1 / 22

PROIECT LA GEOGRAFIE

PROIECT LA GEOGRAFIE. Agenţia noastră de turism vă oferă şansa unei vacanţe de vis! Nu rataţi această ocazie! Spuneţi DA- aerului curat al Alpilor - lecţiei de civilizaţie - distracţiei din Legoland - realizărilor arhitecturale. GERMANIA. Date generale.

ama
Download Presentation

PROIECT LA GEOGRAFIE

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


 1. PROIECT LA GEOGRAFIE Agenţia noastră de turism vă oferă şansa unei vacanţe de vis! Nu rataţi această ocazie! Spuneţi DA- aerului curat al Alpilor - lecţiei de civilizaţie - distracţiei din Legoland - realizărilor arhitecturale GERMANIA

 2. Date generale • este situată în Europa Central-Nordică. Limite Marea Nordică, Danermaca, Marea Baltică, Cehia, Austria, Elveţia, Franţa, Luxemburg, Belgia, Olanda, Polonia. • Suprafaţa totală :357.021 km² • Populatia: 81.3 mil. Loc.Dens. medie: 228 loc./kmCapitala: BerlinLimba: germanaReligia: protestantă şi catolică

 3. TRASEU TURISTIC • În MUNCHEN- Primaria, Marienplatz, HOFBRAUHAUS (berăria de la 1589),Palatul şi Parcul Nymphenburg  Unul dintre cele mai frumoase Palate germane în stil baroc cu un parc imens, alcătuit din nenumărate canale şi pagode. Locul de naştere al Regelului Ludwig al II-lea. • Castelul Neuschwanstein Neuschwanstein este un castel în Allgäu, Bavaria construit în timmpul lui Ludovic al II-lea al Bavariei. Castelul este unul dintre cele mai renumite atracții turistice din Bavariași Germania. Arhitectura interioară este caracteristică curentului romantic din secolul XIX. • În ULM- biserica luterană construită în stil gotic, turnul bisericii are o înălțime de 161,53 m, fiind cel mai înalt turn de biserică din lume, pentru ajungerea în vârful acestuia fiind nevoie de parcurgerea a 768 de trepte.

 4. LEGOLAND • Parcul de distracţii estesituatîn Gunzburgşioferăvizitatorilorpeste 40 puncte de atracţie, majoritateaimitândconstrucţiilerealizate de copii din pieselepopularuluijoc Lego. • CINE DOREŞTE SĂ SE DISTREZE ÎN: Lego X-treme, Adventure Land, Knights Kingdom, Imagination, Lego City, Pirates Land?

 5. STUTTGART este locul unde au fost inventate atât motocicleta cât și automobilul cu patru roți (ambele de către Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach), fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondială. Tot aici a fost construit prototipul mașinii Volkswagen Beetle, după proiectele lui Ferdinand Porsche. • În HEIDELBERG se află prestigioasa „Universitate Ruprecht-Karl”, cea mai veche de pe teritoriul actual al Germaniei. • În oraș se află patru institute de cercetare Max Planck (Fizica nucleară, Astronomie, Medicină, Drept), Centrul German de Cercetări împotriva Cancerului, Laboratorul European de Biologie Moleculară (EMBL), Centrul German de Gerontologie, Academia Științifică din Heidelberg și multe altele. În 1944, primul ciclotron din Germania a fost dat în folosință la Heidelberg. • Nenumărate clădiri vechi, monumente de arhitectură, muzee, teatre și manifestări culturale periodice completează moștenirea Heidelbergului, aflat pe lista Patrimoniului Mondial sub egida UNESCO • În Heidelberg și-a petrecutceamai mare parte a exiluluiși a decedat la 15 Mai 1873 domnitorulAlexandruIoanCuza.

