sunetul n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Sunetul PowerPoint Presentation
Download Presentation
Sunetul

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Sunetul - PowerPoint PPT Presentation


 • 245 Views
 • Uploaded on

Sunetul. Sunetul este un fenomen fizic care stimulează simțul auzului. La oameni auzul are loc când vibrațiile de fegvența între 15 si 20.000 de hertzi ajung la urechea internă. Obiectul care produce zgomot se numește sursă sonoră.Organul care percepe sunetele se numeste ureche.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Sunetul' - arnav


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
sunetul
Sunetul
 • Sunetul este un fenomen fizic care stimulează simțul auzului. La oameni auzul are loc când vibrațiile de fegvența între 15 si 20.000 de hertzi ajung la urechea internă.
slide2
Obiectul care produce zgomot se numește sursă sonoră.Organul care percepe sunetele se numeste ureche.
 • Viteza sunetului este de 340m/s si de aceea atunci cand apar fenomene electrice in atmosfera vedem mai intai fulgerul si apoi la un interva de timp auzim tuntu.
 • Urchea umana percepe zgomote de o anumita fregvnta Sunetul se produce atunci cand un obiect vibreaza adica se misca de o parte si de alta a unei pozitii de echilibru
 • Suntul este caractrizat de urmatoaree marimi fizice.Prioada se noteaza cu T si se masoara in secunde,reprzinta durata de timp in care corpul vibreaza de o parte si de alta a pozitiei in echilibru.
 • Fregventa este egala cu inversul.
 • Un hertz este fregventa unei surse sonore care are perioada de ascilatii de o secunda.
 • Intensitatea sunetului se masoara in decibeli(Db).
 • Unele sunete au un efect placut asupra urechii,altele pot provoca durere
slide3
Urechea noastra nu este atat de performanta incat sa putem auzi si cele mai mici zgomote ca de exemplu :o frunza care cade pe Pamant .
 • Auzul se poate testa cu un instrument numit diapazon.
 • Cel mai cunoscut defect de auz este surditatea.
 • Cea mai corecta si completa definitie a diapazonului este urmatoarea: Mic instrument acustic format dintr-o bara de otel in forma de U care vibreaza la lovire emitand de obicei nota muzicala “la” si servind la acordarea instrumentelor sau la indicarea tonuui pentru un ansamblu coral.
handicapul de auz
Handicapul de auz
 • Hipoacuzia - handicapul de auz
 • Și folosirea castilor poate provoca afectarea auzului
 •     Auzul reprezintă unul dintre simțurile fundamentale ale omului. Alterarea funcției auditive produce tulburări in orientarea pacientului in mediul inconjurător, dar mai ales dificultăți de comunicare cu semenii. Scăderea auzului, denumită si surditate sau hipoacuzie, nu este de fapt o boală ci un simptom ce poate avea cauze multiple.     Surditatea copilului constituie o preocupare aparte a medicinii deoarece, spre deosebire de adult, pierderea de auz suferita la o varstă fragedă influențează profund si grav formarea intelectuală și psihologică a copilului.
c tile pot surzi
Căștile pot surzi!
 • Un copil surd se simte izolat
slide6
Copilul surd trăieste cu un sentiment de frică și de izolare
 •     Surditatea copilului se manifestă în principal prin semne generale care trebuie cunoscute atât de familie, cât și de alte persoane, care se ocupă de ingrijirea și educarea copiilor. Acestea sunt reprezentate prin tulburari de limbaj, tulburari de dezvoltare intelectuala si tulburări psihoafective. Copilul care este surd nu poate acumula bagajul de cuvinte necesar vorbirii și nu-și formează automatismele nervoase necesare limbajului. Defecțiunea de vorbire este cu atât mai severă cu cât surditatea copilului se instalează mai devreme. Surditățile congenitale si cele apărute după naștere, până la vârsta de 2 - 3 ani, care este vârsta de însușire a limbajului, produc surdomutitate. În lipsa audiției, care este suportul unei anumite forme de gândire, copiii surzi nu-și pot forma și dezvolta gândirea conceptuală, lipsindu-le reprezentarea acustică a cuvintelor vorbite. Copilul surd are un sentiment de izolare, evenimentele la care asistă i se par incoerente, de neînțeles pentru el, anturajul i se pare străin și ostil. Copiii cu hipoacuzie ușoară pot fi descoperiți la școală prin greșelile pe care le fac la scrisul după dictare.