Gazdasági krízis
Download
1 / 15

- PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

Gazdasági krízis érth€tően. Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse. A következ ő kis története t kaptuk :.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - carlos-cannon


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Gazdas gi kr zis rth t en

Gazdasági krízis

érth€tően...


Gazdas gi kr zis rth t en

Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse...

A következő kis történetet kaptuk:


Gazdas gi kr zis rth t en

E olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... gy kis falucskában ismeretlen lovag verte fel a tanyáját és 100 eurót ajánlott minden eladó szamárért.


Gazdas gi kr zis rth t en

E olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... gy része a lakosságnak eladta a szamarát...

... másnap a lovag még jobb ajánlatot tett:

150 euródarabja...minden szamárnak!

A lakosság egy további része is az eladás mellett döntött...


Gazdas gi kr zis rth t en

Az elkövetkez olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... ő napon már 300 [háromszáz] euróra tetézte az ajánlatát, az utolsó pár szamár is gazdát cserélt!


Gazdas gi kr zis rth t en

Látván, hogy több szamár nem akad, hát 500 eurót olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... ígért minden szamárért, mit a jövő hétig kerít a falu bármelyik tagja... És távozott...


Gazdas gi kr zis rth t en

A következ olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... ő napokban pedig elküldte a szolgáit a megvásárolt szamarakkal és 400 euróban árultatta darabját ugyanabban a falucskában.


Gazdas gi kr zis rth t en

A biztos jövedelem hitelében kaptak a falubeliek az ajánlaton és megvették a saját szamaraikat 400 euróért. Akinek meg pénze nem volt, hát kölcsönt vett fel...


Gazdas gi kr zis rth t en

E ajánlaton és megvették a saját szamaraikat 400 euróért. Akinek meg pénze nem volt, hát kölcsönt vett fel...ljött az álmok hete, de az úrnak és szolgáinak bottal üthették a nyomát... Sehol nem voltak.

Az eredmény: a falucska megtelt szamárral és nyakig adóssággal...


Gazdas gi kr zis rth t en

Aki kölcsönt vett föl, hiába adta volna a szamarát el, a költségeket és az adósságot nem tudta volna visszafizetni.

A pénkölcsönzők elsírták a bajukat a hatóságnak, hogy segítség nélkül tönkre fognak menni és akkor ki fog tovább pénzt kölcsönözni? Mindenki tönkremegy?


Gazdas gi kr zis rth t en

Ahelyett, hogy a polgármester a falubelieket mentette volna meg és kárpótolta volna őket, odaadta a község pénzét a bankároknak pardon pénzkölcsönzőknek, hogy ne menjenek tönkre... Hiába na, közelebb a gatya mint a nadrág... A pénzkölcsönzők viszont nem törölték a falubeliek adósságát és továbbra is gyötörték őket a visszafizetésért!

A polgármester elpazarolta a község kasszáját és így eladósodott.


Gazdas gi kr zis rth t en

Megpróbált a környez meg és kárpótolta volna ő községektől pénzt kölcsönözni, ezek meg azt válaszolták, hogy nuku segítség és nuku pénz, mert úgy sem fogja tudni visszafizetni...

eredmény: mindenki becsapva...


Gazdas gi kr zis rth t en

A pénzkölcsönz meg és kárpótolta volna ők egy csomó személytőlelkoboztatták a már értéktelen szamarakat,zálog gyanánt.


Gazdas gi kr zis rth t en

A falubeliek egy csomó pénzt veszítettek, meg és kárpótolta volna már akinek volt. Akinek nem volt, annak lett adóssága.

A község tönkrement és elvesztette a hitelét. Pénzt csak nagyon magas kamatra kap a pénzkölcsönzőktől...

Spórolni kell!A község csökkentette a hivatalnokok fizetését...

Nos, ösmerős? Münk mik vogymuk? 


Gazdas gi kr zis rth t en

Szerz meg és kárpótolta volna ő: ismeretlen

Portugál eredetiből fordította egy román, abbul meg egy magyar...Képek a net-ről!