slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
James Watt PowerPoint Presentation
Download Presentation
James Watt

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 8

James Watt - PowerPoint PPT Presentation


 • 191 Views
 • Uploaded on

James Watt. Mihet Catalin Maries MArco Cls. A VII-a A.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

James Watt


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Presentation Transcript
  1. James Watt Mihet Catalin Maries MArco Cls. A VII-a A

  2. James Watt (n. 19 ianuarie 1736 - d. 19 august 1819) a fost un matematician si inginer scotian, care a activat intr-o perioada de efervescenta a revolutiei industriale, ca fiind cel care a adus o importanta imbunatatire a functionarii masinii cu abur a lui Thomas Newcomen, prin inventarea camerei de condensare a aburului separata. S-a nascut in localitatea Greenock din Scotia. Studiile si le-a terminat la Londra, Anglia, incepand si activitatea de fabricant de instrumente matematice (1754). A revenit pe plaiurile natale, in Glasgow, Scotia. A fost fabricantul de instrumente matematice folosite de Universitatea din Glasgow. Aici i s-a oferit sa repare o masina cu abur, de unde i-a incoltit ideea ameliorarii acesteia; astfel au aparut "camera separata de condensare a aburului" (1769) si "regulatorul de turatie al masinii cu abur" (1788). Ulterior se muta in Anglia la Birmingham. Aici se inscrie intr-un club, Lunar Society (traducere aproximativa Societatea fantezistilor), care - in ciuda numelui inselator - era de fapt un club stiintific format din inventatori. Multe din originalele lucrarilor sale se gasesc la "Brimingham Cultural Library" (Biblioteca Centrala din Birmingham). 

  3. James Watt, impreuna cu un industrias britanic, Matthew Boulton, reusesc sa creeze o intreprindere de fabricare a ceea ce se numea masina cu abur a lui Watt, imbunatatita (1774). Tot aici va realiza, impreuna cu un alt inventator scotian William Murdoch, un angrenaj de convertire a miscarii verticale in miscare de rotatie (1781). Ulterior, a mai realizat o masina cu dubla actiune (1782). Cea mai mare realizare a sa este considerata a fi brevetarea in anul 1784 a locomotivei cu abur. Watt este cel care a introdus unitatii de masura denumita cal-putere, pentru a putea compara puterilor diferitelor masini cu abur ale timpului si care era, atunci, echivalentul ridicarii a 550 livre intr-o secunda, sau echivalentul a 745,7 watt, unitatea de masura a puterii din Sistemul International. De numele sau este legata, de asemenea, denumirea watt-ului ca unitate de masura a puterii electrice. 

  4. Wattul exprimă cantitatea de energie transferată (sau cantitatea de lucru mecanic efectuat) în unitatea de timp. • Formulă:

  5. http://ro.wikipedia.org/wiki/Watt • http://www.google.ro/search?um=1&hl=ro&tbm=isch&sa=X&ei=KzrjTY2aLsmq-Aa54cT4Bg&ved=0CDQQBSgA&q=james+watt+regulatorul+de+presiune+pt+masina+cu+abur&spell=1&biw=1280&bih=933 • http://www.news20.ro/istorie_S-a-nascut-James-Watt_-fizician-englez_-inventatorul-masinii-cu-aburi_873.html

  6. Multumim pentru atentia acordata!