Preotejarea padurilor
Download
1 / 10

Preotejarea padurilor - PowerPoint PPT Presentation


 • 96 Views
 • Uploaded on

Preotejarea padurilor. Anul international al padurilor. Anul padurilor 2011.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Preotejarea padurilor' - arabella-elvery


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Preotejarea padurilor

Preotejareapadurilor

Anul international al padurilor


Anul padurilor 2011
Anul padurilor 2011

 • Este pentru prima data, de la constituirea Organizatiei Natiunilor Unite, cand, luandu-se in considerare importanta si rolul padurilor, au fost programate actiuni si manifestari la nivel global, pe tot cuprinsul unui an, dedicate padurii.


Paduri pentru oameni
Paduripentruoameni”

 • In logo, padurile, prezentate simbolic de un arbore, constituie habitatul biodiversitatii si au valori multiple atat pentru mediu, cat si pentru oameni.


Participanti
Participanti

 • Toate guvernele celor 192 de tari membre ale ONU au fost invitate sa isi respecte programele pe care si le-au propus pentru celebrarea Anului Padurilor, iar Organizatia Natiunilor Unite va deschide oficial acest an, prin a 9-a sesiune a Forumului pentru Paduri care va avea loc la New York in perioada 24 ianuarie - 4 februarie 2011.


Vrancea
Vrancea

 • Vrancea, ţinut de istorie şi legendă, are 39% din suprafaţă împădurită, dar repartizarea acestora pe forme de relief nu este proporţională; doar 6% din păduri se găsesc la câmpie, 54% la dealuri şi 40% la munte. Cele cca. 175 hectare perdele forestiere de protecţie nu satisfac „setea” câmpiei de padure.


 • Pădurile au capacitatea de a reţine şi înmagazina circa 10 mii metri cubi de apă pe an şi pe hectar. Din această cantitate, pădurea consumă 3-4 mii pentru a produce lemn, iar restul de 6-7 mii metri cubi se stochează în sol ca o rezervă, care, prin stratul freatic, alimentează debitul izvoarelor, menţinând prin aceasta, un regim de scurgere echilibrat şi permanent al cursurilor de apă. O parte din apa absorbită iniţial de pădure, se restituie în atmosferă prin transpiraţie.


Masuri de protejare a mediului
Masuri 10 mii metri cubi de apă pe an şi pe hectar. Din această cantitate, pădurea consumă 3-4 mii pentru a produce lemn, iar restul de 6-7 mii metri cubi se stochează în sol ca o rezervă, care, prin stratul freatic, alimentează debitul izvoarelor, menţinând prin aceasta, un regim de scurgere echilibrat şi permanent al cursurilor de apă. O parte din apa absorbită iniţial de pădure, se restituie în atmosferă prin transpiraţie de protejare a mediului

 • Protecţia pădurilor  împotriva  bolilor şi dăunătorilor (protecţia pădurilor) constituie activitatea autorităţilor şi beneficiarilor silvici, ce cuprinde un complex de reguli, metode şi tehnologii folosite în scopul sporirii rezistenţei masivelor forestiere, pepinierelor  silvice, plantaţiilor, culturilor silvice, produselor pădurii şi altor  obiecte ale gospodăriilor silvice şi protecţiei lor de boli şi dăunători.


Relatia oamenilor cu padurea
Relatia 10 mii metri cubi de apă pe an şi pe hectar. Din această cantitate, pădurea consumă 3-4 mii pentru a produce lemn, iar restul de 6-7 mii metri cubi se stochează în sol ca o rezervă, care, prin stratul freatic, alimentează debitul izvoarelor, menţinând prin aceasta, un regim de scurgere echilibrat şi permanent al cursurilor de apă. O parte din apa absorbită iniţial de pădure, se restituie în atmosferă prin transpiraţieoamenilor cu padurea

 • Se spune, şi nu fără temei, că PĂDURILE sunt obrazul ţării. Aşa tăcute cum sunt, ele spun adevăruri de durată legate de OM şi raporturile lui cu natura ce-l înconjoară.Marile civilizaţii, apărute de-a lungul istoriei umane, s-au clădit, în mare măsură, cu LEMNUL pădurilor din perioadele lor de înflorire.


Stiati ca
Stiati 10 mii metri cubi de apă pe an şi pe hectar. Din această cantitate, pădurea consumă 3-4 mii pentru a produce lemn, iar restul de 6-7 mii metri cubi se stochează în sol ca o rezervă, care, prin stratul freatic, alimentează debitul izvoarelor, menţinând prin aceasta, un regim de scurgere echilibrat şi permanent al cursurilor de apă. O parte din apa absorbită iniţial de pădure, se restituie în atmosferă prin transpiraţie ca…

 • • Padurile contin intre 50-90% din speciile terestre.• In prezent, pe Pamant,mai exista doar 3 mari paduri:PadureaAmazon din Brazilia si padurile boreale din Rusia si Canada.• Oxigenul de pe intreg Pamantul este produs prin fotosinteza,proces prin care plantele obisnuiesc sa combine apa si dioxid de carbon pentru a crea glucoza(propria lor mancare) si oxigen.• Padurile acopera 2 procente din suprafata Pamantului si 6 procente din terenurile masa


 • Bibliografie :-www.wikipedia .ro 10 mii metri cubi de apă pe an şi pe hectar. Din această cantitate, pădurea consumă 3-4 mii pentru a produce lemn, iar restul de 6-7 mii metri cubi se stochează în sol ca o rezervă, care, prin stratul freatic, alimentează debitul izvoarelor, menţinând prin aceasta, un regim de scurgere echilibrat şi permanent al cursurilor de apă. O parte din apa absorbită iniţial de pădure, se restituie în atmosferă prin transpiraţie Referat realizat de elevele:Sava Corina si Pacu Liliana