Konj - PowerPoint PPT Presentation

brina
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Konj PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 12
Download Presentation
Konj
685 Views
Download Presentation

Konj

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Konj Priredila prezentaciju: Antonia Krenek

 2. Moja ljubav prema konjima traje od onoga trenutka kada sam prvi puta ugledala tu predivnu životinju, bila je to ljubav na prvi pogled.

 3. Belgijski polukrvni konj • Natjecateljski konj, lagan i temperamentan, nastao je križanjem belgijskog oraćeg konja, hanoverskog konja i francuskog jahaćeg konja.

 4. Nizozemski polukrvni konj • Snažan, miran i pokretan, ova pasmina je rezultat križanja nekoliko pasmina konja. Odatle njegov naziv "polukrvni" . Odličan je za jahanje, skakanje i dresuru.

 5. Arapski punokrvni konj • Prema legendi, prorok Alah stvorio je ovog punokrvnog konja puhnuvši u šaku južni vjetar... U stvarnosti, zemlja njihova podrijetla je Arapska pustinja, siromašna zemlja gdje trava niče samo zimi.

 6. Lipicanac • Podrijetlom iz Lipice u Sloveniji. U pravom smislu riječi to je osobit dragi konj. Brz je, inteligentan i elegantan.

 7. Pinto • Zbog dlake s bijelim ili crnim mrljama takoder ga nazivaju "šarac". Zapravo se ne radi o posebnoj pasmini. Pinto-konje karakterizira njihova boja.

 8. Andaluzijski konj • Njegova domovina je Andaluzija u Španjolskoj. To je vrlo inteligentan i elegantan konj.

 9. Engleski punokrvni konj To je najbrži konj na svijetu! Ništa čudno što je nadaleko poznat pod imenom "konj za utrke". Pasmina je nastala u 17st.

 10. Groninger • Ime je dobio po pokrajini iz koje dolazi, Groningena, na sjeveru Nizozemske.

 11. Holsteiner • To je najstarija njemačka pasmina čistokrvnih konja. Elegantan i živahnog temperamenta.

 12. Od najstarijih vremena, konj je oduvijek bio čovjekov suradnik u poslu i radu, pomagač u boju, te kao vjerni prijatelj do groba.