slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
2 4 PowerPoint Presentation
Download Presentation
2 4

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

2 4 - PowerPoint PPT Presentation


 • 152 Views
 • Uploaded on

Esi- ja alkuopetuksen joulukalenteri 2011. 20. 9. 8. 2. 16. 13. 14. 17. 3. 1. 10. 18. 19. 22. 15. 23. 5. 12. 11. 4. 6. 7. 2 4. 21. Tämän Rauma- ja lumiukkoaiheisen joulukalenterin ovat tehneet yhteistyössä esi- ja alkuopetuksen ryhmät opettajineen:. Ankkurin koulu

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '2 4' - ayita


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Esi- ja alkuopetuksen joulukalenteri 2011

20

9

8

2

16

13

14

17

3

1

10

18

19

22

15

23

5

12

11

4

6

7

24

21

slide2

Tämän Rauma- ja lumiukkoaiheisen joulukalenterin ovat tehneet yhteistyössä esi- ja alkuopetuksen ryhmät opettajineen:

 • Ankkurin koulu
 • Freinetkoulu
 • Freskarin esikoululaiset
 • Karin koulu
 • Nanun koulu
 • Nummen päiväkodin esikoululaiset
 • Rauman englanninkielinen lastentarha
 • Rauman normaalikoulu
 • Rauman normaalikoulun iltapäiväkerho Leppis
 • Rauma-Repolan lastentarhan repolaiset
 • Taikatakin esikoululaiset
 • Wähä-Karin esikoululaiset
 • Kuvauksista ja äänityksistä on vastannut Matti Varjo. Toteutuksesta ja äänistä on vastannut Tuija Saarivirta.

Paluu joulukalenterin alkuun

slide3

1

Lumiukko Korvatunturilta

Raumalle

Mustahattuinen lumiukko lähti korvatunturilta metsään. Siellä se näki karhun ja hirven. Se jäi juttelemaan niiden kanssa ja antamaan suklaata niille. Lumiukko kuuli susien ulvontaa ja pelästyi. Se juoksi koko matkan Raumalle asti.

Se huomasi jalkapallon ja alkoi potkia sitä. Se potki niin kauan kunnes läkähtyi. Sitten se löysi lumihangesta piparin ja alkoi syödä sitä. Se näki tontun ja lähti sen kanssa torille. Torilla lumiukko ja tonttu juttelivat kuulumisia. Koska torilla oli niin lämmintä, lumiukko melkein suli. Se päätti lähteä viileämpään paikkaan.

(Rauman normaalikoulu 1b)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide4

2

Lumiukon matka

Rauman torille

Torit ovat kivoja paikkoja. Siellä tapaa paljon ihmisiä. Lumiukko ajatteli ostaa vihanneksia ja kalaa ja sieniä ja perunoita. Sillä oli kauppakassi, johon se oli varmuuden vuoksi laittanut lunta, jos se alkaisi sulaa. Se voisi pistää lisää lunta itteensä. Se ei kyllä tiennyt, että torilla on katulämmitys. Se ajatteli ostaa myös porkkanan varanenäksi. Mutta voi kamalaa, se alkoi sulaa ja sen kädet suli ekaksi, eikä se voinut ottaa kassista lunta. Vain nappisilmät ja porkkana ja hattu jäivät!

Alkoi sataa lunta. Kaksi lasta kokosi lumiukon uudelleen. Lähtiessään torilta lumiukko kaappasi mukaansa varaporkkanan ja jäätelön ja nyt sillä oli kiire pois torilta sulamasta.

(Rauma-Repolan lastentarha)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide5

Lumiukko seikkailee Vanhassa Raumassa

3

Lumiukko lähti seikkailemaan Vanhaan Raumaan ja näki siellä mukulakivikatuja. ”Ovatpa ne hienoja, mutta töyssyisiä”, tuumasi lumiukko. Matkan varrella näkyi myös erilaisia taloja. Lumiukko kurkisteli taloihin nähdäkseen minkälaisia ne ovat sisältä. Aurinko paistoi korkealla. Taivaalla näkyi lentokone ja pilviä. Lumiukko hämmästyi, kun maassa ei ollut lunta. ”Oi voi, minä sulan!” (Taikatakki)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide6

4

Lumiukko ja Raatihuone

Illalla lumiukkoperhe meni Raatihuoneen eteen ihailemaan torille pystytettyä joulukuusta. Vanhempien huomaamatta pikku lumiukot livahtivat Raatihuoneen ovesta sisälle. Kohta huolestuneet vanhemmat kuulivat ylhäältä tornista ääniä: ”Hoi äiti ja iskä! Täällä sisällä on hienoja antiikkiesineitä.” Kauhistunut äiti yritti avata jo lukittua ovea. Onneksi neuvokas lumiukkoisä sai kuusen nosturilla pikku palleroiset alas.

