Minhaj al muslim veien for en muslim
Download
1 / 21

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim) - PowerPoint PPT Presentation


 • 103 Views
 • Uploaded on

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim). Troen på det Guddommelig Dekret/Forutbestemmelse ( Qadha ) og Guddommelig Vilje ( Qadar )

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)' - buffy-blackburn


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Minhaj al muslim veien for en muslim
Minhaj Al-Muslim(Veien for en Muslim)


Troen på det Guddommelig Dekret/Forutbestemmelse (Qadha) og Guddommelig Vilje (Qadar)

Muslimen tror på Qadha 'og Qadar av Allah Den Allmektige. Han tror på Hans visdom og vilje, og at ingenting i eksistensen oppstår eller skjer unntatt etter Allahs Kunnskap og tildeling for det, og at Han er rettferdig i dekret Hans og i Hans vilje, klok i Hans disponering og tilrettelegging av saker og at Hans visdom er i samsvar med Hans vilje. Han er også overbevist om at det Allah vil, vil komme til å skje, og hva Han ikke vil, vil aldri skje, og at det fins verken makt eller styrke unnta fra Allah.


 • Tekstlige bevis

 • Uttalelsene til Allah Den Allmektige:

 • إِنَّا كُلَّ شَيْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَرٍ

 • Vi har visselig skapt alt med Qadar (forutbestemmelse). 54:49

 • وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ

 • Det finnes intet som ikke har sitt forrådskammer hos Oss, men Vi sender det bare ned i bestemte mål. 15:21


مَا أَصَابَ مِنْ مُصِيبَةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي أَنْفُسِكُمْ إِلَّا فِي كِتَابٍ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَبْرَأَهَا ۚ إِنَّ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ

Ingen hjemsøkelse inntreffer på jorden eller overfor dere selv, uten at det finnes i en Bok, før Vi skaper den. Dette er lett for Allah.57:22

قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا ۚ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

Si: «Aldri skal vi bli rammet unntatt ved det som Allah har bestemt for oss, Han er vår beskytter." Og på Allah skal de troende sette deres lit. 9:51


وَمَا تَشَاءُونَ إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ

Men dere vil ikke, med mindre Allah, all verdens Herre, vil. 81:29

وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ ۚ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ ۚ وَمَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَلَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ

Og hos Ham er nøklene til usette, ingen kjenner dem unntatt Ham. Ingen annen enn Han kjenner til dem. Han vet hva som er på land og i hav. Ikke et blad faller uten at Han vet det. Det finnes intet korn i jordens mørke, intet friskt og intet tørt, unntatt at det er (skrevet) i en klar bok. 6:59


2. Uttalelsene til Allahs Sendebud يَشَاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ(ﷺ):

”Formen til hver og en av dere blir samlet sammen i sin mors liv som en dråpe sæd de første førti dagene. Så blir dere som en blodklump i en like lang periode. Og deretter er det som et stykke kjøtt i en lignende periode. Så blir en engel sendt til fosteret, og sjelen blåses inn i det og engelen blir befalt til å skrive ned fire ting: Å skrive ned hans underhold, hans levetid, hans gjerninger og om han blir lykkelig eller trist (i Akhira).


Ved يَشَاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَAllah, som det finnes ingen gud utenom Ham! En av dere skal gjøre gjerninger lik gjerningene til Paradisets folk, helt til det ikke er mer enn en armlengdes avstand mellom ham og Paradiset, så skal det som er nedskrevet innhente ham og han vil gjøre gjerninger lik gjerningene til Ildens folk, så vil han gå til Ilden.


Og en av dere skal gjøre gjerninger lik gjerningene til Ildens folk, helt til det ikke er mer en enn armlengdes avstand mellom ham og Ilden, så skal det som er nedskrevet innhente ham og han vil gjøre gjerninger lik gjerningene til Paradisets folk, så vil han gå til Paradiset.” (Bukhari og Muslim)


Og Ildens folk, helt til det ikke er mer en enn armlengdes avstand mellom ham og Ilden, så skal det som er nedskrevet innhente ham og han vil gjøre gjerninger lik gjerningene til Paradisets folk, så vil han gå til Paradiset.” (:

Abdullah ibn Abbas (raa) fortalte: En dag jeg satt bak Profeten (ﷺ), og han sa:”Unge mann, jeg skal lære deg noen ord: Husk Allah og Allah vil beskytte deg. Husk Allah og du vil finne Ham foran deg. Når du spør, så spør Allah og når du søker hjelp, søk hjelp fra Allah.


