gravit ci n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Gravitáció PowerPoint Presentation
Download Presentation
Gravitáció

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

Gravitáció - PowerPoint PPT Presentation


  • 143 Views
  • Uploaded on

Gravitáció. Avagy ami a Földön tart. A közönséges alma története. Általában a gravitáció említésével mindenkinek Newton jut az eszébe és az alma. Egy alma, mi a fejére pottyanva rádöbbentette egy erő létezésére, amit ma már csak gravitációnak nevezünk. . Egy kérdés….

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Gravitáció' - bowen


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
gravit ci

Gravitáció

Avagy ami a Földön tart

a k z ns ges alma t rt nete
A közönséges alma története

Általában a gravitáció említésével mindenkinek Newton jut az eszébe és az alma. Egy alma, mi a fejére pottyanva rádöbbentette egy erő létezésére, amit ma már csak gravitációnak nevezünk.

egy k rd s
Egy kérdés…

Talán már minden emberben felmerülhetett a kérdés –talán inkább gyerekkorában- vajon miért nem esnek le az emberek a Föld másik oldaláról, ha ott ők fejjel lefelé vannak? Nos a választ már bizonyosan mindenki tudja, a dolog lényege a Föld gömb alakjában van, ugyanis a gömb alaknak köszönhetően a Földünk középpontjából hat a gravitációs erő aFöldfelszínre, ahol mi vagyunk. Így végeredményben nincs is olyan bolygónkon h fejjel lefelé. Így az ú.n. ellebegés a Földfelszínéről nem is jöhet szóba.

de h t m gis mi a gravit ci
De hát mégis… mi a gravitáció?

Az az erőhatás a Föld középpontjából ami a Föld felé vonz mindent, ami a Földön megtalálható. Legyen akár tárgy vagy élőlény, így képes a Földön maradni mindaz, amit Isten iderendelt.

ez hogy van
Ez hogy van?

Mégis érdekes kérdés, az emberben a vér miként tud a gravitáció ellenére felfelé is haladni? A helyzet az, hogy az emberben található egy szivattyú, aminek húzóereje képes a vért felfelé húzni, hogy teljes legyen a vérkeringés. És ez a szivattyú, a SZÍV.