trivia challenge n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Trivia Challenge PowerPoint Presentation
Download Presentation
Trivia Challenge

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 54

Trivia Challenge - PowerPoint PPT Presentation


  • 120 Views
  • Uploaded on

Trivia Challenge. Q1 : Why do experts recommend losing no more than 1-2 lbs per week?. (A) It isn't possible to lose more then 2 pounds in one week (B) Losing weight in a slow, steady fashion can help you lose fat while preserving your lean muscle tissue

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Trivia Challenge' - bell


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
q1 why do experts recommend losing no more than 1 2 lbs per week

Q1: Why do experts recommend losing no more than 1-2 lbs per week?

(A) It isn't possible to lose more then 2 pounds in one week

(B) Losing weight in a slow, steady fashion can help you lose fat while preserving your lean muscle tissue

(C) Losing more than 2 pounds may strain your kidneys and liver function

(D) It's too boring to lose more than 2 pounds a week

answer

Answer:

(B) Losing weight in a slow, steady fashion can help you lose fat while preserving your lean muscle tissue

q2 during strength training you might have heard that it s a bad idea to hold your breath why

Q2: During strength training, you might have heard that it's a bad idea to hold your breath. Why?

(A) Holding your breath during exertion can cause a rapid increase in blood pressure

(B) Your muscle cells become damaged when they don't receive oxygen during strength training

(C) It reduces the amount of weight you can lift

(D) It causes a drop in blood sugar

answer1

Answer:

(A) Holding your breath during exertion can cause a rapid increase in blood pressure

q3 why do experts recommend eating breakfast each day to help maintain weight loss

Q3: Why do experts recommend eating breakfast each day to help maintain weight loss?

(A) During sleep, your body expends calories to repair physical damage to the body. These calories need to be replaced each morning.

(B) Skipping breakfast causes your heart to pump less blood throughout the body, causing fatigue, headaches and drowsiness

(C) Studies show that breakfast-eaters burn more calories during cardio exercise

(D) When you skip breakfast, your metabolism, blood sugar and energy levels drop. This often leads to overeating later in the day

answer2

Answer:

(D) When you skip breakfast, your metabolism, blood sugar and energy levels drop. This often leads to overeating later in the day

q4 experts recommend you perform moderate intensity activity the best example of that is

Q4: Experts recommend you perform 'moderate-intensity' activity. The best example of that is:

(A) Washing dishes by hand

(B) Watering plants

(C) Running at 6.5 mph

(D) Brisk walking, cutting the grass (with a push-mower), swimming, cycling on flat terrain

answer3

Answer:

(D) Brisk walking, cutting the grass (with a push-mower), swimming, cycling on flat terrain

q5 shorter more intense workouts e g 20 30 minutes of high intensity physical activity

Q5: Shorter, more intense workouts (e.g., 20-30 minutes of high-intensity physical activity):

(A) Won't burn as many calories as moderate-intensity workouts

(B) Offer the same benefits as longer, more moderately intense workouts

(C) Aren't allowed, according to the exercise guidelines

(D) Are a waste of time

answer4

Answer:

(B) Offer the same benefits as longer, more moderately intense workouts

q6 the best way to meet the exercise guidelines is to

Q6: The best way to meet the exercise guidelines is to:

(A) Schedule several 10-15 workouts (such as brisk walking and/or strength training) throughout the day

(B) Start with smaller exercise goals and work your way up to longer or more intense workouts

(C) Do a variety of activities (including cardio and strength training) and vary the intensity, frequency and time each week

(D) Any or all of the above

answer5

Answer:

(D) Any or all of the above

q7 which nutrient is the best energy source for your body

Q7: Which nutrient is the BEST energy source for your body?

(A) Carbohydrates

(B) Proteins

(C) Minerals

(D) Fats

answer6

Answer:

(A) Carbohydrates

q8 what are the exercise recommendations for weight loss set out by the government

Q8: What are the exercise recommendations for weight loss set out by the government?

(A) 60-90 minutes of moderate-intensity exercise daily

(B) 30 minutes of moderate-intensity exercise most days of the week

(C) 30-60 minutes of moderate-intensity exercise 3-5 days a week

(D) 20 minutes of moderate-intensity exercise at least 3 days a week

answer7

Answer:

(A) 60-90 minutes of moderate- intensity exercise daily

q9 the word calorie is best related to which word

Q9: The word CALORIE is BEST related to which word?

(A) Fat

(B) Energy

(C) Protein

(D) Serving

answer8

Answer:

(B) Energy

q10 when does your body not need calories

Q10: When does your body NOT need calories?

(A) When you’re sleeping

(B) When you’re sitting

(C) When you’re dead

(D) All of the above

answer9

Answer:

(C) When you’re dead

q11 which of the following is not a good way of managing stress

Q11: Which of the following is NOT a good way of managing stress?

(A) Drink a glass of water

(B) Take some deep breaths

(C) Turn to others for support

(D) Drink a hot coffee

answer10

Answer:

(D) Drink a hot coffee

q12 foods from the meat poultry fish eggs and nuts group are an important source of

Q12: Foods from the meat, poultry, fish, eggs and nuts group are an important source of ________?