 6. FRANKFURTeste poreclit „Bankfurt” precum și „Mainhattan”, o aluzie la zgârie-norii din Manhattan și la râul Main. Este unul dintre cele trei orașe europene care au un număr important de zgârie-nori. Cu 9 clădiri înalte de peste 150 de metri în 2004, Frankfurt este al doilea după Paris (La Défense și Montparnasse: 12 zgârie-nori mai înalți de 150 de metri), dar înaintea Londrei (Canary Wharf și City: 8 zgârie-nori mai înalți de 150 metri). În Frankfurt se află cea mai înaltă clădire din Europa, Turnul Commerzbank. • Vă invităm să vizitaţi Casa natală Goethe. HANOVRA- ATRACŢII TURISTICE Grădinile Regale Herrenhausen reprezintă poate principala atracţie a oraşulu,una dintre cele mai frumoase grădini în stil baroc din Europa • Berggarten este una dintre cea mai importante grădini botanice din Europa; vizitaţi serele tropicale, cu cactuşi şi orhidee, unde veţi vedea una dintre cele mai impresionate colecţii de specii de orhidee • Clădirea Noua Primărie (Neues Rathaus); înăuntru vă puteţi plimba cu singurul lift în diagonală, care funcţionează, din Germania • Grădina zoologică; una dintre cele mai spectaculoase şi mai bine îngrijite grădini zoologice din Europa.

 7. În BERLIN vă recomandăm MuzeulEgipteanşiColectia de Papirusuri; BulevardulUnter denLinden; GrădinileZoologice; Piaţa Gendarmenmarkt; MuzeeleDahlem; PalatulCharlottenburg; MuzeulEvreilor Poarta Brandenburg - Brandenburger Tor - estecelmaireprezentativsimbol al Berlinului, cu o istoriebogatăşifascinantă.Construităîn 1791, Poarta Brandenburg a luat ca model Acropola din Atena. StatuiaQuadriga din vârf, creată de sculptorul Gottfried Schadow, este o reprezentare a Victoriei, zeiţa păcii, într-un car de luptătras de patrucai. Aceastaconstrucţieestesingurasupravieţuitoare a celor 14 porţi ale oraşului.Poarta Brandenburg şiPariserPlatz s-au aflatîn centrul a numeroaseevenimenteistorice. In 1806 trupelelui Napoleon au dusstatuiaQuadrigaîn Paris, ca trofeu de război, fiindredatăBerlinului când Franţa a pierdut războiul.

 8. Descoperiticasteleleşigrădinile din Potsdam, pentru că nu doar reşedinţa de vară a lui Frederick cel Mare, CastelulSanssouci, merită să fie vizitat. CASA ”FĂRĂ GRIJI” a împăratului Frederick al II-lea, supranumit Frederick cel Mare, a fostdesenatășiproiectată de monarhulînsuși, care nu dorea un palatsomptuos, ci un loc simplu, modest șiconfortabilîn care se putearelaxafărăgrijatreburilor de stat, încompaniaartelor, muziciișiliteraturii. Dupămultecontroverse cu arhitectulsău, piatra de temelie a fostpusăîn 1745 șidupănumaidoiani, suveranul s-a pututbucura de creațiasa: a popositacoloînfiecarevară, din apriliepânăînoctombrie, scriind, făcândlungiplimbăriprinparculpe care tot el îlconturase, invitând, găzduindșipromovândcreațiamarilorcompozitorișigânditoriaivremii. DRESDA- Palatul Zwinger din Dresda este o construcție în stil baroc din Dresda, Germania. Palatul care are o colecție prețioasă de obiecte de artă, este amplasat între „Opera de stat Dresda” (Semperoper) și „Piața Poștei” în apropiere fiind teatrul „Staatsschauspiel Dresden”, „Palatul Taschenberg” și „Piața Teatrului”. Denumirea de zwinger(ţarc) au dat-o locuitorii orașului, o denumire ironică la adresa spațiului redus și a zidurilor care înconjurau palatul.

 9. Cadru natural

 10. ScurtIstoric(1) • Se consideră că etnogeneza triburilor germanice a avut loc pe durata Epocii Nordice a Bronzului, sau cel mai târziu pe durata Epocii de fier Pre-Romane. Pornind din sudul Scandinaviei și nordul Germaniei, triburile și-au extins teritoriul spre sud, est și vest în secolul I î.Hr Nu se cunosc prea multe despre începuturile istoriei germanicilor, avem la dispoziție doar scrieri ale autorilor romani, cercetări etimologice și descoperiri arheologice. • Pe timpul dinastiei începute de Otto I, între anii 919 și 1024, s-au consolidat ducatele Lorenei, Saxoniei, Franconiei, Șvabiei, Turingiei și Bavariei, iar regele german a fost numit Împărat Roman al acestor regiuni în 962. • Călugărul Martin Luther și-a publicat cele 95 de Teze în 1517, prin care ataca unele practici ale Bisericii Catolice, începând astfel Reforma Protestantă. O religie distinctă, luterană, a devenit religie oficială în mai multe teritorii germane, după 1530. Conflictul religios a dus la Războiul de treizeci de ani (1618-1648), care a devastat ținuturile germane, populația fiind redusă cu 30%.

