support department cost allocation direct and step down methods n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Support department cost allocation; direct and step down methods. PowerPoint Presentation
Download Presentation
Support department cost allocation; direct and step down methods.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Support department cost allocation; direct and step down methods. - PowerPoint PPT Presentation


 • 218 Views
 • Uploaded on

5.18. Support department cost allocation; direct and step down methods. Johan van Rooij. 0122513. Inhoud. De situatie bij Olympiakos Directe kostenallocatie Step-Down kostenallocatie 1 Step-Down kostenallocatie 2 De verschillen Criteria voor step-down volgorde Vragen.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Support department cost allocation; direct and step down methods.


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Presentation Transcript
  1. 5.18 Support department cost allocation;direct and step down methods. Johan van Rooij 0122513

  2. Inhoud • De situatie bij Olympiakos • Directe kostenallocatie • Step-Down kostenallocatie 1 • Step-Down kostenallocatie 2 • De verschillen • Criteria voor step-down volgorde • Vragen

  3. De situatie bij Olympiakos Olympiakos verzorgt uitbestedings activiteiten en geeft advies aan bedrijfs- en overheidsinstellingen. Voor hun kostenberekeningen verdelen ze hun activiteiten over twee ondersteunende afdelingen (Administrative/Human Resources en Information Systems) en twee uitvoerende afdelingen (Government Consulting en Corporate Consulting). Over het eerst kwartaal van 2001 worden de volgende kosten berekend:

  4. De situatie bij Olympiakos (2) De onderlinge ondersteuning tussen de vier afdelingen over het eerste kwartaal van 2001 is als volgt: De percentages van de afdeling Administrative/Human Resources zijn gebaseerd op aantallen personen. De percentages van de afdeling Information Systems is gebaseerd op aantallen computer uren.

  5. Directe kostenallocatie Volgens de methode van directe kostenallocatie worden de kosten die beide ondersteunende afdelingen aan elkaar maken genegeerd en doorberekend over de uitvoerende afdelingen.

  6. Step-down kostenallocatie 1 Volgens de methode van step-down kostenallocatie worden de kosten van de ondersteunde afdelingen om beurten aan elkaar doorberekend terwijl het aan de uitvoerende afdelingen wordt doorberekend.

  7. Step-down kostenallocatie 2 Volgens de methode van step-down kostenallocatie worden de kosten van de ondersteunde afdelingen om beurten aan elkaar doorberekend terwijl het aan de uitvoerende afdelingen wordt doorberekend.

  8. De verschillen Een overzicht van de kosten van de afdelingen bij de drie verschillende kostenberekeningen. Bij step-down allocatie worden kosten van een ondersteunende afdeling wel doorberekend naar de ander, maar niet andersom. En omdat GOVT een groter deel van de diensten van A/HR gebruikt en CORP een groter deel van die van IS scheel dit dus ook in hun uiteindelijke kosten. De directe berekening zit hier tussenin.

  9. Criteria voor step-down volgorde Welke criteria zou Olympiakos moeten gebruiken als Government Consulting werkzaamheden het gebruik van de step-down methode vereisen? • Percentages van onderlinge ondersteuning , ondersteunende afdelingen die veel diensten verlenen aan andere ondersteunende afdelingen moeten zouden eerder over de andere doorberekend moeten worden dan afdelingen die vooral voor de uitvoerende afdelingen werken. • De totale kosten van een afdeling, afdelingen met veel kosten maken een groter verschil in de berekening en zouden dus ook eerder over de rest moeten worden doorberekend. • Andere factoren zoals wat administratief beter uitkomt.