Www.medborgarskolan.se
Download
1 / 12

medborgarskolan.se - PowerPoint PPT Presentation


  • 111 Views
  • Uploaded on

www.medborgarskolan.se. Nätbaserade kurser. Att distanskurser eller ”nätbaserade kurser” som vi föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' medborgarskolan.se' - brook


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Nätbaserade kurser


Att distanskurser eller ”nätbaserade kurser” som vi föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

Fram till nu har alla våra nätbaserade kurser genomförts på Folkbildningsnätet med FirstClass som plattform.

Enligt många är FirstClass en föråldrad plattform och därför har Medborgarskolan nu valt att testa en helt ny plattform.

Nu tar vi Medborgarskolans nätbaserade kurser in i 2000-talet.


Tidigare kunde ett ”klassrum” se ut så här föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

www.medborgarskolan.se


Nu ser det ut så här föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.


Vad vinner vi med den nya plattformen? föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

Vi får en enkel inloggning direkt från webben istället för att behöva ladda ner och installera klienten för FirstClass

Vi får en design och layout som är anpassad till 2000-talet

Vi får ett verktyg som låter oss lägga upp text och bilder och där vi kan bädda in video direkt i textmaterialet

Våra deltagare får ett gränssnitt som gör kursen lättöverskådlig och lätt att arbeta med och för våra kursledare innebär det en praktisk förenkling att genomföra kursen

www.medborgarskolan.se


Snyggare och tydligare presentationer föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

Förutom att den nya plattformen ger oss ett bättre sätt att genomföra våra nätbaserade kurser ger det också en betydligt bättre möjlighet att presentera våra nätbaserade kurser

Tidigare har våra nätbaserade kurser (distanskurser) presenterats som en lista på vår hemsida

Nu kan de presenteras med både infotext, bilder, video och en tydlig kursplan.

www.medborgarskolan.se


Så här ser det ut nu föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

www.medborgarskolan.se


Så här kommer det att se ut föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

www.medborgarskolan.se


Kunderna får en ordentlig presentation av kursen föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

www.medborgarskolan.se


Kunderna får en tydlig överblick av kursplan/innehåll föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

www.medborgarskolan.se


Medborgarskolan byter plattform för nätbaserade kurser föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.

Sedan 2002 har Medborgarskolan bedrivit nätbaserade kurser (distanskurser) på Folkbildningsnätet med FirstClass som plattform.

FirstClass är inte en webbaserad plattform utan kräver att deltagarna laddar ner och installerar programmet. Detta har ställt till en hel del bekymmer under de senaste åren på grund av brandväggar och andra inställningar som gjort det mycket svårt för en del deltagare att både ladda ner och installera FirstClass.

 Under hösten testar vi en ny plattform, Coursio, för våra interna utbildningar LIM och Rapportering samt distanscirklar i Förarintyget och Släktforskning grundkurs.

Så här långt ser det bra ut och det mest troliga är att Medborgarskolan kommer att gå över till Coursio för alla nätbaserade kurser från och med hösten 2012.

Till skillnad från Folkbildningsnätet som finansieras genom ett generellt avdrag från statsbidraget så betyder övergången till Coursio en faktisk kostnad för Medborgarskolan bestående av en fast kostnad driftskostnad och en kostnad per deltagare. Den fasta driftskostnaden står HK för och kostnaden per deltagare betalas av respektive region. Deltagarkostnaden är 250 kronor per deltagare och kurs.

Under hösten har HK tagit alla kostnader, även de deltagarrelaterade, men inför våren måste alltså de som genomför distanskurser i Förarintyget och Släktforskning kalkylera/budgetera med en kostnad på 250 kronor per deltagare.

Den nya plattformen innebär ett betydligt modernare gränssnitt och en enkel webbaserad inloggning. Vi kan också styra deltagarnas tillgång till en kurs i tid på ett effektivare sätt.

När Coursio har gjort alla anpassningar för Medborgarskolan kommer det att bli betydligt enklare för kursledarna att genomföra kurserna och det kommer att krävas minimal support.

När det gäller registrering av deltagare för en nätbaserad kurs (distanskurs) ska regionen/verksamhetsorten skicka ett Excelark med uppgift om deltagarnas för- och efternamn samt e-postadress till [email protected] Uppgifterna måste skickas in minst 8 dagar innan kursstart.

www.medborgarskolan.se


  • www.medborgarskolan.se föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om.


ad