Vit også at hvis alle mennesker gikk sammen for å hjelpe deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-Tirmidhi)


Og deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-:

"Sannelig, var det første Allah skapte pennen (al-Qalam). Og Allah sa til den: "Skriv!" Pennen sa, "Min Herre, hva skal jeg skrive?" Allah sa: "Skriv alt som skal skje fram til Dommedagen."(Ahmad og at-Tirmidhi)


Og deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-:

Musa argumenterte med Adam. Musa sa: "Å Adam! Du er vår far. Du har skuffet oss og førte oss til å bli utvist fra Paradis. Adam sa: "Du er Musa. Allah har gitt deg preferanse (foretrukket deg) og innskrevet Tawrah for deg ved Hans Hånd, hvordan kan du klandre meg for en gjerning bestemt for meg førti år før Allah laget meg ". Dermed motbeviste Adam Musa. "(Muslim)*


* deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-Shaykhen forklarer:

"Musas klandring av Adam var upassende, fordi, hvis han klandret ham for å ha blitt utvist fra Paradiset, da har han klandret ham for en gjerning som var forutbestemt for ham. Hvis han klandret ham for synden (av å spise av det forbudte treet), så er dette feil siden Adam omvendt seg til Allah og alle som omvender seg skal ikke klandres, i samsvar med enten lov eller logikk. "


Uttalelsen deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-til Allahs sendebud (ﷺ) som klargjør trosartiklene, da han sa:

"At du tror på Allah, Hans engler, Hans bøker, Hans sendebud, den Siste Dag og den Guddommelige Vilje (Qadar) både det gode og onde av det." (Muslim)


Og deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-:

Ali (RadiAllahu'anhu) fortalte at "En dag var Profeten (ﷺ) sittende med en trepinne i sin hånd som han skrapet bakken med. Han (ﷺ) løftet hodet og sa: "Det er ingen av dere, unntatt at han (allerede) har fått sin plass tildelt enten i ilden (helvete) eller i paradiset."


De sa:" O Allahs sendebud deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-(ﷺ)! Hvorfor skal vi da fortsette å gjøre gode gjerninger? Skal vi da stole (på Al-Qadar) og gi opp arbeidet? Profeten (ﷺ) sa "Nei, men fortsett å gjøre gode gjerninger, for alle vil finne det lett (å gjøre) slike gjerninger som vil føre ham til det som han har blitt skapt for. "


Og deg med noe, ville de ikke kunne hjelpe deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne for deg. Og hvis de gikk sammen for å skade deg med noe, ville de ikke kunne skade deg med noe annet enn det Allah har latt nedtegne mot deg. Pennene er løftet og blekket har størknet.” (at-:

En mann sa til Profeten (ﷺ) : «Hvis Allah vil, og hvis du vil."

Han (ﷺ) sa til ham:

"Si (istedet):" Hvis Allah vil alene."

(An-Nasa'i som sa at det blir Sahih.)


3. Troen til hundrevis av millioner av de kunnskapsrike, kloke, rettskafne mennesker blant tilhengerne av Muhammad og andre, i Allahs dekret og forutbestemmelse, Hans visdom og Hans vilje.

De tror alt innledes med Hans kunnskap og forekommer i samsvar med dekret Hans, og at det ikke vil bli noe i Hans skapelse, unntatt det Han akter. Uansett hva det er det Han vil, skal skje, og det som Han ikke vil, skal ikke skje. Pennen har skrevet tildeling for alt helt til Timen blir etablert.


 • Rasjonelle bevis kloke, rettskafne mennesker blant tilhengerne av Muhammad og andre, i Allahs dekret og forutbestemmelse, Hans visdom og Hans vilje.

 • Logikken benekter ikke noen av de tingene som har med dekret, forutbestemmelse, vilje, visdom og arrangement å gjøre. Tvert imot, logikk krever og tvinger en til å tro på alle disse.

 • Troen på Allah Den allmektige og Hans evne påkrever en til å tro i Hans dekret, forutbestemmelse av alle ting, Hans visdom og Hans vilje.


 • 3. Vanligvis kloke, rettskafne mennesker blant tilhengerne av Muhammad og andre, i Allahs dekret og forutbestemmelse, Hans visdom og Hans vilje. setter folk pris på innsatsen og den nøyaktige planleggingen av en arkitekt når han designer et slott, skisserer det, og fastsetter den nødvendige tiden for byggingen. Så snart som de bestemte dagene går, kommer slottet til eksistens nøyaktig slik som det hadde blitt tegnet av arkitekten.


 • Hvordan er det da mulig å benekte at Allah beregnet og fastsatt alt som ville eksistere helt til den siste Timen, deretter på grunn av Hans perfekte Evne og Kunnskap, det som Han hadde forordnet skjedde nøyaktig slik Han forordnet det, i tid og sted? Gjennom alt dette blir det kjent at Allah er i stand til å gjøre alle ting.


ad