforbundet i Troms:

lørdag 8.2. - Verve/markeringsstand med lavvo og bålkaffe med promotering av 100-årsjubileet mm under Samisk uke i Tromsø på Stortorget

tirsdag 18.2. - Spesiell markering av 100-årsjubileet - Seminar Naturvern i 100, Tromsø

Naturvernforbundet i Rørosregionen

vil i anledning inviterer alle innbyggere i Tydal, Røros, Os og Holtålen til bursdagsfeiring mandag 10. februar. Dette skal feires med en gedigen naturfest i Falkbergesalen på Storstuggu på Røes.

Naturvernforbundet i Bærum

NiB ønsker å gjennomføre årsmøtet, planlagt til mars 2014, og ev. et møte til for organisasjonen, der markeringen av 100 års jubileet er sentralt. Beløpet det søkes om gjelder ekstra kostnader til disse møtene. Ansvarlig: Fylkessekretær

Sogn og Fjordane:26. og 27.april - markere 100 års jubileet til Naturvernforbundet med Jubileumshelg med seminar, Biologisk Mangfoldutstillingen til MonichaLandøy, jubileumshefte over Fylkelagetsi historie, og det arbeides med å få laget et radioprogram om naturvernhistorien i fylket.

slide10

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus

29. april 1914, hundreårsdagen til NOA skal vi arrangere en formell

mottakelse/festmøte. Her vil vi invitere myndigheter, samarbeidspartnere, tidligere og

nåværende tillitsvalgte og andre aktuelle til en feiring. Arrangementet vil finne sted på Nordre Skøyen Hovedgård den aktuelle datoen, fra kl. 14.00 til 16.00

Strand:

Stand i Jørpeland sentrum for å markere feiringen, en bursdagsfeiring, ved å verve nye medlemmer. Promotere Preikestolen Nasjonalpark. Foredrag.

Fylkeslaget i Østfold:Jubileumsutstilling over 10 dager på et av Norges mest anerkjente gallerier, Soli Brug fra lørdag 26. april til og med søndag 4. mai 2014. Det vil bli servert kortreist mat i den koselige smia og det er planlagt flere naturstier og uteaktiviteter for hele familien. Det blir selvfølgelig et “Din nabo er en drage-arrangement” med hover og akvarier slik at barn og voksne kan bli godt kjent med småkrypene i nærområdet. Miljøagentene vil som vanlig bli viet stor oppmerksomhet.

Naturvernforbundet i Inderøy:

Blåveistur 6.mai (Ekstern guide)

slide11

Naturvernforbundet i Midt-Telemark:

Som en del av jubileumsåret 2014 ønsker Naturvernforbundet i Midt-Telemark å kjøre en lokal kampanje på gjenbruk. Kampanjen skal hete ”Gammel – men god” som både er en henspeiling på at gamle ting fortsatt kan være godt brukbare og at Naturvernforbundet som hundreåring fortsatt er en viktig og vital organisasjon. Målet er å sette fokus på de enorme mengdene med søppel som en gjennomsnittsnordmann produserer hvert år, samt å endre folks bevissthet rundt egne forbruksvaner. Vi skal være tilstede på: Maimarknad på Bø Torg, Loppemarkedet på Bø skule, Telemarkfestivalen og Oktorbermarknad på Bø Torg.

Naturvernforbundet i Inderøy

Jubileumstur 14.juni til verneområder i Inderøy (Ekstren guide og foredragsholder)

Oppland:28. juni 2014 – Jubileums dagstur til Ormtjernkampen / Langsua nasjonalpark sammen med DNT Gjøvik og omland. Turen er tenkt som et tilbud til alle medlemmer av Naturvernforbundet i Oppland og DNT Gøvik og omland, men er åpent for alle.

Midt-Telemark:

Kampanjetilstedeværelse på Loppemarkedet på Bø skule

slide12

Naturvernforbundet i Midt-Telemark:

Kampanjetilstedeværelse på Telemarkfestivalen

Naturvernforbundet i Finnmark/Troms

9.-10 august, markering av jubileet og tur lørdag i Storjordet Nasjonalpark. De jobber og med andre turopplegg i Tysfjord og Hellemobotn.

Naturvernforbundet i Rørosregionen

Ålen, sept/oktober: De resterende punkter i programmet. Det kommer sikkert til nye bidragsytereinnen den tid!

Naturvernforbundet i Midt-Telemark:

Kampanjetilstedeværelse på Oktobermarknad

Naturvernforbundet i Troms:lørdag 18.10 - Seminar og jubileumsfest i Tromsø - Jubileumsseminar med kulinarisk nordområdeaften/ jubileumsfest

slide13

Naturvernforbundet i Gran og LunnerGran og Lunner lokallag arrangerer en miljøfilmfestival en langhelg i november 2014, som en del av jubileumsåret med fokus på både lokala og globalamiljøutfordringer. Med kafè, utstilling og debatter.

Naturvernforbundet i Drammen

Vi planlegger en ryddeaksjon i strandsonen ved utløpet av Drammenselva/fjorden, fraGlassverket til Solumstrandrenseanlegg. Vi planlegger å aktivisere medlemmer og andre til denne aksjonen og regner med god forhåndsomtale og pressedekning i lokalmedia om aksjonen.