(Nanun koulu 1a)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide7

5

Lumiukko torilla

Olipa kerran lumiukko. Se vaelsi pitkin toria. Lumiukko halusi ostaa kaffetta. Sitten lumiukko joi sen kauniissa lumisateessa. Hän ruokki lintuja. Sitten hän laski lumikasassa pulkkamäkeä ja meni R-kioskille ostamaan purkkaa. Hän näki muita lumiukkoja. Heillä oli tosi kivaa. (Nanun koulu 1b)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide8

6

Lumiukko ja liehuvat Suomen liput

Lumiukko oli tulossa uimahallista. Siellä se oli hieman sulanut. Se meni kahvilaan, jossa se söi niin paljon pullia, että se tuli uudelleen pulskaksi. Sen jälkeen se meni vaatekaupan eteen ja näki, että oveen oli unohtunut avain.

 • Lumiukko meni sisälle ja laittoi crocsit jalkaan, uuden pitkän takin päälle, hatun ja aurinkolasit. Kaupasta ukko lähti katsomaan Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelua Rauman hallille. Suomi voitti 6-1. Hallilta ukko lähti kotiinsa Vanhaan Raumaan ja näki matkalla ihmisiä ja Suomen lippuja kaikissa lipputangoissa. Ukko lähti toiseen kahvilaan juhlimaan Suomen voittoa ja Suomen syntymäpäivää ja osti sieltä kaikki pullat. (Rauman normaalikoulu 1b)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide9

7

Lumiukot Iso-Hannun teatterissa

Lumiukot eivät tienneet, että Vanhassa Raumassa oli elokuva-teatteri. He kävelivät hämärässä illassa ja yht’äkkiä heidän edessään oli se! ”Hmm… Minkä elokuvan katsoisimme?” he miettivät. Valitsemme ”Lumituiskuinen hajuvesi”-elokuvan.

Lumiukot päättivät mennä sisälle. Yksi niistä mietti: ”Mitä jos sulamme?” Vahtimestari sanoi, että ei hätää, meillä on ilmastointi. Voimme säätää sen teidän näytökseenne kylmemmäksi. Lumiukot kiiruhtivat sisään. Elokuvan jälkeen lumiukot jatkoivat seikkailuaan Vanhassa Raumassa.

(Rauman englanninkielinen lastentarha)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide10

8

Lumiukot kirkossa

Olipa kerran kaksi lumiukkoa, jotka lähtivät jääkirkkoon. Kun he lähtivät, he huomasivat sillan. Kun he menivät sillalle, niin he putosivat sillalta. Kun he huomasivat jäällä hylkeen, niin he kysyivät: ”Missäpäin on kirkko?” Ja niin he pääsivät kirkkoon.

Mutta kirkon käytävässä oli paljon lunta. Kun he ryömivät lumen alta, he kolauttivat päänsä alttariin ja niin lumiukot menivät rikki.

(Nanun koulu 2 lk)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide11

9

Lumiukot Etelänavalla

 • Elli oli pieni lumiukko. Sillä oli sininen hattu ja vihreä kaulahuivi. Se joutui kerran kovassa myrskyssä Etelänavalle. Siellä se tapasi lumiukon, jonka nimi oli Iida. Iidalla oli keltainen kaulahuivi. He näkivät pingviinejä vuorella ja menivät niiden luo kysymään miten pääsisivät kotiin. Pingviinit pyysivät heitä jäämään yöksi. Heistä tuli ystäviä. Pingviinien kotona lumiukot menivät uimaan, mutta Iida suli mereen. Muut ihmettelivät, minne Iida oli kadonnut? Kaikki etsivät Iidaa sukeltelemalla meressä, mutta Iidaa ei löytynyt. He löysivät vain keltaisen kaulahuivin. Sitten tuli lumiukko, jonka nimi oli Paavo. Hän kertoi, että Iida on meren syvimmässä kolkassa piilossa. Lopulta he löysivät Iidan ja mustekala vei kaikki lumiukot kotiin. (Rauman normaalikoulu 2a)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide12

10

Lumiukko Vanhassa Raumassa

Lumiukko laskeutui Rauman torille napajäätiköltä. Hän katsoi ympärilleen ja näki kirkon ja Raatihuoneen. Hän avasi Raatihuoneen oven ja meni sisälle. Hän tunsi olonsa liian lämpimäksi ja livahti torille. Torilla lumiukko osti porkkanan, uuden keltasiniraidallisen kaulahuivin ja silinterihatun. Lumiukko katsoi ruskeita kenkiä, mutta ne eivät mahtuneet hänelle. Kauhukseen lumiukko huomasi luutansa kadonneen. Onneksi ystävällinen vanha setä ojensi hänelle kävelykeppinsä. (Rauman normaalikoulu 1a)

Paluu joulukalenterin alkuun

slide13

11

Paluu joulukalenterin alkuun

slide14

12

Paluu joulukalenterin alkuun

slide15

13

Paluu joulukalenterin alkuun

slide16

14

Paluu joulukalenterin alkuun