VICTOIRE està en perill - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
VICTOIRE està en perill PowerPoint Presentation
Download Presentation
VICTOIRE està en perill

play fullscreen
1 / 13
VICTOIRE està en perill
96 Views
Download Presentation
alfreda-mayer
Download Presentation

VICTOIRE està en perill

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. VICTOIRE està en perill Victoire Ingabire Umuhoza, candidata fallida a les passades “eleccions”, manegades per Paul Kagame, ha estat empresonada a Kigali (Rwanda).

 2. Se’n recorden d’ella, la dona que gairebé tota l’oposició ruandesa tenia per candidata a la presidència del seu país en les eleccions del passat agost del 2010 ?

 3. que a principis de maig del 2009 va participar a Palma de Mallorca en un Diàleg entre hutus, tutsis i twas finançat per la Conselleria d’Afers Socials de Josefina Santiago… …que l’estiu del 2009 va estar dues setmanes a la Fundació s’Olivar d’Estellencs i que va ser rebuda per Francina Armengol, presidenta del Govern de Mallorca, i Aina Calvo, batlessa de Palma ? La secretària d’Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez, es va comprometre, en  presència d’ambdues i en una sala plena de gent, a rebre-la i escoltar-la a Madrid.

 4. Però es veu que el temible president Kagame inspira tanta por o és tan bon aliat per al saqueig del Congo, que només rebre la candidata de l’oposició d’aquest genocida era tan “comprometedor” que la promesa es va quedar en no-res.

 5. Quines pors o complicitats tenen a Exteriors envers els poderosos lobbies nord-americans (Bilderberg, Trilateral, etc.) que semblen estar darrere d’aquest conflicte ?

 6. El gener del 2010 Victoire va posar els peus al seu país després de 16 anys d’exili, i ja a l’aeroport va llançar un històric missatge de reconciliació que va donar la volta al món.

 7. Però era massa atreviment per al dictador Kagame. Des d’aquest mateix moment el destí d’aquesta heroïna ha estat, igual que el de la premi nobel birmana Aung San Suu Kyi, l’arrest domiciliari. Ara acaben de tancar-la en una presó on qualsevol barbaritat és possible.

 8. De fet, el vicepresident del Partit Verd, André Rwisereka Kagwa, fou decapitat fa tres mesos, i el president del Partit Social, Bernard Ntaganda, es troba en estat greu a la presó… … Deo Mushayidi, periodista tutsi que també va ser present en algun dels Diàlegs Intra-Ruandesos i a qui tampoc li han permès consolidar el seu partit, ha estat condemnat a cadena perpètua, etc.

 9. Durant dues setmanes, Victoire ha patit maltractaments a la presó i no ha estat alimentada. La seva vida ha arribat a estar en perill. Es tem l’enverinament indetectable, especialitat durant segles de l’aristocràcia extremista tutsi. Presoners dormint en una de les presons oficials de Rwanda. Als calabossos clandestins, l’existència dels quals no és reconeguda, la situació encara és pitjor.

 10. Joan Carrero, en una carta dirigida a les autoritats balears, deia : “Passen els mesos des que vau rebre Victoire, la seva situació cada vegada es troba més al límit i el silenci còmplice del nostre món sobre el que passa a Rwanda i el Congo es va fent més eixordador…

 11. … La història serà molt dura amb els responsables d’aquest genocidi i amb tots els que l’han permès. Si encara podeu fer alguna cosa per Victoire, ara és el moment. Potser d’aquí a uns dies ja no sigui possible.

 12. Seguim sense poder comprendre ni acceptar tanta complicitat amb un gran genocida com Kagame per part dels nostres democràtics governs europeus.” Què pots fer tu per ajudar aquesta dona ?

 13. Aquestes reflexions les hem agafat d’un article de Xisco Busquets al diari Ultima Hora de les Illes. Música : The Mission Ennio Morricone Recorda l’extermini dels guaranís. Ara també els hutus. Quants pobles més hauran de ser exterminats a causa de l’ambició malaltissa d’unes reduïdes elits occidentals ? 1 de Novembre del 2010