Download
1 / 9

UGE PLAN - PowerPoint PPT Presentation


  • 91 Views
  • Uploaded on

UGE PLAN. Praktikpladssøgning Undervisningens mål Undervisningens mål er, at eleven kan 1) udvise ansvar for egen praktikpladssøgning, 2) udarbejde en målrettet plan for praktikpladssøgning,

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' UGE PLAN' - callum


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Praktikpladssøgning

Undervisningens mål

Undervisningens mål er, at eleven kan

1) udvise ansvar for egen praktikpladssøgning,

2) udarbejde en målrettet plan for praktikpladssøgning,

3) anvende forskellige metoder og redskaber til praktikpladssøgning, herunder kan anvende netværk i processen,

4) dokumentere og formidle sine faglige-, personlige-, sproglige- og sociale kompetencer gennem udarbejdelse af et skriftligt CV og gennem mundtlig formidling ved ansættelsessamtalen,

5) udarbejde og formulere en skriftlig jobansøgning og

6) forholde sig konstruktivt til afslag på en praktikpladsansøgning og kan vende dette til en positiv fremadrettet proces.


Cv skrivning
CV Skrivning

  • Eksempel 1 på CV

  • Eksempel 2 på CV


De 5 vigtigste ting ved et cv
De 5 Vigtigste ting ved et CV

1. Enkelt er godt!

  • Hold dit cv enkelt, det vil sige at der kun skal være 100% relevante oplysninger og ord. Sælg dine færdigheder, evner og resultater ved at beskrive dem kort og præcist uden alverdens forklaringer og fyld. Dit CV er et salgsbrev, et markedsføringstiltag, og den slags er altid mest succesfulde når de er enkle og går lige til biddet!


De 5 vigtigste ting ved et cv1
De 5 Vigtigste ting ved et CV

2. IKKE mase sammen!

  • Et CV SKAL kun være på en side! Nej det skal det ikke hvis du har mere end 10 års erfaring, det er klart, at hvis du går udover de to sider er du enten 60+ eller også har du overtrådt punkt nummer 1, og afveget fra at holde det enkelt, et CV må godt være 2 sider, men heller ikke mere, fordi mere IKKE er nødvendigt.


De 5 vigtigste ting ved et cv2
De 5 Vigtigste ting ved et CV

3. Vis at du er løsningen!

  • Arbejdsgivere har altid en lang række for problemer og udfordringer, og hvis dit CV er korrekt målrettet, vil det fremstå som løsningen og svaret på en række af disse problemer. Dit CV skal skræddersyes mod stillingsopslaget, men i lige så høj grad  adressere de problemer der ligger bag, for der er en årsag til at stillingen er slået op, og den skyldes som regel at der er helt konkrete opgaver som en chef har brug for en eller anden løser, og hvis du på nogen måde kan aflæse det bag de flotte ord i stillingsopslaget og i dit CV sandsynliggøre at du har præcis kompetencerne til lige netop disse problemer, så bliver erfaring og uddannelse lige pludselig mindre vigtig for den der ansætter.


De 5 vigtigste ting ved et cv3
De 5 Vigtigste ting ved et CV

4. Spar detaljer uden betydning

  • Detaljer fylder, de fylder endda rigtig meget, ikke bare rent fysisk på papiret, men også mentalt. Mange har udførlig år, måned og nogen endda dato på uddannelser og ansættelser, og det gør selvfølgelig at det fremstår som en gennemskuelig dataliste, men det tager ofte fokus væk fra hvad du har skrevet under det enkelte punkt i dit CV, og det giver også den oplevelse at dit CV er en simpel dataliste og ikke et papir der skal sælge dig. Man får det man har fokus på, og hvis dit fokus er på korrekthed, udtrykker du korrekthed.


De 5 vigtigste ting ved et cv4
De 5 Vigtigste ting ved et CV

5. Resultater først!

  • En del CVer starter ud med et resume, fordi det har man lært, men det er dybt godnat med en 6 liniers levnedsbeskrivelse, når den der læser forhåbentlig lige har læst din ansøgning, der gerne skulle afspejle hvem du er. En del starter også med at nævne uddannelse, og hvis du ingen erhvervserfaring har, er det måske heller ikke nogen tosset ide, men har du erfaring skal den stå FØRST! Erfaring er dine resultater, og dine resultater er den allerbedste dokumentation for at du kan skabe resultater i et nyt job. Alle de efterfølgende ting som dit CV byder på, vil blive læst i lyset af at du allerede HAR bevist at du kan, og det giver resten af dit CV langt mere styrke, og det sikrer faktisk også at resten overhovedet bliver læst.


ad