 11. Scurtistoric(2) • Pacea Westfalică din 1648 a pus capăt războaielor religioase dintre statele germane. • Comunitatea și limba germană au apărut cu mii de ani în urmă, însă ca stat Germania a apărut abia în 1871, când, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German. • Germanias-a implicat în Primul Război Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria (1914). Germania a invadat de câteva ori Franța. Războiul s-a încheiat în 1918, și, ca una din urmări, împăratul Germaniei a fost forțat să abdice. • În 1941 naziștii au pus în aplicare Holocaustul ca politică de stat, bazată pe argumente și pretexte rasiste, de exterminare în masă a milioane de evrei și alte naționalități. • Începând cu ofensiva Armatei Roșii de la 12 ianuarie 1945 și până în 1948, aproximativ 12 milioane de germani, au fost expulzați spre vest sau și spre Siberia, în condiții brutale. În jur de 2 milioane dintre aceștia și-au pierdut viața în război și în cadrul procesului de expulzare („Vertreibung”).

 12. Scurt Istoric(3) In urmamanifestaţiilorpentru democraţiedin R.D.G., în noiembrie1989 cadezidul Berlinului, iarîn 1990 are loc reunificarea R.D.G. şiR.F.G. într-un singur stat: republica parlamentarăcu capitalala Berlin. • Poarta Brandenburg din piața Pariser Platz în cartierul Berlin-Mitte al Berlinului a fost construită între anii 1788-1791 de către Carl Gotthard Langhans. Este cel mai important simbol al orașului și concomitent simbol de stat.

 13. Dezvoltareaeconomică • In primeledecenii ale sec. XIX Germania era o taraagrară, ¾ din populaţielocuindîn sate. Dezvoltareatransporturilorferoviareşi comerţuluiau dus la dezvoltareaoraşelor, iarexistenţa unorimportanteresursenaturale (minereuri, lemn etc.) au dus la dezvoltareaindustriei. • In ţările Europeicontinentalerevoluţia industrialăs-a înfăptuitîn prima jumătatea secolului XX începândabiaîn ani 1920 – 1930. • In anii '50-'60 se dezvoltă puternic economia Germaniei, încheindu-se şi revoluţia industrială. • In prezent Germania are o puternicăindustrieconstructoare de masini, care produce multe mărciprestigioase de automobile: BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen. • Foartedezvoltatăesteproducţiabunurilor de largconsum, industriamedicamentelor, iarserviciilereprezintă o parte importantă a PIB. • Toateacesteafac din Germania unadintrecelemaidezvoltateţări ale lumii, facand parte din “Grupulcelor 7”, împreună cu: SUA, Japonia, Franta, Italia, Marea Britanie si Canada.

 14. Obiceiurişitradiţii • Dupa traditie, când o fetiţă se naşte în Germania, câţiva pomi sunt plantaţi de către familie în cinstea ei. Când fetiţa de altădată este acum viitoarea mireasa în familie, pomii sunt vânduţi şi banii sunt folosiţi pentru zestrea fetei. • Un obicei unic, care precede nunta, este cel al creării unei cărticele de nuntă de către familie şi prieteni. Aceasta conţine articole, poveşti şi poze din perioada de prietenie şi logodnă a cuplului, şi este vândută la petrecere. Banii strânsi sunt oferiţi mirilor pentru cheltuielile din luna de miere • In Germania, Sfantul Nicolae călătoreşte cu un asistent, cunoscut ca Knecht Ruprecht, Krampus, sau Pelzebock şi vine cu un sac în spate şi o nuia în mână. Copiii cuminţi sunt răsplătiţi cu daruri iar cei obraznici sunt pedepsiţi de asistent cu câteva lovituri de nuia.

 15. Bucătăria germană • Pâineaneagră din Westfalia, Pumpernickel, nu se coace la cuptorci se prepară la aburişi are un gust dulceagunic. • Chiflele, numiteBrötchen, SemmelsauWeckle/Weckliîn funcţie de regiune, se servesc tăiateîn douăşiunse cu unt, margarinăsaumaioneză. Intreceledouăfeliisaupefiecarefelie se puneapoibrânză, carne saupeşte. • In Germania, carnea se mănâncăfoartefrecvent sub forma de cârnaţi, de aceea existăpeste 1500 de feluridiferite din acest tip de mâncare. • Weißwurst (cârnat alb) este o varietate traditionalăbavarezăpreparată din carne de viţel tocatăfoarte fin şişuncăproaspătă de porc. Se condimentează de obicei cu pătrunjel, lamâie, ceapă, nucsoaraşighimbir. Amestecul se puneîn maţe curate şiproaspete de porcşiseparatăîn carnaţiindividuali subţiri. Se consumăfierţi cu mustardulce.