(A) Carbohydrates

(B) Water

(C) Protein

(D) Calcium

answer11

Answer:

(C) Protein

slide26

Q13: Protein is found in many of your favorite foods, including pizza, chicken, and hamburgers. What is the biggest reason your body needs protein?

(A) To increase blood flow to the heart

(B) To clear out wax from the inner ear

(C) To strengthen bones

(D) To build and maintain body tissue

answer12

Answer:

(D) To build and maintain body tissue

q14 how many servings of fruit and vegetables should you eat each day

Q14: How many servings of fruit and vegetables should you eat each day?

(A) 15 – 20

(B) 6 – 10

(C) 1 – 2

(D) 3 – 4

answer13

Answer:

(B) 6 – 10

slide30

Q15: Vitamin A is found in carrots, broccoli and many other vegetables. What is vitamin A most useful for?

(A) Strengthen the immune system

(B) Strengthen eyesight

(C) Building stronger bones

(D) Building protein

answer14

Answer:

(B) Strengthen eyesight

q16 what does s m a r t stand for when goal setting

Q16: What does S.M.A.R.T. stand for when goal setting?

(A) Specific, Measurable, Attainable, Realistic, Time-based

(B) Short-term, Measurable, Attainable, Realistic, Time-based

(C) Simple, Measurable, Attainable, Realistic, Time-based

(D) Senseless, Measurable, Attainable, Realistic, Time-based

answer15

Answer:

(A) Specific, Measurable, Attainable, Realistic, Time-based

q17 what is healthy cholesterol called

Q17: What is “healthy” cholesterol called?

(A) Low Density Lipoprotein (LDL)

(B) High Density Lipoprotein (HDL)

(C) Triglycerides

(D) Lipids

answer16

Answer:

(B) High Density Lipoprotein (HDL)

q18 if you consume 1500 calories a day you should eat no more than grams of saturated fat

Q18: If you consume 1500 calories a day, you should eat no more than _______ grams of saturated fat:

(A) 8

(B) 10

(C) 12

(D) 13

answer17

Answer:

(B) 10

q19 what is the highest amount of sodium salt considered acceptable

Q19: What is the highest amount of sodium (salt) considered acceptable?

(A) 1,500mg

(B) 2,000mg

(C) 2,500mg

(D) 3,000mg

answer18

Answer:

(C) 2,500mg

q20 why is too much sodium not healthy for your body

Q20: Why is TOO MUCH Sodium NOT healthy for your body?

(A) Too much sodium is bad for your bones

(B) Too much sodium can lead to high blood pressure

(C) Too much sodium can be hard on your kidneys

(D) All of the above

answer19

Answer:

(D) All of the above

q21 which of the following is true when comparing muscle to fat

Q21: Which of the following is true when comparing muscle to fat?

(A) Muscle is denser and takes up less space than fat

(B) A pound of muscle weighs more than a pound of fat

(C) A pound of fat weighs more than a pound of muscle

(D) Fat will become muscle once you begin a comprehensive strength training program

answer20

Answer:

(A) Muscle is denser and takes up less space than fat

q22 how is body mass index bmi calculated and what is it used for

Q22: How is Body Mass Index (BMI) calculated and what is it used for?

(A) BMI is calculated by multiplying weight (in kilograms) by height (in meters) and dividing by 220. It is used to assess ideal body weight

(B) BMI is calculated by multiplying body fat percentage by waist circumference. It is used to assess overweight and obesity

(C) BMI is calculated by dividing weight (in kilograms) by height (in meters, squared). It is used to assess overweight and obesity.

(D) BMI is calculated by dividing height by weight and multiplying by 100. It is used to diagnose obesity.

answer21

Answer:

(C) BMI is calculated by dividing weight (in kilograms) by height (in meters, squared). It is used to assess overweight and obesity.

slide47

Q23: According to Dr. James Levine, a leading obesity researcher at the Mayo Clinic, which method of expending calories is best for health and weight loss?

(A) Non-exercise activity thermogenesis (activities you perform (other than sleeping) on a daily basis)

(B) Structured cardio workouts such as walking or running

(C) Regular strength training workouts

(D) A combination of cardio and strength training

answer22

Answer:

(A) Non-exercise activity thermogenesis (activities you perform (other than sleeping) on a daily basis)

q24 what daily value of saturated and trans fat on a nutrition facts label is considered high

Q24: What % Daily Value of saturated and trans fat on a Nutrition Facts Label is considered high?

(A) 10

(B) 12

(C) 15

(D) 17

answer23

Answer:

(C) 15

q25 unscramble the words clue all are diet related

Q25: Unscramble the wordsClue: all are diet-related

Cingoar

Cwa-llo

Tungle

4. Tripoen

Ageetvrain

Milmings

answer24

Answer:

Organic

Low-cal

Gluten

Protein

Vegetarian

Slimming