Naturvernforbundet i Inderøy

Artikkel i årbok for Inderøy Historielag

Fotoutstilling på Inderøy Bibliotek

Aktiviteter i Børgin for å fokusere på verneverdier der.

Få til lokallag av Miljøagentene

Lokallaget i Indre Sunnfjord

ynskjer i Jubileumsåret å verve nye medlemmer gjennom kinoreklame der vi viser 3 flotte stillbilder fra Førdefjorden/ Vevring/ Engebøfjellet

slide14

Naturvernforbundet i Bærum

I forbindelse med 100årsjubileet til Naturvernforbundet planlegger NiB å besøke samtlige kommunesentra i Buskerud, en informasjonsturné Buskerud. Det vil være en markering i hver kommune, hvor bl.a. våre kommentarer til kommunens Energi- og klimaplaner overleveres, eventuelt sammen med NiB's forslag til tiltak. Foreløpig plan er å gjennomføre turneen i juni 2014.

Ansvarlig i Fylkeslaget er Roar Carlsen – for NiK Wenche Johansen.

Naturvernforbundet i Levanger:

Naturkokker i 100! 1 av 5 naturkokk-kurs.

Gi opplæring til inntil 20 unge naturkokker i 2014 under mottoet naturglede og kortreist kvalitetsmat. Med 20 naturkokker i ulike miljøer vil dette gi en betydelig spredningseffekt. Disse 20 naturkokkene vil være naturkokk- ambassadører i sitt nærmiljø. Naturvernforbundet ønsker å bli spydspissen i utvikling av naturglede gjennom naturkokk-konseptet, og spre dette i 100-årsjubileåret til Naturvernforbundet. Om vi får til 4 kurs til a 20 deltakere, som finansieres via andre kanaler, kan vi klare male med 100 nye naturkokker i jubileumspåret.

slide15

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus

 • NOA har lagt opp til et svært ambisiøst program i jubileumsåret i form av møter
 • («Onsdagsforum»), turer, utgivelser og fester.
 • «Grønne tekster».
 • I tillegg til en egen NOA jubileumsbok og to planlagte ekstrautgivelser av medlemsbladet, ønsker NOAi jubileumsåret å trykke et særskrift med tittelen «Grønne tekster».
 • «Gammeldags skisøndag»
 • Gjennom «Gammeldags skisøndag» ønsker NOA å gjenoppvekke gleden ved å gå på ski utenom de preparerte «trikkeskinnene», gjennom å lede folk på «gammeldagse» og fottråkkede løyper i de nylig fredede eventyrskogene rundt Frønsvollen. For barna vil vi arrangere aking, hopping og annen moro på vollen. I tillegg håper vi på å få deltakerne i tale ved å ha tilbud om servering og underholdning på tunet.
slide16

Naturvernforbundet i Nord-og Sør Trøndelag:Ønsker å avslutte jubileumsåret med å avholde en større jubileumskonferanse i Trondheim. med en jublieumskonsert på kvelden. På konferansen vil vi sette fokus på hvordan Naturvernforbundet har bidratt til å ta vare på naturen i Trøndelag gjennom historien, men også hvorfor natur- og miljøvernet er viktig i framtidas Trøndelag.

Naturvernforbundet i Oppegård:

NiO fyller 40 år 6. mars 2014. Naturvernforbundet fyller 100 år i 2014. Kombinere jubileene lokalt og nasjonalt, for eksempel hva har vi fått til, hvor står vi i dag og hvilke utfordringer har vi framover – foredrag med aktuelt og engasjerende tema (for eksempel på biblioteket). Foredrag 1-2 ganger i løpet av 2014. Aktivt samarbeide med Miljøagentene lokalt gjennom året.

Naturvernforbundet i Rogaland:

Formidle kunnskap om endringar i Rogalandsnaturen de siste 100 år. Presentere eksempler på tap av natur og artsmangfold i tekst og bilder på en utendørs utstilling i hagen på Mostun natursenter og ved Preikestolen fjellstue.

slide17

Naturvernforbundet i Bærum:

Produksjon av egen informasjons- og vervefolder.

NiB vil produserer en egen verve- og infofolder. Størrelse A5 med flerfargetrykk. Tekst og bilder (viktig!) fra følgende tema: Hardangervidda (vunnet sak) /vassdrag, Trillemarka (vunnet sak), Slåttekurs (gla’sak), kongeørn (biologisk mangfold) og samferdsel (alltid aktuelt). Del av bakside til verving.

milj festival og folkefest i oslo 31 juli 3 august 2014
Miljøfestival og folkefest i Oslo 31. juli-3. august 2014
 • Miljøfestival – for Naturvernforbundets medlemmer med familie og venner
 • Sentralt i Oslomarka, Kobberhaugshytta og Studenterhytta. Omkranset av eventyrskog, naturreservat, innsjøer og i et svært populært friluftsområde.
 • Det blir fisking, kanopadling, foredrag, kartleggingskurs, skogvandring m.m
folkefest i oslo 3 august 2014
Folkefest i Oslo 3. august 2014
 • Kontraskjæret i Oslo – mellom rådhuset og Akershus festning
 • Her blir det bursdagskake, fotoutstilling, natursti, akvarier, krabbefiske,
 • Underholdning for både voksne og barn.