Aquacity
Download
1 / 10

Aquacity - PowerPoint PPT Presentation


  • 99 Views
  • Uploaded on

Aquacity. Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma, Marjolijn v/d Velde en Wiliam Keijzer. Inhoud. Inleiding Hoe zijn we op het idee gekomen? Het ontwerp De stad De indeling van de stad grondstoffen, zuurstof en licht energie, warmte, voedsel en vervoer Einde. Inleiding.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Aquacity' - aurora-whitney


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Aquacity

Aquacity

Gemaakt door:

Lindy Groenewold,

Marijke Boersma,

Marjolijn v/d Velde en

Wiliam Keijzer


Aquacity

Inhoud

  • Inleiding

  • Hoe zijn we op het idee gekomen?

  • Het ontwerp

  • De stad

  • De indeling van de stad

  • grondstoffen, zuurstof en licht

  • energie, warmte, voedsel en vervoer

  • Einde


Aquacity

Inleiding

Ons project heet aquacity, aquacity is een onderwaterstad. Hij staat op een richel van een slapende vulkaan. De vulkaan geeft warmte en allerlei grondstoffen. Via het waterrad wordt de zuurstof uit het water gehaald en binnen in de koepel gebracht. In de pilaren zitten veren. Die veren vangen de schokken op uit de bodem van de zee. In de koepelrand zitten glasvezels, die zorgen voor licht in de koepel.


Aquacity

Hoe zijn we op het idee gekomen?

In het begin kwamen we met veel ideeën zoals een stad in de lucht of het huis van de toekomst maar toen kwam een idee van een onderwaterstad, dat is het dus geworden.

Er moest natuurlijk ook iets om de stad heen, dat is een koepel geworden. Toen moesten we nog een naam verzinnen en dat was best wel moeilijk, uiteindelijk kwamen we op de naam aquacity!Aquacity

De stad

In aquacity is plaats voor werken, wonen, vrije tijd enz. Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Er is een controle toren, daar word heel aquacity in de gaten gehouden. Er zijn ook opslagplaatsen voor voedsel enz. Ook is er een industrie gebied. In de stad in het midden zijn woonplaatsen, ziekenhuizen, bedrijven, brandweerkazernes, winkels enz. Er zijn ook twee parken voor vrije tijdsbesteding en ontspanning. In aquacity is ook een zoetwatermeer met strand. En er is ook een stuk waar voedsel enz. word geproduceerd.Aquacity

grondstoffen, zuurstof en licht

Grondstoffen: de stad staat tegen een slapende vulkaan aan, die rijk is aan grondstoffen, o.a. ijzer en kolen enz. Die grondstoffen worden vervoert naar de fabrieken in de koepel waar ze worden verbruikt en waar er producten van worden gemaakt.

Zuurstof: In de stad word zuurstof uit het water gehaald door een machine die net zo werkt als vissen kieuwen. In de koepel staan ook bomen, zo hebben we continu zuurstof.

Licht: Voor licht gebruiken we glasvezels die op de koepel zijn aangebracht die vangen de zonnestralen op zodat de koepel wordt verlicht. Het zonlicht word eerst opgevangen door een schaal, aangebracht op de top van de slapende vulkaan. Die vangt de zonnestralen op die ze weer zenden naar de koepel.


Aquacity

energie, warmte, voedsel en vervoer

Energie: voor energie gebruiken we een waterrad die door de zeestroming in beweging word gebracht. Het waterrad is verbonden aan een soort van dynamo in het onderste deel van de koepel die het weer omzet in elektriciteit.

Warmte: Voor warmte gebruiken we de warmte uit de vulkaan, de warmte komt via een buis in aquacity.

Voedsel: In aquacity worden vissen, planten en vee voor voedsel gebruikt. De vissen worden gewoon uit het water gehaald. Het vee word in de koepel groot gebracht op het landbouw en veeteelt gedeelte van de stad. Er worden ook planten geplant met vruchten eraan.

Vervoer: In de stad zelf is er openbaar vervoer voor de mensen. Voor het vervoer van boven het wateroppervlak naar Aquacity gebruiken we onderzeeers die in de laag boven de pilaren via een sluis naar binnen gaan. Die kunnen dan zo naar de haven boven het wateroppervlak gaan.