 16. Bucătăria germană Berea se consumăpe tot teritoriulGermaniei, multeberarii locale producandu-sivarietatealor. Celmai popular tip de bereestePils, iar in sud (in special in Bavaria) se preferaLagerul (berea de grau). Germania are foartemultetipuri de prajiturisitarte, de obicei cu fructeproaspete cum arfimerele, prunele, capsunilesiciresele. Gogosilesunt de obicei bile de aluatdulce cu gem saualteumpluturisi se numesc Berliner PfannkuchensauKrapfen in functie de regiune. Unul din deserturilepopulare din nordulGermanieieste Rote Grütze, jeleu de fructerosii din coacazerosii, zmeura, siuneoricapsunisaucirese. Se serveste cu smantana, darsi cu sos de vanilie, laptesaufrisca. Variatiilelui Rote GrützesuntRhababergrütze (jeleu de rubarba) and GrüneGrütze (jeleu de agrise).

 17. Personalităţi Albert Einstein (n. 14 martie 1879, Ulm - d. 18 aprilie 1955, Princeton) a fost un fizician evreu german, elveţian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlinşi Princeton. Autorul teoriei relativităţii. • Dintrelaureatiipremiului Nobel din Germania se numerăşi Max Plank, Friedrich Bergius, Heinrich Boll, Gerhard Domagk, Hermann Emil Fischer, Maria Goeppert-Mayer, Gunter Grass, Hermann Hesse, Paul Heyse, Robert Koch, Thomas Mann, Wilhelm Condrad Rontgen şi nu în ultimul rândHerta Muller, scriitoaregermană, originară din Romania. • Literatura universala s-a îmbogăţit substanţial prin contribuţia operelor lui Lessing, Goethe, Schiller • Dacăvorbimdesprefilozofieatuncitrebuie săvorbimdespre Leibniz, Kant, Schopenhauer sau Hegel. • Compozitoriprecum Bach, Beethoven, Handel, Haydn, Brams, Wagner, Mendelssohn Bartholdysi opera lormuzicalavorrezitatreceriitimpului,

 18. Martin Luther n. 10 noiembrie1483, Eisleben, Saxonia - d. 18 februarie 1546, preot și doctor în teologie, a fost primul reformator protestant ale cărui reforme au fost aplicate în Bisericile Evanghelice-Luterane. Reforma protestantă din Germania a fost începută de Martin Luther în 1517. El a încercat să reformeze anumite practici din Biserica Catolică.

 19. Ştiaţi că.... • Megalopolisul Ruhr–Rhein înregistrează 6,53 milioane locuitori (2004). • Oraşul Ulm se impune prin catedralagotică (1377), cu cel mai înalt turn din lume – 161 m şi obeliscul de marmură cu o corabie metalică. • Germania are cel mai mareparc de autovehicule din Europa (44,4 mil.). • Domul uriaş de la Passau are cea mai mare orgă din lume: 16 000 de tuburi şi 215 registre. • Traditiaîmpodobiriibradului de Craciuneste de originegermană şi datează din secolul al XVII-lea. In Germania, in 1605, un brad a fostornatpentru a destine atmosfera “îngheţată” din preajma Crăciunului.

 20. Imagini Catedrala din Ulm Hofbrauhaus Castelul Neuschwanstein

 21. “Agenţi de turism” • TalpeşVictor • Ciobanu Sebastian • VoştinarTudor • PurdiVlad

 22. Bibliografie • ro.wikipedia.org • www.google.ro/images • Neguţ S., Matei H., Nicolae I.- Statelelumii de la A la Z, Ed. Meronia, 2002 • Neguţ S., Nicolae I.- Enciclopediarecordurilorgeografice, Ed. Meronia, 2003 • *** RevistaArboreleLumii • *** Deţinătorii de recorduri, Ed. RAO, 1999 • *** 100 de minuni ale lumii, Ed. ALL, 2004

More Related