cenacolo - PowerPoint PPT Presentation

benard
04 10 2010 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
cenacolo PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 12
Download Presentation
cenacolo
219 Views
Download Presentation

cenacolo

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. 04.10.2010. cenacolo

 2. Zajednica Cenacolo je kršćanska udruga koja prihvaća izgubljene mlade ljude,one koji žele pronaći sami sebe, radost te smisao života.

 3. Zajednica se rodila 1983. kao odgovor Božje ljubavi na očajan krik mnogih mladih, ovisnika i ne ovisnika,u potrazi za radosti i pravim smislom života.

 4. Zajednicu CENACOLO osnovala časna sestra Elvira Petrozzi. Elvira Petrozzi rođena je 21.01.1931.godine. S 19 god. Stupila je zajednici sestra Milosrdnica,tamo je živjela 35.god.

 5. Prve kuće bile su otvorene u Saluzzi,u blizini Torina.Sestra Elvira otvorila je još dvije kuće u Međugorju. Polje života za momke,ta kuća osnovana je 1991.god,i Polje radosti za djevojke,ta kuća osnovana je 2000.god.

 6. Zajednica je počela iz jedne trošne i razrušene kuće u općini Saluzzo u Italiji a danas broji 60-ak kuća diljem svijeta. Te kuće su: Italija, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Francuska, Bosna i Hercegovina, Irska, Engleska, Rusija, Austrija, SAD, Brazil, Meksiko, Argentina, Peru.

 7. Danas zajednica broji preko dvije i pol tisuće momaka i djevojaka.

 8. Momci zajednice CENACOLO rado primaju hodočasnike i svjedoče o svojem obraćenju i oslobođenju od ovisnosti

 9. MALO O VARAŽDINSKOJ ZAJEDNICI U jednoj od sedam hrvatskih zajednica od raznih poroka današnjice liječi se 30-tak mladića. Varaždinskom zajednicom, od njezina otvaranja 1996.godine na imanju koje su ustupile sestre uršulinke, prošao je velik broj mladih iz Hrvatske, ali i drugih zemalja, poput Slovačke, Poljske, Bugarske...

 10. Varaždinska zajednica nalazi se na imanju sv.Josipa na Brezju na južnom ulazu u varaždin. Kroz varaždinsku zajednicu Cenacolo kroz proteklo desetljeće prošlo je više desetaka mladića iz raznih krajeva Hrvatske.

 11. U proteklih deset godina brojni mladići izliječeni su molitvom i radom na imanju sv. Josipa. Sestre uršulinke su zahvalne Božjoj providnosti koja im je pružila priliku da pomažu mladićima u njihovom liječenju te da ih molitvom stavljaju pod okrilje sv. Josipa radnika.

 12. Ovo je izradila petra marenčić učenica 7.c razredaVI.OŠ