Olanda tara lalelelor
Download
1 / 16

Olanda(Tara Lalelelor) - PowerPoint PPT Presentation


 • 117 Views
 • Uploaded on

Olanda(Tara Lalelelor). Olanda:-situata în nord-vestul Europei în vecinătatea Mării Nordului, Belgiei și Germaniei, incluzând alături de Regatul Țărilor de Jos și câteva colonii.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Olanda(Tara Lalelelor)' - ashby


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Olandatara lalelelor

Olanda:-situata în nord-vestul Europei în vecinătatea Mării Nordului, Belgiei și Germaniei, incluzând alături de Regatul Țărilor de Jos și câteva colonii.


Olandatara lalelelor

Capitala Țărilor de Jos este Amsterdam. Amsterdam este capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.


Economia
Economia capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Economia Olandei a crescut in trimestrul al treilea cu 0,4% fata de trimestrul anterior, avans care semnifica iesirea sa din recesiune, dupa patru trimestre de declin al produsului intern brut, a anuntat vineri biroul central de statistica (CBS), citat de AFP.


Agricultura
Agricultura capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Agricultura se bazeaza mai mult pe cresterea lalelelor.


Fluviul rin
Fluviul Rin capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Fluviul Rin (In limba germana “Rhein”, olandeza “Rijn”, franceza “Rhin”, italiana “Reno”, Latina “Rhenus) este unel dintre cele mai mari fluvii ca lungime din Europa. Rinul are o lungime de 1,320 kilometri (aproximativ 820 mile) , dintre care 833 km sunt navigabili. Bazinul hidrografic al raului ahunge la 198.735 km² si are un debit mediu de 2.330 m³/s. Numele Fluviului este de provenienta antica si are etomologia din limba indogermana, verbul „re” sau „ri” insemnand „a curge”.


Amsterdam
Amsterdam capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Amsterdam este capitala oficială a Țărilor de Jos însă instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga


Obiective turistice
Obiective turistice capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Moara de Vant Molen van Piet

 • Palatul Regal-Koninklijk Paleis

 • Muzeul National Olandez - Rijksmuseum

 • Muzeul National al Berii

 • Muzeul Tropical – Tropenmuseum

 • Muzeul Stedelijk Alkmaar

 • Madurodam-ul


Moara de vant molen van piet
Moara de Vant Molen van Piet capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Poarta denumirea familiei Piet, careia i-a apartinut moara. Aceasta este singura moara din centrul orasului. Mai exista 10 mori de vand pe zidurile orasului.


Palatul regal koninklijk paleis
Palatul Regal-Koninklijk Paleis capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Palatul Regal - Koninklijk Paleis a fost construita initial ca Primarie, in secolul XVII. Apoi cladirea a devenit palatul regal al regelui Louis Napoleon si mai tarziu Casa Regala Olandeza. Palatul Regal se afla in vestul pietei Dam, vis-a-vis de Memorialul Razboiului si langa biserica Nieuwe Kerk.


Muzeul national olandez rijksmuseum
Muzeul National Olandez - Rijksmuseum capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Muzeul National Olandez sau Rijksmuseum Amsterdam detine o mare colectie de picturi datand din perioada de aur olandeza. Printre cei mai proeminenti artisti se numara Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer si Frans Hals and Jan Steen.


Muzeul national al berii
Muzeul National al Berii capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Muzeul se afla intr-o fabrica de bere din secolul XVII, una dintre cele mai mari fabrici de bere din Alkmaar.


Muzeul tropical tropenmuseum
Muzeul Tropical – Tropenmuseum capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Muzeul Tropical - Tropenmuseum - este un muzeu antropologic cu exponate ce fac parte din uzul zilnic in zonele tropicale si subtropicale.


Muzeul stedelijk alkmaar
Muzeul Stedelijk Alkmaar capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Un muzeu regional ce acopera istoria orasului si a regiunii, in special din secolele XVI, XVII si perioada de dezvoltare a orasului.


Madurodam ul
Madurodam-ul capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • Madurodam este un oraş miniatural situat în Scheveningen, Haga, în Ţările de Jos. Este un model al unui oraş olandez pe o scară de 1:25, alcătuit din clădiri tipice olandeze şi repere, cum sunt găsite la diverse locaţii din ţară. Această atracţie turistică majoră olandeză a fost construit în 1952 şi a fost vizitat de zeci de milioane de vizitatori de atunci.


Bibliografia
Bibliografia capitala oficială conform Constituției. La Haga (neerlandeză Den Haag, sau oficial ’s-Gravenhage) se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

 • ro.wikipedia.org

 • Elev: Nemes Adrian

 • Prof: Maria Rus


ad