Barcelona,
Download
1 / 4

Barcelona, desembre de 2010 - PowerPoint PPT Presentation


  • 88 Views
  • Uploaded on

Barcelona, desembre de 2010. ¡Bones noticies per abans de començar les Festes!. Hola amics/amigues,

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Barcelona, desembre de 2010' - berne


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Barcelona desembre de 2010

Barcelona, desembre de 2010

¡Bones noticies per abans de començar les Festes!

Hola amics/amigues,

Aprofitem aquestes festes per, a més de desitjar-vos un Feliç Nadal i una molt bona entrada d’any, fer-vos un resum de com estan els projectes en els que la Fundació K-Mon està treballant a Perú.

En els últims mesos hem desenvolupat projectes d’infraestructura per millorar la comunicació entre caserius i hem construït diferents locals per a destinar-los a escoles o locals comunals. A més, també hem instal·lat 55 cuines millorades a les cases de Huacapongo.

I aprofitem per recordar-vos que estem d’estrena. Llencem la nostra nova web www.fundacionk-mon.org), molt més completa i funcional, en la que podreu trobar les últimes novetats de la Fundació i conèixer una mica més el nostre treball.


Barcelona desembre de 2010

Un pont per a vianants de Huacapongo a Susanga

ABANS

El pont penjant que s’ha construït entre Huacapongo i Susanga servirà perquè 40 estudiants de secundària arribin cada dia a la Institució educativa de Huacapongo, així com per al trasllat de les aproximadament 50 persones que van d’un caseriu a l’altre per a treballar. En època de pluges, aquesta serà la única via que es podrà utilitzar per creuar el riu.

L’obra es va iniciar la primera setmana d’agost i es va acabar a finals d’octubre, complint amb les especificacions tècniques plantejades per un enginyer civil contractat per aquesta obra. La comunitat ha aportat materials i mà d’obra no qualificada.

DESPRÉS

ABANS

Un nou canal de rec per a distribuir l’aigua

Per una millor distribució de l’aigua als agricultors usuaris del riu Huacapongo, s’ha construït una bocatoma de 9 metres de llarg a l’entrada del riu. Aquesta compta amb una comporta de ferro que servirà per regular la captació de l’aigua per al seu desplaçament a través d’un canal de rec. A més, aquest canal s’ha ampliat en 97 metres per optimitzar els recursos hídrics.

Aquesta infraestructura, subvencionada per l’Ajuntament de Sant Cugat amb un import de 10.581,81 euros, beneficia a 103 agricultors. L’obra va ser executada pels mateixos agricultors entre agost i octubre.

DESPRÉS

2/4

www.fundacionk-mon.org


Barcelona desembre de 2010

Més infraestructures per millorar els caserius

S’ha construït un local per iniciar un Programa No Escolaritzat d’Educació Inicial (Pronei), que consta de 9 metres de llarg per 4,25 d’ample. A més, s’ha construït un servei higiènic, adequat especialment per als més petits. El terreny on s’ha aixecat aquest local és de propietat de la Municipalitat de Huacapongo i en les obres, que beneficiaran a unes 50 famílies, han participat una trentena de persones del caseriu.

S’ha finalitzat un local comunal al centre del poblat de Huacapongo, que compta amb 103,5 m2. Les obres es van iniciar al juliol i es van acabar a mitjans d’octubre amb la col·laboració de 9 famílies de la comunitat, representants de les 8 institucions i organitzacions que utilitzaran el local i la Municipalitat. Aquest espai beneficiarà a 120 famílies del caseriu de Huacapongo i permetrà que es realitzin activitats comunals, recreatives i culturals.

S’han instal·lat cuines millorades a 55 famílies de Huacapongo, que consten d’una taula de material tova (fang i palla), sobre la que es construeix el fogó. Al fogó es col·loca una planxa de ferro amb tres orificis per col·locar les olles. A més, s’instal·la una xemeneia per a la sortida de fum.

El Patronat de la Fundació K-Mon ha aprovat també la construcció de la oroya a Pichicaray, que forma part del caseriu de Caray

3/4

www.fundacionk-mon.org


Barcelona desembre de 2010

¡En K-Mon estem d’estrena!

La Fundació K-Mon estrena web (www.fundacionk-mon.org). Un espai més interactiu i funcional en el que trobaràs totes les nostres novetats i en la que l'expliquem els nostres projectes. En ella pots veure els detalls de totes les activitats que et suggerim i conèixer de prop al nostre equip aquí i als nostres partners a Perú. Et convidem a visitar-la i navegar per ella per conèixer-nos en profunditat i fer-nos arribar les teves propostes!

Aprofitem per agrair a tots els voluntaris la vostra col·laboració: Narcís Verdaguer a comptabilitat, Montse Comerma al manteniment de la web, Toni Porta a auditoria, l’equip de Senior Manager, Neus Serrahima en el seu recolzament al seguiment dels projectes de salut i ciutadania de Huacapongo, i a l’equip de Commo en comunicació. De la mateixa manera, fem extensiu l’agraïment a les nostres contraparts a Perú: María Elena i tot l’equip del Cades (executor del subprograma de Huacapongo) i a Alder i Cesar i l’equip de Prójimo (executor del projecte de productores de Conache). També són moltes les empreses que ens han recolzat amb aportacions econòmiques: Alejo Pérez de Apelworks, Esther Gràcia i Felip Boixareu de Aceros Bergara, Nuria Aranda de Farmhispania, Teresa Girbau i Ignasi Riera de Girbau… A tots, moltes gràcies!

¡K-Mon us desitja unes Bones Festes!

4/4

www.fundacionk-mon.org