rio de janeiro n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Rio de janeiro PowerPoint Presentation
Download Presentation
Rio de janeiro

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 14

Rio de janeiro - PowerPoint PPT Presentation


  • 55 Views
  • Uploaded on

Rio de janeiro. . Istorie

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Rio de janeiro' - carlo


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2
.
  • Istorie

Golful în care este situat Rio de Janeiro (Golful Guanabara) a fost descoperit de europeni la 1 ianuarie1502, prin exploratorul portughezGaspar de Lemos; l-a numit "Rio" pentru că a crezut că era mai degrabă o gură de râu decât un golfsiesteSituat in partea de sud-est a Braziliei

Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei din 1764 până în 1960, când guvernul a fost transferat la Brasília, dar el a rămas unul dintre cele mai importante orașe din țară, al doilea ca mărime după São Paulo.

  • Populatia

Populația orașului este de aproximativ 6.150.000 locuitori (2004), ocupând o suprafață de 1.256 km². Zona metropolitană cuprinde o populație de 10-13 milioane de locuitori.

  • Sectoareleorașului

Orașul este împărțit adesea în centrul său istoric (Centro), Zona de Sud cu atracțiile ei turistice (plajele sale sunt cunoscute pretutindeni în lume), Zona de Nord, dezvoltată industrial, Zona de Vest și regiunea nouă Barra da Tijuca.

atractii turistice
AtractiiTuristice
  • 1.Statuia luiIisusHristos (Cristo Redentor)

Celmaicunoscutobiectiv din Rio de Janeiro, StatuialuiIisusHristossau Cristo Redentora fostridicata cu ajutorulVaticanuluisi al Frantei, memorand 100 de ani de la declarareaindependenteiBraziliei.

Primeleconsemnariistorice ale statuii au fost in anul 1924 candparintele Pedro Maria Boss conduce prima expeditieoficialapemunteleCorvado, descoperind un drum accesibilpanasus.

2 carnavalul de la rio
2. Carnavalul de la Rio
  • Rio de Janeiro estecunoscut in intreagalumedatoritaCarnavalului care dureazapatruzile, in fiecare an. Show-ul nu estedoar un prilej de sarbatoarepentrulumeaintreaga, cisi un mod prin care turistii au sansa de a descoperiadevaracultura a Braziliei. In spatelespectacolului, stauzileintregi de pregatire, totulfiind pus la punct in celemaimicidetalii. Eleviiscolilor de samba repetaintenspentru ca spectacolul de peSambadromsa fie perfect.
3 gradina botanica jardim botanico
3.Gradina Botanica (JardimBotanico)
  • Desiplajele din Rio atragturistii ca magnetii, meritasavafacetitimpsipentruGradinaBotanica din Rio. Aiciputetiadmiraatatminunatelesculpturisifantani, cat sinumeroaselespecii rare de plante din Amazon.
4 plajele din rio de janeiro
4 Plajele din Rio de Janeiro
  • Copagabada-ceamaipopularaplaja din Brazilia
slide13

Pao de Azucar-vedere din Telegondola

Pao de Azucarsiplaja Copacabana

Zona de sudsiIpanema

slide14

Filip Alexandra

Clasa a XI a B