slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
KU ËSHTË ALLAHU ? PowerPoint Presentation
Download Presentation
KU ËSHTË ALLAHU ?

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

KU ËSHTË ALLAHU ? - PowerPoint PPT Presentation


  • 110 Views
  • Uploaded on

KU ËSHTË ALLAHU ?. E kan pyetur ateistët Ebu Hanifen: Që kur ekziston Zoti yt?. U tha: Allahu ekziston para historisë dhe koha nuk i ka paraprirë ekzistencës së Tij. Pastaj u tha: Ç’far ka para katërshit?. Thanë: Treshi!. U tha: Ç’far ka para treshit?. Thanë: dyshi!.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

KU ËSHTË ALLAHU ?


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

KU ËSHTË

ALLAHU ?

slide2

E kan pyetur ateistët Ebu Hanifen:

Që kur ekziston Zoti yt?

U tha: Allahu ekziston para historisë dhe koha nuk i ka paraprirë ekzistencës së Tij.

Pastaj u tha: Ç’far ka para katërshit?

Thanë: Treshi!

slide3

U tha: Ç’far ka para treshit?

Thanë: dyshi!

U tha: Ç’far ka para dyshit?

Thanë: njëshi!

U tha: E ç’far ka pra para njëshit?

slide4

Than: Asgjë!

U tha: nëse para njëshit matematikor nuk ka gjë, atëherë si mund të ketë diçka para Njëshit të njëmendët e Ai është Allahu, i Pari, të Cilit nuk i paraprinë asgjë.

Thanë: Në cilin drejtim gjindet Zoti yt?

slide5

Tha: nëse sillni një llampë në një vend të errët, në ç’drejtim shpërndahet drita?

Thanë: në çdo anë!

U tha: Nëse kështu ngjanë me dritën e prodhuar, si qëndron puna me Dritën e qiejve dhe tokës?

I thanë: Na trego për vet qenien e Zotit tënd?

slide6

U tha: A keni qenë prezent pranë të sëmuarit në momentet e fundit të jetës?

Thanë: Po, kemi qenë.

Tha: a ju ka folur pasi që e ka marrë vdekja?

Thanë: Jo!

Tha: A ishte ai i cili fliste dhe lëvizte para se te vdiste?

slide7

Thanë: Po!

Tha: Ç’far e bëri të ndryshoj?

Thanë: Dalja e shpritit të tij!

Tha: I ka dal shpirti?

Thanë: Po!

slide8

Tha: Atëherë, ma cilësoni ju shpirtin; a është i ngurtë, i lëngët apo i gazët?

Thanë: Ne nuk dimë gjë për të.

U tha: Nëse shpirti që është krijesë nuk mund të arrihet të përshkruhet, atëherë si kërkoni nga unë tua përshkruaj Qenien e vet Krijuesit?

slide9

LA ILAHE IL-LALL-LLAH

Shkronjat e saj janë dritë

Sjellin gëzim në shpirtë

Jetojnë mbi kohëra dhe vit

O Allah, dëshmoj se unë e dua lexuesin e këtij mesazhi

Andaj ruaje që të mos bëj gjynahe ndaj Teje!

Bëje punën e tij që të të kënaq Ty!

Dhe fale atë në Ditën kur do të kthehet tek Ti!

slide10

ALLAHU ËSHTË DRITË E QIEJVE DHE TOKËS

Rrugën tuaj ua ndriçoftë!

Gabimet ua kufizoftë!

Dhe nën hijen e Arshit të Tij Fisnik u vëndoftë

O Dhurues, o Allah!

Begatoje lexuesin e kësaj shkrese dhe dhuroi një ditë të lumtur sot!

e pergaditi vllau i juaj ne islam shaip buzaku www shipihacker com

E pergaditi vllau I juaj ne islam shaip buzakuwww.shipihacker.com